Dodaj do ulubionych

problemy z oliwka

IP: *.* 26.08.02, 19:35
Moj 2,5 miesieczny synek nie znosi byc oliwkowany. Przez cala kapiel jest spokojny, a podczas tego zabiegu zaczyna bardzo plakac. Od poczatku uzywamy kosmetykow Bambino i nie wydaje mi sie, zeby raptem sie na te oliwke uczulil, skorka nie jest podrazniona. Zastanawiam sie jak mozna tego uniknac, czy kapac go w jakims plynie? Szczerze mowiac nawet nie jestem zorientowana, czy sa plyny z oliwkami dla takich maluszkow. I czy skorka jest po nich odpowiednio nawilzona?Edyta
Obserwuj wątek
    • Gość: firlej Re: problemy z oliwka IP: *.* 26.08.02, 21:32
      co prawda jeszcze nie używałam, ale jestem na etapie orientowania się w tym temacie :-)są płyny do kąpieli z oliwką Nivea (to chyba nowość) i Penaten, poza tym na forum często polecają Oilatum i Balneum - to są płyny do kąpieli leczniczej, można je stosować u niemowląt. W sklepie widziałam też mleczko dla niemowląt z serii AA, może to zastąpi oliwkę?pozdrawiam
    • Gość: agniesia1 Re: problemy z oliwka IP: *.* 26.08.02, 22:08
      jesli mały nie lubi być oliwkowany to sprobuj tę samą oliwkę dodawać do wody ,w której kąpiesz maluszka.Będzie przy okazji umyty i naoliwkowany.Ja tak "wychowałam" córkę i teraz synka i nie widzę ,żeby były one w jakiś sposób mniej natłuszczone od innych dzieci. Co do Oliatum to są to środki lecznicze i chyba nie mogą być stosowane na dłuższą metę. A jeśli nie chcesz dodawać oliwki do wody to są płyny do kąpieli,które zawierają w sobie oliwkę.Ja właśnie teraz testuję Jonssona i jest dobry.Ty używasz Bambino i z tej serii też chyba są płyny do kąpieli, a stosować je już możesz bo przeważnie są one od 1 mies. życia. Pozdrawiam
      • Gość: Edyś Re: problemy z oliwka IP: *.* 27.08.02, 01:08
        Może twój synek, tak jak moja córcia, niecierpi z powodu oliwkowania, ale nader wszystko uwielbia kąpiele i nie chce opuścić wody? Nam pomogły wypady na basen może i tobie pomogą a oliwkować możesz go coraz mniej, bo przecież jest coraz starszy.Pozdrowienia mama4 miesięcznej Karolinki.
    • Gość: nikita Re: problemy z oliwka IP: *.* 27.08.02, 07:37
      Ja latem kąpię małą w płynie Nivea z oliwką (powyżej 1 miesiąca życia) zamiennie z płynem Gerbera z oliwką - potem smaruję jej tylko buzię kremem Penaten. Dodanie zwykłej oliwki do kąpieli to też bardzo dobry pomysł.pozdrawiam Aga
    • Gość: barbaraw Re: problemy z oliwka IP: *.* 27.08.02, 18:45
      Ja powiem szczerze, że moja mała - 4 mies. Paulina uwilbia być oliwkowana po kąpieli. Leży na przewijarce i jak ją oliwkuję to przeciąga się we wszystkie strony i smieje się przy tym - tym bardziej jak ją całuję po brzuszku.Do kąpieli nie używam żadnego płynu tylko mydełka Johnson. Takiej też używam oliwki tylko tej w żelu. Dla mnie jest rewelacyjna nie jest tak rzadka jak normalna i fajnie się rozsmarowuje. Jast też niezwykle wydajna . Ja używam jej już 4 miesiące i jeszcze jej trochę zostało . Bo daje się jej naprawdę niewiele / 2-3 krople wielkości grochu/. No i fajnie pachnie. A Paulina ma super skórkę przez cały następny dzień. Spotkałam się wiele razy , że ktoś mówił "jak on ładnie pachnie".TAk więc polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka