brunette23 Re: jak usunąć "baboki" w nosie 07.12.06, 11:09 rozpuscic sterimarem + delikatnie patyczkiem wyjac... pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
annabed74 Re: jak usunąć "baboki" w nosie 07.12.06, 15:58 dokladnie tak,jak wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
kropelkasnu Re: jak usunąć "baboki" w nosie 07.12.06, 11:10 chodzi mi o zasychającą wydzielinkę w nosku u 4,5 miesięcznego dziecka,po nocy aż furczy w nosku.Dziś zamawiam nawilżacz,ale będzie za jakiś czas.Poradźcie, proszę Odpowiedz Link Zgłoś
annnac Re: jak usunąć "baboki" w nosie 07.12.06, 11:19 Ja małemu czyściłam solą fizjologiczną. Zwijałam kłaczek waty w taki sztywny patyczek (żeby ciasno wszedł do noska) i nawilżałam go solą i tak wkęcałam do noska . Potem w przeciwną stronę wykręcałam już razen z zawartością. Mały prawie od urodzenia miał rano takie kozy w nosie. Nie mógł przez nie spać i gdyby nie ten sposób to nie wiem jakbym sobie radziła. Teraz ma 8,5 mieś, nosek większy i uzywamy patyczków, ale kłaczka waty tez czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi1910 Re: jak usunąć "baboki" w nosie 07.12.06, 13:06 rozpuszczam disne marem i wyciągam Fridą ( rewelacyjny wynalazek). Odpowiedz Link Zgłoś
ines.wroblewska Re: jak usunąć "baboki" w nosie 07.12.06, 17:11 rzeczywiście polecam Fridę, ostatnio przetestowałam, jest zdecydowanie lepsza i bezpieczniejsza od gumowej gruszki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś