betticzka 09.12.06, 12:04 Mały ma 9 miesięcy do tej pory nie miał podwyższonej temperatury więc niewiem co robic, podać czopek-dzwonić po lekarza-iść na spacer,nie iść... Poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etiennette Re: 37,7 jak postęować 09.12.06, 12:34 A gdzie mierzona temperatura? Jesli w pupci to odejmij 4 stopnie. A synek jak sie czuje? Marudzi? Jest przeziębiony? A moze idą mu kolejne ząbki? Odpowiedz Link Zgłoś
betticzka Re: 37,7 jak postęować 09.12.06, 12:36 Mierzone pod paszką, ogólnie wesoły ale od czasu do czasu zajęczy płaczliwie- może to faktycznie ząbki Odpowiedz Link Zgłoś
fka77 Re: 37,7 jak postęować 09.12.06, 13:07 Hej mój syn ma teraz 10 mc miesiac temu czyli jak twoje bobo pierwszy raz w zyciu dostał goraczki ponad 38 stopni i nie wiedząc co robić wezwałam pogotowie bo niedziela dodatkowo była. Miał sama goraczke 0 kaszlu kataru nie zaczerwienione gardło uszy ok zadnych luznych kupek. Wiec Pani doktor stwierdziła ze broni sie przed teraz panujacym wirusem i skonczyło sie juz na 2 dzien. Dzis na nieszczescie to samo w nocy wstałam bo płakał prawie 39 stopni i wg niej juz nie wzywam lekarza a daje czopki 150mg eferalganu jak narazie spadła i coraz lepiej wyglada ale wybiorę sie w poniedziałek do przychodni na kontrolę a jak się pogorszy czy zacznie podnosic wzywam znow pogotowie Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: 37,7 jak postęować 09.12.06, 13:13 Nie rób nic. To nie jest żadna temperatura. To tylko stan podgorączkowy. Temp.zbija się powyżej 38,5 st.C. Nie podawaj żadnych środków p/gorączkowych. Temp.jest potrzebna do walki z ew.infekcją. Obniżając za wcześnie temp. nie dajesz organizmowi walczyć z infekcją oraz "uczysz"organizm dziecka aby nie walczył. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: 37,7 jak postęować 09.12.06, 15:05 j.w. zbijamy dopiero pow. 38,5% Na razie się nie martw. Odpowiedz Link Zgłoś
fka77 Re: 37,7 jak postęować 09.12.06, 13:24 wiesz jak to jest jak dziecko 1 raz dostanie goraczki panika i jak u mnie kłotnia w domu.......teraz juz 2 raz sie to zdarzyło wiec juz nie panikuje tyle ze sie martwie niestety ze prawie 39 ma i nie wiem jak spławić tego wirusa Odpowiedz Link Zgłoś