Dodaj do ulubionych

zielone kupki

20.12.06, 20:43
Mój 2 miesięczny sym od wczoraj robi zielone, rzadkie kupki, o kwaskowatym
zapachu niekiedy są ze śluzem.chciałam zapytać czy spotkałyście się z czymś
takim, napiszcie proszę co może być przyczyną, jak postępować. czy jest to
normalne czy coś poważnego?
Obserwuj wątek
    • kinia_lo Re: zielone kupki 20.12.06, 20:49
      Jednym z powodów może być alergia pokarmowa, przynajmniej u nas tak było sad
      • arabela27 Re: zielone kupki 21.12.06, 09:09
        a czym karmisz? moja mała robiła tylko zielone kupki do kiedy karmiłam ją
        BEBIKO HA. Zazwyczaj mleka HA powodują zielone kupki
        • racmal Re: zielone kupki 21.12.06, 10:12
          jest to przede wszystkim objaw alergii pokarmowej. Jeśli maluszek ma dodatkowo
          wysypkę lub "tylko" zarumienione suche policzki (ewentualnie bardzo suchą skórę
          w innych częściach ciała) to prawie na 100% jest to alergia na białko mleka
          krowiego. Jesli karmisz piersią to odstaw wszystkoco to zawiera. Nasz maluch
          miał alergie na białko jaja na przykład, pierwsza kupka ze śluzem "wyszła" po
          chrzcinach. Teraz ma 6 miesięcy i wszystko minęło, więc i Twojego brzdąca też to
          za jakiś czas minie, ale trzeba znaleźć żródło i je odstawić przynajmniej na 2
          miesiące. Polecam udać się do dobrego konsultanta laktacyjnego, bo u mojego
          maluch 2 pediatrów nie zauważało alergii, pomimo moich usilnych pytań i
          wskazówek na objawy.
          • kasiunia_bw Re: zielone kupki 21.12.06, 11:39
            Dziękuję za odpowiedzi.
            Karmię tylko piersią, dzwoniłam dzisiaj do lekarki i też powiedziała,że to może
            być na coś alergia we wtorek zjadłam taki deserek dla dzieci chyba z
            winogronami i owocami leśnymi. wcześniej jadłam mleko i produkty mleczne w
            ograniczonych ilościach, teraz prawie wogóle( wczoraj troszkę mleka do kawy i
            pół kubeczka jogurtu naturalnego). czy alergia na mleko może ujawnić się
            później,wcześniej nie było takich objawów, a jadłam więcej produktów
            mlecznych,a teraz jem ich mniej,a od od jakiegoś czasu zaczął robić rzadkie
            kupki, prawie wodniste, wczoraj zielone, dzisiaj o normalnym kolorze. Synek ma
            2 miesiące i ciekawi mnie czy alergia na mleko może się teraz pokazać, a nie od
            razu?
            • zobrien Re: zielone kupki 21.12.06, 14:35
              Moj sie uczulil jak mial 4 miesiace. Wczesniej tez mu nic nie bylo. Postaraj
              sie odstawic absolutnie caly nabial, zero mleka do kawy, zero jogurtow, serow,
              masla, nic. I zobacz, co sie bedzie dzialo. Ja profilaktycznie odstawilam tez
              zupelnie jaja i ostatnio zwykly chleb, bo wcale do konca nie jestem przekonana,
              ze to mleko. Moze byc cokolwiek. A uczulic sie na cos niestety nigdy nie jest
              za pozno. Moj maz uczulil sie na koty w wieku lat 40 smile.
    • anetka7444 Re: zielone kupki 21.12.06, 20:13
      Moja córka też takie kupy robiła. Byłam u lekarza i powiedział, ze to albo
      bakteria w kale ( posiew kału)albo alergia niestety. Pierwsze co Ci każą
      odstawić to mleko i przetwory. Pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka