Dodaj do ulubionych

NIE CHCE SPAĆ NA BOCZKU!

IP: *.* 07.03.03, 11:56
CZEŚĆ WSZYSTKIM!Moja 6 m-c córcie nie chce od noworodka spać na boku,zaczyna mnie to niepokoić!-może macie podobny dylemat?-czekam na odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: lili Re: NIE CHCE SPAĆ NA BOCZKU! IP: *.* 07.03.03, 12:16
      Mój synek jako noworodek upodobal sobie jeden bok do spania :( i główka zaczęła się zniekształcać. Na siłę go kładliśmy na drugim boczku i podkładaliśmy coś pod plecki aby nie mogł się przewrócić. Pomogło.W wieku 6 miesięcy juz sypiał jak sam sięułożył czyli najczęściej na brzuszku z pupką w gorze :lol:pozdrawiamDorota mama 20 miesięcznego Kacpra
    • Gość: guest Re: NIE CHCE SPAĆ NA BOCZKU! IP: *.* 07.03.03, 12:31
      Moja Polka zaczęła spać na boczku gdy skończyła jakieś 8-9 miesięcy. Teraz ma rok i śpi najczęściej na brzuszku z nóżkami podkurczonymi pod brzuszkiem. Jak była 1-2 miesięcznym niemowlęciem też miała upodobanie do układania główki w jedną stronę. Na początku podkładaliśmy jej pod poduszkę wałeczek z pieluszki ale po jakimś czasie zrobiła się bystra i go najzwyczajniej w świecie wypychała, No i jej główka spłaszczyła się z jednej strony ku naszej zgrozie. Wszyscy nasz pocieszali, że to zniknie. No i teraz, kiedy Mała ma już roczek i sama w nocy się przekłada na boczki i brzuszki. I broblem spłaszczonej główki zniknął
    • Gość: rzepcia Re: NIE CHCE SPAĆ NA BOCZKU! IP: *.* 07.03.03, 12:34
      moja Ula dzisiaj kończy 5 miesięcy!!! I nie ma mowy, żeby sie ją udało położyć na boku. Nawet podparta poduszkami potrafi zpełznąć (słowotwórstwo?) na plecki. Stawia też opory przy przwijaniu i mam problem z ubieraniem i zapinaniem śpioszków. Ja postanowiłam cierpliwie czekać, az Ulka sama polubi tę pozycję, bo nie uważam, żeby miało się to źle odbić na jej zdrowiu. Może z wyjatkiem wytartego, łysego placka z tyłu główki. :-)Nic na siłę! Pozdrawiam. Napisz jeszcze kiedyś, czy się coś zmieniło.Aga
      • Gość: guest Re: NIE CHCE SPAĆ NA BOCZKU! IP: *.* 07.03.03, 13:27
        Nie wiem co o tym wszystkim myśleć! Moja lekarka, która robiła usg bioder mojej córce powiedziała, żeby nie kłaść dziecka na boku!! Pozdrawiam.
    • Gość: Barba Re: NIE CHCE SPAĆ NA BOCZKU! IP: *.* 07.03.03, 22:29
      Asiu jeśli koniecznie chcesz aby córeczka spała na boczku kup specjalne wałeczki ok 40 zł w smyku, ja Alcię układałam w nie gdy miała ok 5m-cy, ze względu na spłaszconą główkę , Zuzia w nich spała od poczatku bo dość często się jej ulewało. Jednak jeśli z córeczkę jest ok, nie masz problemów takich jak ja to może pczekaj aż sama bedzie chciała tak sypiać. Pozdrawiam
    • Gość: Kasia_G Re: NIE CHCE SPAĆ NA BOCZKU! IP: *.* 07.03.03, 22:49
      Asiu, moja Gabunia ma 6 miesięcy. Dopiero od paru dni, kiedy klade ja do lozeczka przekreca sie i spi na boczku. Ty tez masz ulubione pozycje do snu i takie, przy których nie zasniesz :) Moze tak jest z Twoim malenstwem. Uszy do gory :) Pozdrawiamy Kasia i Gabunia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka