05.01.07, 19:01
Moja coreczka ma 16 dni. od 3 dni w nocy nie spi (dziś 23-6). płacze, pręży
się. ma bardzo wodniste kupki, nie puszcza bąkow i podejrzewam ,ze to jest
przyczyna bólów brzuszka i niespania. dziś rano w kupce byl jakby sluz. nie
wiem co robic i jak jej pomóc. moja dieta jest już najbardziej chyba postna z
możliwych. jem kaszke manną, gotowane mieso, ziemniaki i marchewke, bulke z
wędlina lub dzemem. POMOCY!!
Obserwuj wątek
    • aga55jaga Re: co robic? 05.01.07, 19:04
      pij koperek kilka razy dziennie - dziecko się odgazuje. Śluz u dzieci karmionych
      piersią może występowac w stolcu ale lepiej powiedz o tym pediatrze.

Aha - a ta kaszka manna jest na mleku?
      • kasiamarkusowa Re: co robic? 05.01.07, 19:18
        kaszka na mleku
    • olimpia_b81 Re: co robic? 05.01.07, 19:09
      Pewnie to kolki,ale jak jest sluz w kupce-odwiedz lekarza.Sluz to objaw podraznienia jelit.
      Co do diety-moze miec a moze i nie miec wplywu na kolki,Powodowane sa bowiem niedojrzaloscia ukl.pokarmowego i twoja dieta nie ma na to wplywu.
      Wiec moze zacznij jesc normalniej,zasiegnij porady lekarza a na kolki espumisan,infacol lub sab simplex jak inne nie pomoga.Podkurczaj Malej nozki, ogrzewaj brzuszek ciepla pielucha,nos pionowo.Dziala tez suszarka.
      Staraj sie tez nie przekarmiac dziecka,na bole brzuszka pomaga tez ssabie(piers/smoczek).
    • sofi5 Re: co robic? 05.01.07, 19:18
      Możesz pomasować brzuszek,przyginać razem złączone nóżki kolankami do brzuszka lub zataczć nimi koła,to zmniejszy napięcie,rozluźni mięśnie i poprzesuwa gazy w jelitach.
      Połóż brzuszkiem na swoich kolanach lub ponoś ją poziomo brzuszkiem do dołu trzymając na swoim przedramieniu.
      Podaj infacol lub espumisan
      Sama nie stosuj diety eliminacyjnej,twoje jedzenie nie musi być przyczyną,to niedojrzałość przewodu pokarmowego malucha.

tez to przeszłam
      pozdrawiam
    • czarnika Re: co robic? 05.01.07, 19:19
      kupy wodniste i ze śluzem występują w czasie karmienia piersią- też często
      takie miał mój synek i córka ale na wszelki wypadek skonsultowałabym to z
      pediatrą.
      te bóle brzuszka i placz moga być wynikiem tego, ze kaszka może jest na mleku?
      a malenstwo może miec alergię na mleko. może wędlina jest wędzona? a dżem z
      owocow które również powodują zachowania alegriczne.
      ja piłam koperek z melisą- duże ilości, często nosiłam małego w pionie albo
      kładlam go na swoim brzuchu, lekko dociskalam i mój oddech masował jego
      brzuszek, to pomagało
      • kamkuba1 Re: co robic? 05.01.07, 19:58
        odstaw narazie kaszke manna na mleku moze jest na nie uczulona
    • mamusia79 współczuję 05.01.07, 19:28
      u nas na kolki pomógł dopiero Lefax. Niestety musiałm go sprowadzać z Niemiecsad
    • spa746 Re: co robic? 05.01.07, 19:31
      Objawy o których piszesz mogą świadczyć o alergii pokarmowej a konkretnie
      skazie białkowej, dziecko może być wtedy bardzo niespokojne, dzieci różnie
      reagują. Radzę udać siędo lekarza. Jesli karmiesz piersią to wyeliminuj z diety
      wszystko co zawiera białko ajesli dzidzius na butelce to dostaniesz receptę na
      preparat mlekozastępczy Nutramigen
      Pozdrawiam
      mama 11 tygodniowego Kajtusia i Ani
      • agaruda1 tylko ryżyk, moga byc kaszki ryżowe bezmleczne! 05.01.07, 19:46
        i niestety moja droga: dzem, masło, mleko, wędliny nie! Wycofaj wszystko, jedz
        przez pare dni ryż, a co kilka dni nowości ale nie na raz!
        Proponuję zacząć od jabłek, korzystnie wpływają na układ trawienny i pij dużo wody!
        Nie przejmuj się, dużo mam też tak musi, ale trwa to nie długo, potem stopniowo
        ustąpi.
        Powodzenia!
        • kasiamarkusowa Re: tylko ryżyk, moga byc kaszki ryżowe bezmleczn 05.01.07, 19:48
          tzn na snaidanie obiad i kolację mam jeśc ryż?? jak?? w jakiej postaci??
          • olimpia_b81 Re: tylko ryżyk, moga byc kaszki ryżowe bezmleczn 05.01.07, 20:03
            idz,niech lekarz oceni a nie sluchasz jakis nawiedzonych rad.z czego niby masz brac sily?z kosmosu???????
            jadalam pizze,kielbase,fasole i malej nic nie bylo,zaczelam czytac forum ,stosowac diete i pojawily sie kolki,wiec nie byly od mojego jedzenia.nie mowie ze nie sa od tego ale diety na wyrost to przesada.
    • sssheee Re: co robic? 06.01.07, 01:52
      Nie przesadzaj z tą dietą to co napiasła Olimpia to po częściu u mnie się
      sprawdziło, brzydkie kupy skończyły sie jak zaczęłem "normalniej" jeść... ale
      kasza manna hmmm... ja jak się kiedyś nią uraczyłam (wkrótce po porodzie) to
      moja Ninka natychmiast dostała straaasznego uczulenia, to samo po żółtym serze,
      po zbyt dużej ilości białego sera i po pomidoach bardzo ulewała co też było
      przyczyną alergii. Możesz stosować diete ale rozsądnie i po prostu obserwuj
      dokładnie swoje dziecko. Powodzenia! smile
      • mamucha27 Re: co robic? 06.01.07, 09:31
        Nie należy przesadzac z tym jedzeniem. Można jeść wszystko oprócz produktów
        wzdymających. Nabiał należy wyeliminować jak dziecko ma podejrzenie alergii na
        białko mleka krowiego.
        Ja takze jadłam wszystko, nie bawiłam się w jedzenie gotowanego świństwa. No
        moze częściej jadłam zupy (rosół, krupnik). Z herbatkami koperkowymi nie należy
        przesadzać bo można tylko pogorszyć.
        Jak dziecko ma mieć kolki to co by się nie jadło to będzie miało i już.
        • lankal84 Re: co robic? 06.01.07, 18:39
          Kacpra wzdymalo jak ja stosowam diete dla matki karmiacej odkad zaczelam jest
          wszystko iostre i wzdymajace wszysciutko poprostu Kacper nie ma probemu z
          kolkami i brzuchem
          rada jedz normalnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka