Dodaj do ulubionych

koszmar zasypiania

09.01.07, 21:53
mój synek- 13 mies. od mniej wiecej 2 tygodni ma okropne kłopoty z zasypianiem
i porą zasypiania- wczoraj po długich mękach zasnął przed północą, dziś
obudziłam go wczesniej i zasnął przed 21.00 ale awantura była nieziemska,
przed tem zxasypiał sam w łózeczku bez wiekszych trudności, wychodzą mu zęby
może to jest przyczyną?ale co mam robić?przetrzymywac go?walczyć z
nim?pozwolić zasypiać w naszym łóżku?
Obserwuj wątek
    • vanilla.an Re: koszmar zasypiania 10.01.07, 00:27
      ja mam podobny problem z 10 mies.synkiem.Do tej pory nie miałam żadnych
      problemów z usypianiem,ale od 2 tyg.koszmar .Dziecko baraszkuje do póżna i
      usypia tylko ze mną w moim łóżku.Wychodzą mu zęby,ale w dzień nie jest
      specjalnie marudny.Nie wiem jak go odzwyczaić od usypiania w łóżku
      rodziców,wszystko kończy się potwornym płaczem.Próbowałam ignorować płacz przez
      pół godz.,ale synek potem oddychał nierónomiernie i przez sen łkał.Dziś zasnął
      przy butelce i 2 razy się przebudził ,więc podałam ciepłą herbatkę.O dziwo
      pomogło i słodko śpi.Pozdrawiam.
    • jdylag75 Re: koszmar zasypiania 10.01.07, 08:38
      U nas jest to samo, syn ma 14 miesięcy i do tej pory zasypiał jak anioł, nawet
      jeśli nie chciało mu sie od razu spać, to leżał w łóżeczku. Teraz kładę go
      przynajmniej kilkanaście razy, na szczęscie nie płacze, trochę pomogło
      wyeliminowanie 1 drzemki w dzień - śpi raz między 13.00 a 15.00 max 2 godziny.
      Na pewno znowu wychodzą mu zęby - 3 i 4-ki, pewnie stąd ten niepokój, poza tym
      funduje sobie dużo wrażeń w dzień.
    • kasia2705 Re: koszmar zasypiania 10.01.07, 09:03
      A czemu nie pomozecie dzieciom i sobie podajac paracetamol w zawiesinie dla
      niemowlat w okresie zabkowania. U nas pomaga. Jak tylko widze, ze Olaf staje
      sie marudny, ze trze dziasla i ze wyraznie go bola, podaje panadol 2 razy na
      dobe, w dzien i przed snem, zdecydowanie pomaga i jest w 100% bezpieczny. Jak
      mnie boli glowa to siegam po lek, czemu dziecku nie pomoc? Powodzenia
      • jdylag75 Re: koszmar zasypiania 10.01.07, 09:16
        My pomagać dziecku też wink) tylko że paracetamol nie pomaga zdecydowanie,
        przynajmniej mojemu synowi.
        • ewelina238 Re: koszmar zasypiania 10.01.07, 11:23
          podanie paracetamolu mojemu synkowi nic nie zmienia- płacz taki sam przy usypianiu
    • agusia19751 Re: koszmar zasypiania 10.01.07, 11:54
      moja córka ma 6 m-cy i do tej pory nie było problemów ze spaniem(tym na noc)ale od ok 2tyg po kąpieli jak ją włoże do łóżeczka to płacze wniebogłosy.Więc ją wyjmuje trochę ponosze(mała nie okazuje żadnych oznak że chce spać)następnie kładę ją na łóżku daje pare zabawek ,mała sie przewraca, bawi, śmieje, gaworzy,ćwiczy podnoszenie pupy bo zaczyna pełzać bądź raczkować ,i jak mija ok godziny widzę że trze oczy, trzymając smoka zaczyna je zamykać więc szybko do łóżeczka i wtedy mała zasypia.Kiedyś wydawało mi się że po kąpieli mała robi się bardziej senna i wtedy lepiej śpi a tu jest na odwrót, przed kąpielą już prawie usypia, w kąpieli się relaksuje a po kąpieli nawet nie ma mowy o spaniu.Myślę że jest coraz starsza i może potrzebuje mniej snu,albo po prostu to jakiś okres przejściowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka