12.01.07, 10:52
co o nich sadzicie moja corcia ma prawie 4 mies i zastanawiam sie czy aby jej
nie zakupic tylko pytanie czy to rzeczywiscie tak zaciekawia dzieci ? mam
taki maly kocyk-kolderke i na nim jest piszczalka szeleszcacy kwiatek ale
zeby strasznie to lubila ...
no wlasnie dlatego pytanie do was czy wasze szkrabeczki chetnie sie bawia na
tych matach
aha i jakie macie jakie polecacie
-
www.allegro.pl/item154555252_stojak_z_grzechotka_21338_misie_z_tv_i_pozytywka.html
-
www.allegro.pl/item156426512__mata_zoo_hit_allegro_najtaniej_ostatnie.html
co nich sadzicie ? macie? polecacie ?co lepsze
dz za opinie
tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;101/st/20060912/k/cd59/preg.png
Obserwuj wątek
    • meciula Re: mata !! 12.01.07, 11:00
      my na szczęście dostaliśmy używaną matę od znajomych. gdybym miała ją kupic to
      by mnie szlag trafił, mały (4,5mc) leży na niej co najwyżej 5 min. wkurza się
      ze leży, pomimo grzechotek i innych bajerów. u nas sprawdził się leżaczek -
      bujaczek, odciążył nasze ręce i kręgosłupy. mały leży na nim, bawi się
      zabawkami i patrzy do okoła. Jest spokojny bo nas widzi, zabieram go do kuchni,
      stawiam na stole i razem cos upichcimy. pozdr.
    • nesting_sheep Re: mata !! 12.01.07, 11:06
      kazde dziecko ma inaczej, u nas Kudlata lezy na macie godzinami i gada do tych
      zabawek (4mc)
    • k.sg Re: mata !! 12.01.07, 12:03
      Mój synek od ok. 2 m-ca bawi się na macie. Teraz ma skończone 5 m-cy i dalej
      jest zainteresowany. Mamy matę Tiny Love Arka Noego. Też obawiałam się, czy mata
      przypadnie Małemu do gustu. Nie chciłam, aby były to wyrzucone pieniądze. Udała
      mi się kupic matę używaną, w idealnym stanie i zamiast 240 zł za nową zapłaciłam
      100.
    • jufalka Re: mata !! 12.01.07, 12:16
      mnie właśnie prawie trafił (szlag), wydałam prawie 300 na mate tiny love duet i
      córka poleży parę min max, zabawki prawie nie interesują jej, ani kolorwe
      rysunki na macie więc "cudna" mata służy właściwie jako izolacja od podłoża, do
      czego równie dobry byłby koc, jak zanim miałam matę kładłam córkę na dużej
      poduszce to bardziej interesowały ją wzorki na tej poduszce niż macie
      • kiro13 Re: mata !! 12.01.07, 12:19
        i tak to wlasnie z tymi niemowlakami naszymi jest mamy lezaczek i go lubi i
        dalej niewiem co zrobic z ta mata ...
      • ankab29 Re: mata !! 12.01.07, 15:49
        Witam,
        Ja kupilam mate TINY LOVE dosyc późno, bo jak mój Kuba skończyl 7 mies.(ale wg
        instrukcji jest przeznaczona dla dzieci do 12 mies.smile)Kupilam nówkę bo "w
        pośpiechu" więc niestety wydalam 300. Ale u nas bylo warto. Zakup maty zalecil
        nam neurolog, żeby synka "postymulować" - Kuba nie chcial siadac i mial
        różne "przeboje zdrowotne".Mlody świetnie się na niej bawi ale pod
        warunkiem...że ja z nimsmileNie lubi zostawać sam i tyle.Za to zrobil postepy!!!Po
        3 tygodniach wspólnego wariowania na macie zacząl pelzać, turlać się i zabiera
        sie w koncu sam do siadaniasmileMoże to tylko kolorowy gadżet ale mój syn go
        uwielbiasmile))
    • monikzy Re: mata !! 12.01.07, 14:36
      Taką matę bedziesz miała na co najmniej 1 czy 2 m-ce. Nie wiem jak Twoja
      córcia, ale mój Kubuś, nie może siedzieć długo w jednej pozycji bo po prostu mu
      sie nudzi. Zabawkę jedną ma na góra 3 minuty. Lepiej kup jej kilka róznych
      zabawek.
      Pozdrawiam
      • er77 Re: mata !! 12.01.07, 14:50
        My mamy 2 maty-1 play gro, 2 canpol; obie Mala bardzo lubi i potrafi gadac do
        zabawek do okolo godzinki, pozniej na chwile trzeba zmienic Jej otoczenie i po
        15 minutach znowu dziala. Jestesmy bardzo zadowoleni (lezaczek tez sie u nas
        sprawdza, ale moim zdaniem mata ciekawsza)
        • m_aja Re: mata !! 12.01.07, 15:29
          Moja córa (2,5m) dostała matę Canpola (ok.80zł) i uwielbia na niej leżeć.
          Śmieje sie do zabawek i zagaduje więc ja polecam....ale dzieci są różnesmile
    • ewcia1980 Re: mata !! 12.01.07, 15:39
      moja córka ma 3 miesiace i uwielbia mate.
      ma ja juz miesiac i na razie jej sie nie znudziła,
      ale ona uwielbia tez swoja karuzele nad łózeczkiem
      rano, po przebudzeniu potrafi przez 30 minut smiac sie do pluszaków a ja wtedy
      moge sobie jeszcze polezec.

my mamy mate firmy canpol.
      koszt ok 80 zł
      polecam

pozdrawiam
      Ewelina
    • monika7807 Re: mata !! 12.01.07, 15:45
      ja kupiłam matę Canpol Babies, kosztowała ok. 100 zł i jestem z niej
      zqadowolona. moja mała spędza na niej niekiedy większość dnia. bawi się na
      niej, zasypia. służy już nam drugi miesiąc, była kilka razy prana. moja córcia
      ma 4 miesiące i nadal bawi się na niej z dużą satysfakcją.
    • spa746 Re: mata !! 12.01.07, 18:41
      Witam,
      mam 3 miesięcznego synka i właśnie kupiłam mu stojak gimnastyczny z Taf Toys i
      malutki jest zachwycony.
      www.bobosklep.pl/product_info.php?cPath=31_92&products_id=2977
    • magdagie Re: mata !! 12.01.07, 19:01
      moje się bawiły, uwielbiały mate
      ja polecam, a jak wyrośnie to można sprzedać np. na allegro
    • ewa.dorotakm Re: mata !! 12.01.07, 21:40
      My kupiliśmy nową matę TINY LOVE ZOO (jak kupowałam to nie wiedziałam, ze można
      kupić używaną) Synek miał wtedy 8 tygodni. Na początku leżał na niej tylko jak
      byliśmy w pobliżu i zagadywaliśmy do niego, ale po 2-3 tygodniach od zakupu Mały
      zaczął spędzać na niej coraz więcej czasu. Teraz ma 6 i pół m-ca i mata nadal go
      interesuje, szczególnie dołączone do niej zabawki zwierzątka. Jedyne co
      zauważyłam, to że jest już dla niego trochę za mała, bo złazi z niej i liże
      dywan albo podłogę smile Zaczęłam mu więc rozkładać: obok kolorową kołderkę z
      Myszką Miki (kupioną w komisie za 10zł), a pod matę bawełniane prześcieradło.
      Jeśli Twoja córeczka ma już 4 m-ce, to pomyśl może o macie z wałkiem pomocnym
      przy nauce raczkowania. Mamy też Ogródek zabaw 5 w 1 Little Tikes (coś ala
      przyrząd gimnastyczny), ale Mały nie chce pod nim leżeć, chętnie za to bawi się
      przy nim jak go ktoś posadzi i pomaga naciskać klawisze świecąco-grające.
      Leżaczek też mamy, przydatny w kuchni przy gotowaniu, ale nie jest najzdrowszy
      dla maluchów, bo nie bardzo mają gdzie się w nim gimnastykować. Jestem za matą,
      albo za jakąś kolorową kołderką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka