kaczka81 12.01.07, 14:35 no własnie, chyba mojemu dzidziusiowi zaczyna się katarek, coś mu furczy w nosku, ale oddycha swobodnie. Czy grożny jest katarek u tak małego dzidziusia?? I od kiedy chodzić na spacerki z taka malotką?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annalalik Re: katarek u 2 tyg noworodka 12.01.07, 14:39 A to napewno katarek??? Bo moj tez charczy ale to ponoć krtań i ma z tego wyrosnac. Nosek ma pusty. A i od 2 tygodnia chodzimy na spacerki (oczywiście nie w takie wietrzne dni jak dzis) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka81 Re: katarek u 2 tyg noworodka 12.01.07, 14:40 no nie jestem pewna czy katarek, to własnie takie charczenie...myślałam ze to katarek się zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
ineska2 Re: katarek u 2 tyg noworodka 12.01.07, 14:43 a bylas juz na pierwszej wizycie u lekarza? moj maly tez ma czasem zatkany nosek, ale zbiera mu sie biala wydzielina, to nie jest katar spowodowany infekcja tylko po prostu zgestniala wydzielina, ma to od urodzenia a teraz ma 7 tyg., lekarz go osluchiwal, wszystko jest ok. wyciagam mu to z nosa takim aspiratorem przed spaniem, nailzaj tez powietrze. mozna zakrapiac sola fizjologiczna po kropelce do dziurki albo takim Sterimarem (wygodniej, bo w sprayu). Na spacer szlam po 3 tyg., w pierwszym tyg. bylismy w szpitalu z infekcja, po kolejnym tyg. werandowanie i w 3 tyg. wykorzystalam ladna pogode na pierwszy spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
ineska2 Re: katarek u 2 tyg noworodka 12.01.07, 14:44 ale jesli to katar spowodowany infekcja (zolty lub zielony) to od razu idz do lekarza, bo u takiego maluszka infeckcja szybko sie rozwioja. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka81 Re: katarek u 2 tyg noworodka 12.01.07, 14:49 dzięki dziewczyny za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś