Dodaj do ulubionych

menu 6-7 miesieczniaków

12.01.07, 15:19
jak wygląda jadłospis waszych 6-7 miesieczniaków? Szególnie tych na piersi.
co dajecie poza piersią i o jakich porach?
Obserwuj wątek
    • magdalenas10 cyc!! 12.01.07, 17:41
      u nas dalej tylko cyc.corka ma 7,5 miesiaca.wczoraj dostała pół słoiczka zupki
      marchew z waryzywami, i czasem marchew z jabłiem.
      • lidia23 Re: cyc!! 12.01.07, 20:08
        Pół słoiczka? To i le ona waży. Moja ma prawie 7 miesięcy (20 stycznia skończy)
        i zjada ilość dwóch słoiczków gerbera. Owszem gotuje jej sama zupki i miele
        mikserem. Dzisiaj naprzykład pierwszy raz zrobiłam jej zupke z brokułami.
        Spałaszowała całą. Wazy 7800 i ma 72 cm.smile
        www.aleksandraikonrad.blog.onet.pl
        • monisku32 Re: cyc!! 13.01.07, 08:47
          Mój synek też zjada najwyżej pół słoiczka smile 19 stycznia skończy 8 miesięcy,
          waży 10,5 kg, mierzy 76 cm smile
          powoli przestawia się na inną dietę niż pierś, a ja go nie zmuszam, są dni,
          kiedy zje cały słoiczek np. owoców, a są takie że jedną łyżeczkę mięsa i dwie
          warzyw, no i okej smile

lidia23 napisała:

> Pół słoiczka? To i le ona waży. Moja ma prawie 7 miesięcy (20 stycznia
          skończy)
          > i zjada ilość dwóch słoiczków gerbera. Owszem gotuje jej sama zupki i miele
          > mikserem. Dzisiaj naprzykład pierwszy raz zrobiłam jej zupke z brokułami.
          > Spałaszowała całą. Wazy 7800 i ma 72 cm.smile
          > www.aleksandraikonrad.blog.onet.pl
    • annor Re: menu 6-7 miesieczniaków 12.01.07, 20:16
      Moje dziecię do końca 8 m-ca preferowało prawie tylko cyc, zupki zjadała w
      zależności od humoru najczęściej 1/2 słoiczka, o jabłkach nie ma mowy do tej
      pory smile (ma 9 m-cy) po prostu nie lubi. W tej chwili je już super, po prostu
      dojrzała do innego jedzonka niż mleko, zajada się gotowanymi przeze mnie
      obiadkami i uwielbia deserki z bananem, banan z truskawką, z twarożkiem i
      jedyne co przechodzi a ma w składzie jabłko to deserek bobo-frut gruszka z
      jabłkiem. Przed spaniem je też kaszkę mleczno ryżową, ulubione są te z Hippa.
      Tak więc nie martwić się, dzieci polubią inne rzeczy, każde w swoim czasie,
      można proponować, ale nie zmuszać, no i nie muszą lubić wszystkiego.

• ewa.dorotakm Re: menu 6-7 miesieczniaków 12.01.07, 20:31
      Ja chciałam karmić Krzysia tylko piersią do ukończenia 6 m-ca, ale niestety mi
      się nie udało. Jak miał 5 i pół m-ca, to pani dr kazała zacząć mu podawać coś
      dodatkowo, bo mało przybierał na wadze. Teraz Mały ma 6 i pół m-ca i poza
      piersią zjada słoik zupy (do niedawna kupowane, ostatnio gotuję mu) ok godz. 14,
      potem ok godz. 16-17 dostaje deser (na razie próbowaliśmy jabłka, gruszki,
      morele lub banany - słoikowe). Do tego wypija 100-150 ml soku jabłkowego. 50 ml
      wypija rano (po moich zupach ma zaparcia i ten sok mu pomaga), przed obiadkiem
      (zupą) 100ml. Zazwyczaj godzinę przed podaniem zupy ssie pierś, bo jak całkiem
      na głodniaka daję mu zupę to się denerwuje, że za wolno smile Na razie Krzyś je
      tylko warzywne zupki, jak skończy 7 m-cy dostanie do nich mięsko. Jeśli chodzi o
      kleiki, to nie chce ich jeść, pluje nimi. Może dlatego, że zaczęliśmy od warzyw.
      Owoce zaczął jeść 2 tygodnie po tym jak dostał pierwszą zupę. Teraz z jego wagą
      jest ok.
      • kgaw Re: menu 6-7 miesieczniaków 13.01.07, 12:47
        Mój synek obecnie ma 7,5 miesiąca waży 13,5 kg przy wzroście 77 cm. Jego
        dzienne menu wygląda mniej więcej tak:
        9:00 śniadanko (cycek)
        10:00 deserek (pół lub cały słoiczek w zależności od humorku)
        11:30 cycek na uśpienie
        14:00 obiadek (słoiczek albo mojej produkcji papka)
        16:00 cycek na uśpienie
        18:00 cycuś (coraz rzadziej jednak je o tej porze)
        20:20 kolacja (cycek)
        Jeżeli chodzi o noc to różnie bywa, synek teraz ząbkuje. Ale głównie budzi się
        on od 2 do 3 razy. Pobudka zawsze o 7:30 i od nowa...
    • ania2021 Re: menu 6-7 miesieczniaków 13.01.07, 17:46
      Moją córeczkę karmie piersią.Dostaje także zupki(duży wybór warzyw)z
      mięsem,jabłko-uwielbia,soczki,kaszki,bardzo lubi tez buraczki.Dostaje także
      podczas naszych posiłków(moich i męża)to co my jemy,oczywiście w małych
      ilościach i bez przesady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka