doris411 17.01.07, 10:44 Chcialabym sie dowiedziec kiedy moge wyjsc ze swoim maluszkiem na pierwszy spacer. Jutro muj malec skonczy 4 tygodnie, czy nie za wczesnie,jaka powinna byc pogoda, mamy juz wozek tylko czekamy. Dziekuje z gory za odpoweidz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pikolakszpak Re: Pierwszy spacer 17.01.07, 10:46 możesz już wyjśc, mi w szpitalu powiedzieli że po 3 tygodniach juz można, zwłaszcza że nie ma mrozu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zizuza1981 Re: Pierwszy spacer 17.01.07, 10:48 Juz po dwuch tygodniach mozna wychodzic zalecane jest werandowanie ja nie werandowalam bo mala urodzila sie w kwietniu ale przy takiej pogodzie jak teraz mozesz w jeden dzien werandowac a na drugi juz wyjsc Odpowiedz Link Zgłoś
penguin33 Re: Pierwszy spacer 17.01.07, 11:29 Ja urodzilam w polowie listopada. Po 6 dniach werandowalam 5 minut, kolejnego dnia werandowalam 15 minut a nastepnego, czyli jak dziecko mialo tydzien wyszlismy na pierwszy spacer na ok. 45 minut. A potem juz po 1,5 - 2 godziny regularnie. Dziecku sie nic nie stalo, jest zdrowe. Trzeba korzystac z lekkiej zimy i szybko wychodzic. Zreszta mi jedna polozna powiedziala, ze niby mowia, ze trzeba czekac ze 2 tygodnie, ale ona to przy takiej pogodzie po kilku dniach proponowalaby wychodzic. I ja tego posluchalam i nie zaluje Odpowiedz Link Zgłoś
spa746 Re: Pierwszy spacer 17.01.07, 14:13 To już czas aby wyjść z maluchem a pogoda super,bo nie ma wiatru i jest ciepło. Ja rodziłam w październiku i były podobne temp.. Pierwszy raz wyszłam z synkiem jak miał 10 dni, tzn. nie wyszłam ale werandowałam przez 6 dni. Tak poradziła nam położna. Najpierw ubrać dziecku cieniutką czapeczkę i cieplejsze śpiochy, albo cienki kombinezon i uchylić okno na 30 mni lub godzinkę i tak 3 dni a potem ubrać już cieplej(jak na dwór) i otworzyć okno na ościerz a dopiero wtedy można na spacerek. Unikaj wiatrów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piegusie 6 doba 19.01.07, 11:30 urodzil sie w kwietniu, w 6 dobiue byl na 2 godzinnym spacerze, teraz ma 9 mcy, nigdy nie mial nawet kataru Odpowiedz Link Zgłoś
julinek06 Re: Pierwszy spacer 19.01.07, 15:43 Uważam, że już powinnaś śmigać na spacer (tylko nie w takie wichury jak ostatnio). Najpierw jednak dziecko "przystosuj" do ostrzejszego powietrza - przez 3-4 dni wystawiaj w oknie lub (jeśli masz) na balkonie, sukcesywnie wydłużając czas tego "werandowania".Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś