Dodaj do ulubionych

jak ubieracie swoje maluvchy wychodzac na dwor?

03.02.07, 17:01
jestem bardzo ciekawa...
bo ja wychodzac z malymi ubranymi w ciuszki domowe, tj. body z krotkim,
spodnie i bluzka z dlugim rekawem zakladam je w taki miekki spiwor do wozka.
jest on wypelniony pierzem, puchaty, z kapturem i siagany. male oczywiscie
maja jeszcze czapeczki lekkie.
dodam ze mieszam w takim miescie Niemiec gdzie temperatura wciaz oscyluje w
granicach 8-10 stopni
Obserwuj wątek
    • pmierzow Re: jak ubieracie swoje maluvchy wychodzac na dwo 03.02.07, 17:22
      Bardzo podobnie, tylkko z poprawka na 5 stopni mniej niz u Was. Dzisiaj to bylo:
      - domowe ubranko: body z krokim rekawkiem, flanelowa koszulka, spodnie na
      polarki i skarpetki
      - na to cieplejszy sweterek
      - na to kombinezon z kapturem + lekka, bawelniana czapeczka

W tym wszystkim do gondolki pod dwa kocyki z polaru...

Hmm... jak tak to czytam, to chyba nawet za cieplo Malucha ubralam.
    • kocio-kocio Re: jak ubieracie swoje maluvchy wychodzac na dwo 03.02.07, 17:35
      Dzieciaki mają mieć jedną warstwę więcej niż Ty.
      I tyle :o)
      • cytrusowa warstwa wiecej niz ja? 03.02.07, 20:25
        to sie nie sprawdza, bo bym je zaparzyla, hehe. mi jest wiecznie zimno a teraz
        to juz wogole
    • mama_marcela1 Re: jak ubieracie swoje maluvchy wychodzac na dwo 03.02.07, 21:34
      body z długim rekawe, rajtuzki, sweterek albo bluza, spodnie ocieplane (nie
      grube!!) kurteczka, jak mróz to rekawiczki, capka i szlaiczek i wcale mu nie
      jestz aciepło. my chodzimy i pcahmy te wózki a amluszki siedża wmiejscusmile)
      pozdrawiam
      • ninkaw Re: jak ubieracie swoje maluvchy wychodzac na dwo 03.02.07, 22:15
        body z długim rekawkiem, śpiochy- na to pajacyk welurowy, kombinezon i ciepła
        czapa. +kocyk oczywiscie
        • apolonina13 bez przesady:/ 03.02.07, 22:22
          strój domowy+kombinezony+dwa koce?!?!?!? litościuncertain

od poczatu córki nei przegrzewam i tak ją opatulałam jak było po -15-20stopniuncertain
          • dagusek1 Re: bez przesady:/ 03.02.07, 22:32
            Przebije wszystkich:body z dlugim rekawem,rajstopki,pajacyk,sweterek z
            kapturkiem welniany,b.gruby kombinezonik ,oczywiscie gruba czapa i TRZY KOCYKI
            dodam ze moja cora to straszny zmarzlak!
            (ubieram w ten sposob jak jest od 3 do -2 stopni)

9
          • ineska2 Re: bez przesady:/ 04.02.07, 13:26
            wszystko zalezy od tego jaki kombinezon i jakie koce, ja mam kombinezon z
            cienkiego polaru,sama bym w takim zamarzla, i bawelniane cienkie kocyki i
            trudno to porownac z grubym, zimowym kombinezonem i cieplym kocem zlozonym na 4
            czesci.
    • ila79 Lepiej mniej niż więcej 03.02.07, 22:26
      Rajtuzki, na to body z długim rękawem, na to kombinezon (mam 3 różnej grubości
      w zależności od temperatury) no i czapeczka, szalik, rękawiczki. Powyżej 10
      stopni nie zakładam kombinezonu tylko dres i przykrywam cienkim kocykiem.
      Kocykiem przykrywam synka w kombinezonie jak temperatura spada poniżej -5.
      Generalnie ubieram go lżej niż siebie, bo teraz są silne wiatry, których on
      przecież w gondoli nie czuje. Zauważyłam też, że niektóre dzieci przy +10
      stopniach są ubrane grubiej niż mój synek przy -10. Pewnie zdażają się takie
      zimorodki, ale mój pediatra mnie uczulał, że to poważny problem - tzn.
      przegrzewanie dzieci, podobno miał nawet przypadki totalnego odwodnienia. Synek
      ma teraz 4 miesiące.
    • lineczkaa Re: jak ubieracie swoje maluvchy wychodzac na dwo 03.02.07, 23:02
      W zeszłym roku jak moja była niemowlaczkiem ubierałam ją w leciutkie ciuszki
      ilekką czapeczkę i wkładałam w futro z barana. -20 jej nie robiło smile)

BTW, dobrze robisz zakładając dziecku lekką czapeczkę do wózka. W gondoli jest
      bardzo ciepło w miejscu gdzie dziecko ma główkę.
    • k.sg Re: jak ubieracie swoje maluvchy wychodzac na dwo 04.02.07, 00:27
      Body z długim rękawem, rajstopki, czapka, kombinezon.
    • mamusia79 Re: jak ubieracie swoje maluvchy wychodzac na dwo 04.02.07, 00:30
      Cytrusowa gratulacje!!!!!!!!
      No ja się o Ciebie na Radościach dopytuję a Ty gdzie???
      Jak się dzieciaczki chowają? Zdrowe?
      • cytrusowa Mamusia79 04.02.07, 07:21
        nie mam kiedy wpasc...obieczje ze zajrze. ale ogolnie to bylwam na styczniowkach
        i blizniakach. jesli bywam....no i na gg, hehe

no male teraz sa juz zrowe, jak sie urodzily w prawie 35tc to tez nie bylo z
        nimi wiekszych prolemow poza nieumiejetnoscia trzymania temperatury. ale potem,
        gdy wrocilismy do domu pobyly pare dni i zlapaly wirusa. tafily spowrotem do
        szpitala, Jasia na antybiotyku, Kalina dolaczyla do szpitala pare dni pozniej
        ale tylko na obserwacje.

na szczescie sa juz w domu od chyba dwoch i pol tyg i jest fajnie. dwie
        indywidualistki, dwa apetyty...zajrze na radossci,t o napisze wiecej.

dzieki za troske. buzka
    • asia06 Re: jak ubieracie swoje maluvchy wychodzac na dwo 04.02.07, 07:22
      Małą tamtej zimy (6-8 miesięcy) ubierałam tak (przy temp. 0 - minus 5):
      body z długim rękawkiem, rajtuzki, skarpetki i polarkowe kapcie (bo w stopki
      marzła), kaftanik lub cienki sweterek i na wierzch kombinezon, czapka (kaptura
      nie zakładałam) i rękawiczki. Niczym nie nakrywałam. Mała jeździła nie w
      gondoli, tylko w spacerówce. Nie marzła i nie było jej za gorąco. Jak było
      powyżej zera (tak do 5 stopni), to kombinezon zakładałam na bodziaka, a jak
      temp. skakała powyżej 5 stopni, to już na wierzch zakładałam coś cieńszego niż
      zimowy kombinezon.

Teraz małą (20 miesięcy) ubieram lżej niż siebie smile, bo inaczej by mi się
      dziecko spociło.
    • bialka Re: jak ubieracie swoje maluvchy wychodzac na dwo 04.02.07, 15:10
      body z długim, rajstopy, bawełniana bluzka z długim, kobinezon zimowy, czapka z
      dzianiny. jak zimniej, koło zera, cieniutki polarek zamiast bawełnianej bluzki i
      kaptur. Nie przykrywam, chyba ze spi, ale cienki kocyk. jezdzi w spacerowce. ma
      6 miesiecy. cos musze miec jak bedzie -10, -20...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka