Dodaj do ulubionych

W gondolce chyba jej juz niewygodnie.

06.02.07, 09:27
moja coreczka skonczyla dni temu 5 miesiecy. od urodzenia nosimy i wozimy ja
w gondolce - czy w foteliku dla niemowlat - jak zwal tak zwal. korzystamy z
tego takze w domu - czasami ja tam wkladamy na dzemke a czasami zeby sobie po
prostu posiedziala. od jakiegos czasu mam wrazenie ze jest jej niewygodnie. ze
to jest zbyt male, zbyt wygiete - ze dziecko jest takie zwiniete i skulone.
zastanawiam sie w czym ja teraz "przechowywac"smile jeszcze nie siedzi. kupic
inny fotelik? macie jakies rady? jakies linki? znajomu radzil mi zeby poczekac
az zacznie siedziec i kupic taki fotelik z regulacja położenia - zeby mozna
było ustawiac fotelik na bardziej siedzaco lub leząco. moze sa takie foteliki
ktore sa dla dzieci ktore jeszcze same nie siedza i dla takich ktore juz to
robia?
Obserwuj wątek
    • an_qa Re: W gondolce chyba jej juz niewygodnie. 06.02.07, 09:34
      własnie daltego mysle ze wózki z fotelikiem zamiast normalnej gondoli sa do
      kitu. Teraz musisz kombinowac i dokupywac jakiec drogie elementy by dziecku
      było wygodnie...
      • marmalada Re: W gondolce chyba jej juz niewygodnie. 06.02.07, 11:12
        chyba sie zle zrozumialysmy - albo ja zle nazwalam to urzadzenie.
        chodzilo mi o taki fotelik do samochodu - najmniejszy rozmiar, dla niemowlaka.
        O! nosidelko... przypomnialam sobie to slowo.
        sluzy ono nam do jazdy samochodem i do "przechowywania" dziecka w domu. chodzilo
        mi o jakis wiekszy rozmiar - ale taki ktory nadawalby sie dla takiegomalca co
        jeszcze nie siedzi i dla takiego co ma 1,5 roku albo wiecej. i czy sa takie z
        regulacja polozenia. oczywiscie w jkiejs normalnej cenie.
        • an_qa Re: W gondolce chyba jej juz niewygodnie. 06.02.07, 11:16
          wiesz ja nie mam pojecia. A nie da sie np. zamontowac spacerowki i skoro
          dziecko jeszcze nie siedzi to dokupic taka zwykła gondole pod kolor wozka?? Na
          pewno wyjdzie taniej niz dokupienie "nosidełka" do wozka... A fotelik
          samochodowy i tak bedziesz musiala kupic jak ziecko podrosnie. z reszta taki z
          przedzilu 0-18 kg juz moszesz kupic, one maja regulowany kont nachylenia z
          regoly.
          • marmalada Re: W gondolce chyba jej juz niewygodnie. 06.02.07, 11:32
            chyba sie przejde do sklepu i poszukam wlasnie takiego 0-18 kilo. do domu bede
            musiala cos poszukac. kiedys widzialam w tv taki lezaczek troche sprezynujacy.
            moze znajde cos podobnego.
            • an_qa Re: W gondolce chyba jej juz niewygodnie. 06.02.07, 11:35
              ja osobiscie uwazam ze taki lezaczek to strata pieniedzy, ale jesli z tego 1-
              szego fotelika Twoja Mala wyrosła to chyba nie masz wyjscia.
              • ewa_mewa Re: W gondolce chyba jej juz niewygodnie. 06.02.07, 21:35
                W foteliku samochodowym nie powinno sie dziecka sadzać w domu, to zbyt obciąża
                kregosłup, przeciez dziecko w nim siedzi. Niemowle nie siedzące samodzielnie
                (czyli do ok.6-7 m-cy) powinno mieć leżaczek rozkładający sie na płasko (np
                Hauck, Primi Sogni i mase innych, poza Fisher Pricem) Są one do 9 kg.
    • lidek0 Re: W gondolce chyba jej juz niewygodnie. 07.02.07, 06:50
      W wózku powinniście mieć klasyczną dondolę na spacery, fotelik samochodwy tylko
      do samochodu i ewentualnie karmienia w domu. Teraz foteliki są na tyle płaskie,
      że dziecko wnich nie siedzi tylko jest w pozycji półleżącej.
      Nie wyobrażam sobie jak można chodzić na spacery z fotelikiem zamontowanym na
      stelaz spacerówki? Bo o ile dobrze zrozumiałam to tak robicie?
      Co do wiekszego fotelika to nie wiem ile waży wasza pociecha, ale warto
      rozejrzec się za tyakim 9-18, tylko on do uzytku w domu kompletnie się nei
      nadaje, proponuję przeczekać aż amluszek sam usiądzie i wtedy krzesełko do
      karmienia.
      • marmalada Nie, nie, nie - wszystko zle.... 07.02.07, 09:11
        nie montujemy tego do spacerowki ani do innego wozka. mamy normalny wozek
        gleboki i taki spacerowy (na ktory dziecko jest jeszcze zbyt male). nosidelka
        (fotelika samochodowego dla niemowlat) uzywamy tylko do przewozenia dziecka
        autem i czasami do przemieszczania sie po domu - mieszkam w domu jednorodzinnym
        (a w zasadzie dwurodzinnym) i czasami ide pietro wyzej do rodzicow i wtedy
        wkladam malucha do nosidelka. wtedy dziecko spedza w nim chwile i dlatego sie
        martwie ze jej niewygodnie. nosidelko nie jest glebokie. poza tym podlozylam jej
        maly kocyk zeby zmniejszyc wglebienie - maluch w nim lezy a nie siedzi.

caly ten post byl po to ze szukam innego fotelika czy nosidelka (o ile takie
        istnieje) dla wiekszego dziecka - zeby sluzylo takiemu malcowi ktory jeszcze nie
        siedzi i takiemu ktore zacznie siedziec. nie wiem czy sa takie.
    • karmel-karmel Re: W gondolce chyba jej juz niewygodnie. 07.02.07, 08:04
      rozumiem o co chodzi smile możesz zrobić tak jak ktoś wyżej już radził: kup leżaczek bujaczek! Jest ich
      mnóstwo, możesz wybrać używany żeby było taniej i masz problem z głowy smile
    • karmel-karmel Re: W gondolce chyba jej juz niewygodnie. 07.02.07, 08:07
      Jeszcze dodam, że ja od początku używam leżaczka bo mój syn nie lubił fotelika w domu (był zbyt
      ściśnięty i sztywny) a w leżaczku ma więcej swobody no i co ważne można dziecko pobujać! Oczywiście
      możesz też karmić w nim swoją małą.
      • marmalada lezaczek 07.02.07, 09:14
        zastanawiam sie nad zakupem takiego czegos ale boje sie troche bo u dziadkow
        przebywa (na czas nieokreslony) moja 2,5 roczna bratanica. jestem prawie pewna
        ze bedzie wojna o ten lezaczek. boje sie tez wypadku - ze starsza dziewczynka
        przewroci lezak razem z mlodsza w srodku. albo ze bedzie chciala na tyl lezec -
        a to nie wytrzymuje takich ciezarow. musze jeszcze porozmawiac z mezem. zobaczesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka