13.02.07, 10:17
Moj synek odziedziczyl "czarna" urode po swoich rodzicach i dziadkach - ma
czarne, dlugie rzesy, ciemnoszare oczy, ciemne wlosy i w ogole taka poludniowa
urode. Ma obecnie 15 miesiecy.
Ostatnio opiekunka zwrocila mi uwage, ze maluch ma taki (jak sie mocno
przyjrzec) juz delikatny wąsik po noskiem!

Czy to cos niepokojacego? Czy konieczna jest wizyta u endokrynologa? Mnie to
nigdy jakos nie niepokoiło - ale opiekunka mnie troszke zaniepokoiła.... sad

Bardzo dziekuje za wszelki uwagi!
Obserwuj wątek
    • wegatka Re: wąsik? 13.02.07, 10:29
      deilf napisała:

> Mnie to
      > nigdy jakos nie niepokoiło - ale opiekunka mnie troszke zaniepokoiła.... sad

W takim razie zmieniłabym opiekunkę wink
    • julia78 Re: wąsik? 13.02.07, 10:29
      A karmisz go kurczakiem? Jeśli tak to radzę skonsultować to z lekarzem. Kurczaki
      są teraz "pędzone" na hormonach i wiele dzieci ma problemy...np. zdarza się, że
      ziewczynkom 9-cio miesięcznym rosna piersi itp. Znajoma mojej mamy miała podobny
      problem - chłopcu pojawił sie meszek, zaczęły rosnąc piersi i pojawiła się biała
      wydzielina z "ptaszka". Po konsultacji z pediatra i endokrynologiem drób poszedł
      w odstawkę i zaczęła karmić małego tylko mięsem króliczym.
      Może w Twoim wypadku to co innego - może po prostu taka uroda Twojego dziecka,
      ale radzę skonsultować przy okazji z pediatrą.
    • deilf Re: wąsik? 13.02.07, 10:39
      Dziewczyny dziekuję Wam kiss**

Faktycznie chyba ta opiekunka przesadziła!

A propo drobiu - nie miałam pojęcia! Faktycznie karmię go drobiem, spróbuję
      przejść na królika!

Zawsze mogę na Was liczyć - dziękuję! kiss***
      • julia78 Re: wąsik? 13.02.07, 12:54
        Drób to generalnie idealne mięso dla niemowlaka...niestety w naszych czasach nie
        bardzo. Teraz podaje się kurczakom hormony żeby szybciej rosły, a niestety jak
        to mówią niektórzy - "jesteś tym co jesz"! Jesli masz dostep do kurczaków takich
        ze wsi, które wiesz, że są karmione naturalnie to jak najbardziej możesz podawać
        - ale wszystkie kurczaki z marketu, w cenach promocyjnych to typowo fermowy,
        pędzony na hormonach drób. Szkoda truć własne dziecko. Czasami efekty widac
        dopiero po latach, więc warto mysleć o tym juz teraz.
        Można kupic królika, poporcjowac i pomrozić-maluszek przecież na jeden obiadek
        nie "wrąbie" całego królikawink
        Nie jest to może tanie, ale moim zdaniem na zdrowiu dziecka nie warto oszczędzać.
        • deilf Re: wąsik? 13.02.07, 13:53
          Dziękuję,

Nie zdawałam sobie sprawy, ze kurczak moze aż takie zaburzenia hormonalne
          wywoływać sad(( Nie chcę truć swojego maleństwa sad(( Zakupię królika i zamrożę go.

Jeszcze raz dzięki!

• madalena555 Re: wąsik? 13.02.07, 14:00
            jak to śmiesznie brzmi zakupię go i zamroże hehehe biedny królik
            • deilf Re: wąsik? 13.02.07, 14:31
              Hi hi no faktycznie to trochę makabrycznie zabrzmiało wink))
    • julia78 Re: wąsik? 13.02.07, 15:18
      możesz zerknąć przy okazji na jeden z wątków poruszany całkiem niedawno wink
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=56888659&a=56889096
      • deilf Re: wąsik? 13.02.07, 15:23
        Dzięki za linka...

W tym wątku było napisane: "mam obserwować małą i jeśli nie będzie żadnych
        innych objawów, typu owłosienie...to jest w porządku, a jeśli coś się pojawi,
        to na badania do endokrynologa mam się udać..."

Wiec moze ja powinnam sie udac z synkiem do endokrynologa? W końcu tu właśnie
        chodzi o owłosienie... Jak myślicie?

A może taka jego uroda? Ma taką "latynoską" urodę....

Sama już nie wiem sad Ja się tym nie przejmowałam, dopóki opiekunka mi uwagi nie
        zwróciła....
        • julia78 Re: wąsik? 13.02.07, 20:23
          Zapytaj pediatrę na najbliższej wizycie. Może wszystko jest w porządku i taka
          jego uroda - jesli nie to powinnaś dostac skierowanie do endokrynologa. Zawsze
          lepiej sie upewnic że wszystko jest w porządku!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka