Dodaj do ulubionych

czy ktoś idzie dziś na szczepienie?

20.02.07, 08:13
witam!
Czy któraś mama idzie dziś na szczepienie? Ja idę z córeczką na błonicę,
krztusiec, tężec na 13... Denerwuję się trochę, boję się że będzie się źle
czuła itp.
Chciałabym nie być sama smile) Więc jeśli jeszcze któraś z Was się dziś wybiera,
to może razem będzie nam raźniej.
pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • polecha1 Re: czy ktoś idzie dziś na szczepienie? 20.02.07, 08:53
      Cześć
      My też dzisiaj wybieramy się na szczepienie. To będzie nasza już druga wyprawa
      do przychodni. Ostatnim razem moja córcia troszeczkę płakała, ale szybko się
      uspokoiła. Nie martw się będzie dobrze. W końcu to przecież dla dobra naszych
      maluszkówsmile
      Pozdrawiam - Mama Zuzi
      • pikolakszpak Re: czy ktoś idzie dziś na szczepienie? 20.02.07, 09:00
        czesc! no cieszę się że nie jestem sama smile
        życzę nam obu i obu naszym córeczkom powodzenia!
    • zebra12 Ja idę! 20.02.07, 09:07
      Też idę na 13 i starsznie się boję! Mamy to samo szczepienie plus HIB. Jestem z
      Krakowa. Córka ma 11 tygodni.
      • cirrii ja bylam w piatek 20.02.07, 10:25
        witam, my z synkiem bylismy w piatek maly ma 13 tyg ale wczesniej byl
        zaziebiony, a potem to nieszczesne zapalenie pluc i pobyt w Zeromskim, koszmar.
        Szczepilismy hexą, bardzo sie balam o niego, ale plakal tylko troszke, dalam mu
        cycusia bo przeczytalam, ze mleko mamy ma dzialnie przeciwbolowe. W piatek czul
        sie dobrze a w sobote byl juz rozdrazniony, a nozce zrobilo sie czerwone
        zgrubienie i obrzek, a w niedziele dolaczyl stan podgoraczkowy. Pomogly oklady
        z kwasnej wody i czopki Viburkol, zaczerwienienie na nodze zanika, ale wyczuwam
        tam jeszcze grudke o srednicy 2 cm........Szczerze nie spodziewalam sie az
        takiego odczynu poszczepiennego, oby u was bylo lzej..pozdrawiam
        • pikolakszpak Re: ja bylam w piatek 20.02.07, 10:34
          no to rzeczywiscie niedobrze...
          jeszcze bardzoej sie zdenerwowałam.
          Zebro, ja te jestem z krakowa, idę do przychodni na placu sikorskiego, a Ty?
          • cirrii Re: ja bylam w piatek 20.02.07, 10:55
            ja tez jestem z Krakowa, szczepilam w przychodni na os. Dywizjonu 303
            • aga330 Re: ja bylam w piatek 20.02.07, 11:57
              Ja idę w czwartek na drugie szczepienie plus hib i pneumokoki.przy pierwszym szczepieniu w rączkę i obie nóżki {koszmar} bardzo przydał się panadol żel altacet czyli kwasna woda i czopki viburkol.pikolakszpak rodziłyśmy w tym samym czasie na ujastku.a do przychodni idę na ul kutrzeby do dr. Wojtaszewskiej.pozdrawiam
              • karawana123 Ja idę jutro 20.02.07, 12:30
                Moja córka ma pół roku i nigdy nie było strasznie po szczepieniu, raz chyba
                lekki stan podgorączkowy, a altaet się jeszcze nie przydał i mam nadzieje, że
                sie nie przyda
          • zebra12 My już po... 20.02.07, 16:06
            Ja chodze do Prokocimia do szpitala. Nawet za bardzo nie płakała. Zobaczymy jak
            się będzie teraz czuła. A Wam jak poszło?
    • aniadukat nie bójcie się szczepień 20.02.07, 12:40
      mój synek ma 8 m-cy i wszystkie szczepienia poszły gładko, troszke popłakał ale
      to norma podczas szczepienia. Raz strasznie sie ropłakał gdy jakaś mała niunia
      wręcz wyła, chyba się jej przestraszył albo tak współczułsmileNas czeka Hiberix
      teraz. Powodzenia
      • pikolakszpak Re: nie bójcie się szczepień 20.02.07, 16:34
        no proszę aga 330, świat jest mały smile Byłam w pokoju 125 a Ty?
        co do szczepienia to już jesteśmy po, było bezproblemowo, emla zadziała + mój
        mąż odwracał uwagę małej jej ukochaną szeleszcącą osą, i nawet nie zauważyła
        zastrzyku.
        A jeśli chodzi o pneumokoki, mieliśmy też dziś szczepić ale nie dostaliśmy
        szczepionki w żadnej okolicznej aptece. GDzie kupowałyście w kraku, i z jakim
        wyprzedzeniem (jeśli w ogóle) zamawiałyście?
        • zebra12 Re: nie bójcie się szczepień 20.02.07, 17:19
          Pneumokoki zaszczepię jak skończy pół roku. Żeby były tylko dwie dawki.
        • aga330 Re: nie bójcie się szczepień 20.02.07, 17:21
          Ja byłam w pokoju 127 rodziłam na różowo a raczej fioletowym fotelu z położna w krótkich włosach.dokładnie 4 grudnia.powiedz czy ta maść co się smaruje przed ukluciem działa a pneumokoki kupowała chrzestna niuni w zielonej górze po ok 190zł bo ma jakieś układy a raczej jej chłopak który w szpitalu pracuje.w krakowie na ul żaka czeka się tydzień max.i cena ok 230.zł
          • pikolakszpak Re: nie bójcie się szczepień 20.02.07, 19:03
            aga, ja też rodziłam na tym rózowym smile

co do maści: zadziałała wspaniale, tylko trzeba nałożyć zgodnie z instrukcją.
            dzięki za info o pneumokokach!
            pozdrawiam!
    • cytrusowa Re: czy ktoś idzie dziś na szczepienie? 20.02.07, 19:24
      moje dzis byly.

szczepionka skojarzona 6w1 plus pneumokoki.

iwszystko dobzre, odpukac male czja sie dobrze.

ale nie szczepilam p/gruzlicy, bo tu sie nie szczepi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka