Dodaj do ulubionych

"Wielki" problem - mamy olbrzymów wpisujcie się!!!

20.02.07, 19:34
Witam! Na początku cieszyłam się, że mój synek to mały olbrzym, ale teraz,
kiedy ma niecałe 5 miesięcy i waży 10 kg zaczynam z zazdrościa patrzeć na
mamy drobnych dzieciaczków. Jestem juz po rehabilitacji na kręgosłup, ale
niewiele pomogła, a on cały czas domaga się noszenia!!Od początku
najszczęsliwszy był "w pionie" i protestował przeciwko innym pozycją. Ale
najlepsze jest to, że w kombinezonie zimowym nie mieści mi się w gondoli (a
mam jedną z większych na rynku)!! Jak porównuję synka z innymi dziećmi np. w
przychodni to zastanawiam sie, czy z nim wszystko ok....
Obserwuj wątek
    • mika99 Re: "Wielki" problem - mamy olbrzymów wpisujcie s 20.02.07, 19:53
      rozumiem cie, mój też należy do dużych dzieci ma 5 mies i waży mniej wiecej 9
      kg ciężar straszny też ide na rehabilitacje kręgosłupa na dniach, juz jestem po
      masażach ale niewiele dały.pozdr trzymaj się .
      • beniusia79 Re: "Wielki" problem - mamy olbrzymów wpisujcie s 20.02.07, 19:57
        dziewczyny, zapiszcie sie na silownie bo tylko cwiczenia wzmocnia wasz
        kregoslup. ja mialam bole kregoslupa dzien w dzien, moja corcia do najlzejszych
        nie nalezala. odkad cwicze nic mnie nie boli! wasze dzieci waza dopiero 10 kg,
        pewnie za pol roku, za rok beda duzo ciezsze i tez bedzie trzeba czasami je
        nosic....
    • mysza_myszynska Re: "Wielki" problem - mamy olbrzymów wpisujcie s 20.02.07, 19:57
      Mikołaj ma ledwo co skończone 6mcy i waży 10kg jak nic. Najwięcej czasu spędzamy
      razem leżąc i bawiąc się na dywanie, więc jakoś kręgosłup mi nie pęka smile
    • malgos_79 Re: "Wielki" problem - mamy olbrzymów wpisujcie s 20.02.07, 20:00
      mój maly 6 m-cy, i prawie 10 kg. Też lubi być noszony, a ja wysiadam. Nie dość
      że nawala kręgoslup, to jeszcze nie wiem czemu ale kolana. Nie mogę już
      swobodnie wstać, czuję się jak staruszka, a niestety na żadne masaże się nie
      wybieram, bo jesteśmy sami calymi dniami.
      • ankanow1 Re: "Wielki" problem - mamy olbrzymów wpisujcie s 25.02.07, 10:02
        Mój syn ma 5 mieięcy, waży 10 kg i mierzy 80 cm.
    • jkw2006 Re: "Wielki" problem - mamy olbrzymów wpisujcie s 20.02.07, 20:59
      Wojtek dziś skończył 5 miesięcy i waży 9 kg. W gondoli się jeszcze mieści (ino
      ino - mamy emmaljunga) ale ostatnio założyłam wątek na forum o tym, że dziecko
      wyrosło nam z fotelika samochodowego smile.
      Noszę go czasami, potem wieczorem bolą mnie ramiona wink)
      a poza tym jest śliczniutki i kochaniutki i już sie tak bardzo nie przejmuję że
      jest wielki wink) (odkąd zaczął przybierać ok 200 g na tydzień a nie jak
      wcześniej 400 smile)))
    • mamulinek77 Re: "Wielki" problem - mamy olbrzymów wpisujcie s 20.02.07, 22:16
      Mój synek dzisiaj skończył 12 tygodni i waży 7100. Nie jest grubasem, ale jest
      bardzo długi i wygląda na starszego. O kręgosłupie juz nie wspominam, od ponad
      miesiąca bardzo, ale to bardzo boli, zwłaszcza w nocy, kiedy mięśnie sie
      rozluźniają. Na szczęście Filip nie wymaga ode mnie ciągłego noszenia- w pewnym
      momencie zbuntowałam sięsmile. Właściwue tylko trochę przy wieczornym zasypianiu, a
      wciagu dnia leży w łóżeczku, w wózku, albo na tapczanie i tak sobie razem
      spedzamy czas bawiąc się. A jakie ćwiczenia na siłowni wzmacniają mięśnie
      kręgosłupa- tak ogólnie wszystkie, czy są jakieś specjalne, bo nie za bardo sie
      na tym znam, a czas sie za siebie wziąć.
    • kowalikm Re: "Wielki" problem - mamy olbrzymów wpisujcie s 20.02.07, 22:43
      Gratuluję "Wielkiego Szczęścia" smile. Mój brzdąc też do maluchów nie należał -
      miał 4340, kiedy się urodził. Rósł, rósł i tak jest nadal - ma 8,5 miesiąca. Po
      drodzę błyskawicznie wyrastał mi z ciuszków i innych rzeczy. W jak miał 4,5
      miesiąca przełożyłam go do spacerówki (był początek jesieni), bo już naprawdę to
      śmiesznie wyglądało w gondoli. Na szczęście mam spacerówkę rozkładaną na płasko.
      Jak mały skończył pół roku stwierdziliśmy, że strasznie męczy się w foteliku -
      mimo, że fotelik był od 0 do 13 kg. Mały strasznie jęczał kiedy wciskaliśmy go
      do fotelika - główka się nie mieściła, nogi wystawały - wcześniej nie było
      najmniejszych problemów z jazdą. Zdecydowaliśmy się mu kupić Trimaxa Concorda
      9-36. Mimo, że w specyfikacji jest od (chyba) 8 miesięcy. Rozłożyliśmy go na
      maxa i rozwiązał nasz problem.
      Staram się pamiętać przy zakupach, że kiedy na metce jest napisane 6-9 miesięcy,
      mimo żę brzdąc mieści się w tej grupie, muszę robić zakupy na 9-12 miesięcy. A
      poza tym są same plusy - wszyscy stwierdzają że jest duży jak na swój wiek i jak
      się urodził nie miałam strasznego strachu kiedy brałam go na ręce - był sporo
      większy od rówieśników.
    • magda1402 Re: "Wielki" problem - mamy olbrzymów wpisujcie s 21.02.07, 09:16
      witam serdecznie mamy wszystkich Wielkoludków. Mój Mikołaj ostatnio na
      szczepieniu 4,5 miesiąca ważył 9700 i miał 78 cm. Obok siedziała mama z 6
      miesięczną dziewczynką ważącą wtedy 7 kg. I co my mamy zrobić? Nie rozpaczamy
      jest zdrowy, dobrze sie rozwija, wesolutki, daje troche mamie w kość tą wagą,
      ale to nic. Kręgosłup też mi czasem wysiada, bo mały lubi być noszony, staram
      sie nie nosić go za wiele, ale samo zejście i wejście na 3 piętro ze spacerku to
      nie lada wyczyn. Najważniejsze, że wszystko dobrze. Fajnie, że jest więcej
      takich wielkoludków, człowiek nie czuje sie odosobniony. No i fajnie, ze mamy
      piszą o tym pozytywnie, bo nie raz zaczynałam wątek dużych dzieci, a inne
      mamusie pisały że nalezy iśc dziecko przebadać bo za duże. Cieszmy sie, że sie
      dobrze rozwijają. Pozdrowionka
    • mamagrubiatka Re: "Wielki" problem - mamy olbrzymów wpisujcie s 21.02.07, 11:48
      moj kubuś przy urodzeniu standardowy, 3,5 kg, 27 lutego skonczy 5 miesiąc,
      wczoraj wazony - 8850..najgorzej bylo jak byl mniejszy - bo nosic tulic
      tanczyc - lewe ramie bezwłądne opadające, tepy ból nie do rozmasowania. na
      szczęscie, teraz lubi kulanie podłogowo - kanapowe, na upartego kulamy w
      foteliku samochodowym i jakos nie protestuje...na ;lezaco tez sie pobawi, ale
      tu juz wymaga wiekszego zaangazowania rodziców na brzuszku coraz dłuzej
      wytrzymuje..we wozku tez ledow ledwo, hihihihi....ale chłopak wesoły spreawny
      ruchowo, jedzonko lubi rozmaite (mleko - nan ha2 od 3 miesiaca zycia, bo 1 nie
      wystarczala, pozera 3 puszki tygodniowo moj maz sie smieje ze latwiej go
      ubierac niz zywic), nie ma problemów z trawieniem...mierzy 79 cm, ubranka grupa
      6 -9 miesięcy...i ma strasznie długą czuprynę. Wszyscy posadzają go o
      przynajmniej pol roku....ale to chyba dobrze ze mamy dorodne dzieciaczki, co?
    • akerl Re: "Wielki" problem - mamy olbrzymów wpisujcie s 21.02.07, 15:06
      Moj starszy synus duzy sie urodzil i duzy pozostal,majac 2 lata,wygladal na 4 i
      tak caly czas,w tej chwili ma 11 lat a wyglada na 15 ma 164cm,wazy 62kg,rozmiar
      buta 42.Nigdy mnie to nie martwilo,najwazniejsze ze byl zdrowy.Kiedy mial 8 lat
      nasluchalam sie o chorobie Marchalla(choroba wielkich ludzi),wiec zrobilam mu
      badania u endokrynologa.Jest ok.wiec niech sobie zdrowo rosnie,i waszym
      dzieciaczkom tez tego zycze.
    • kosmitka06 Re: "Wielki" problem - mamy olbrzymów wpisujcie s 21.02.07, 15:40
      Róża w chwili obecnej skonczyła 9 mies. a waży 12600kg.
      Jesteśmy na etapie zmniejszania jedzenia sad
      • gosiavip1 Re: "Wielki" problem - mamy olbrzymów wpisujcie s 21.02.07, 19:16
        moj Wiktorek jak mial 4 miesiace wazyl 9650, teraz ma 6 miesiecy i wazy ok
        12kg, dokladnie nie wiem bo dopiero jutro ide do lekarza. Jest caly czas
        karmiony tylko piersia i zupelnie sie tym nie przejmuje. Z noszeniem jest
        gorzej, bo juz sie garbie, a moj synek uwielbia byc noszony.
        Pozdrawiam wszystkie duze dzieciaczki i ich mamy.
    • joanna.gr Re: "Wielki" problem - mamy olbrzymów wpisujcie s 25.02.07, 10:05
      Moj ma 5 m. i wazy 9,5 kg. Baaardzo polecam basen....I masaz robiony przez meza wink
    • olivka31 Re: "Wielki" problem - mamy olbrzymów wpisujcie s 25.02.07, 10:15
      Witaj!Ja mam dokladnie to samo!!!!!!!!!!smile))
      Mój maly wczoraj skończyl 5m-cy i waży 8,5 kg,wszyscy się dookola nim
      zachwycają a ja czasami jestem przerażona, kiedy patrzę na inne niemowlaki-
      takie malutkie...ale jedno jest pewne, pomimo tego, moje male SUMO jest
      najslodszesmile
      pozdrawiam-ola,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka