Dodaj do ulubionych

Moja corcia nie moze zrobic kupki.Pomocy!!!!!!!!!!

27.02.07, 17:30
Moja corcia ma 7 miesiecy i od kilku dni daje jej jedzenie ze sloiczkow.I od
kilku dni nie moze zrobic kupki,tzn robi ale wiele ja to kosztuje wysilku.Co
robic dziewczyny??Pomozcie.Ma takie momenty ze robiac placze , zaciska piesci
i robi sie strasznie czerwona.Zal mi jej naprawde , nie moge na to patrzec.2
tyg temu podalam jej czopek glicerynowy i tydzien temu musialam tez jej dac bo
szkoda mi jej bylo.Oprocz tego podaje jej soczek jablkowy , wode ( rzadko bo
nie bardzo chce pic ) i sama pije kompot jablkowy.Podalam jej 2 razy tez z
hippa herbatke z kopru , rumianku i anyzu i nic , nadal twarda kupka.Robie tez
masaz brzuszka , zginam jej nozki i robie kola i nicsad(Pomozcie dziewczyny
jak jej ulzyc, to jest okropne.
Obserwuj wątek
    • buzka262 Re: Moja corcia nie moze zrobic kupki.Pomocy!!!!! 27.02.07, 17:34
      Acha dodam jeszcze ze Julia rano dostaje kaszke , potem ok 11.30 sloiczek +
      piers , ok 14.00 mleko modyfikowane , ok.17.00 sloiczek + piers , ok 19.00
      kleik.Dziekuje za wszystkie posty.
      • elieka podaj sok jabłkowo - winogronowy Hippa 27.02.07, 18:09
        leoiej działa niż jabłkowy.
        Lub sliwki - gerber i hipp ma je w słoickach.
        może Julia za mało pije w ciągu dnia i daletgo ma problemy z kupkami??
    • jotka_aa Sliwki Gerbera 27.02.07, 18:19
      Podaj śliwki lub Sliwka+ jabłko Gerbera, cały słoiczek efekt murowany po kilku
      godzinach lub na drugi dzień...u nas zawsze się sprawdza...mam nadzieje, że pomogą.
      • buzka262 Re: Sliwki Gerbera 27.02.07, 18:23
        mieszkam w wielkiej brytanii i ciezko tutaj dostac gerbera , moze byc hipp
        jablko , sliwka , banan??mam nadzieje ze moze bo bedzie kiepskosad((
        • jotka_aa Re: Sliwki Gerbera 27.02.07, 20:29
          Trudno powiedzieć...ja tego nie stosowałam z Hippa.. jedno wiem, banan
          zatwardza...więc chyba nie pomoże...może rodzina może przysłać z Polski?...może
          jeszcze kiedyś problem kupkowy się zdarzy więc warto mieć na zapas....nie
          pamiętam ile ma twoje dziecko, bo jeszcze można ugotowć kompocik ze śliwek i
          podawać taki cieniutki rozcieńczony...śliwki mrożone chyba macie?
    • brajanb Re: Moja corcia nie moze zrobic kupki.Pomocy!!!!! 27.02.07, 18:38
      Mam ten sam problem. Syn wypij rano koperek, potem jeszcze ok 300 ml. wody i jak
      robi kupę to ma łzy w oczach, a ciągle jest na piersi.
    • buzka262 Re: Moja corcia nie moze zrobic kupki.Pomocy!!!!! 27.02.07, 20:04
      Dziewczyny odpiszcie czy zamiast gerber sliwki moze byc hipp sliwka-jablko-banan
      , mieszkam w GB i nie ma tutaj gerberasad(((
    • walentynaaa Re: Moja corcia nie moze zrobic kupki.Pomocy!!!!! 27.02.07, 20:16
      spróbuj syrop homeopatyczny na zaparcia ALVIA, wiem, że są też jakieś ziołowe
      syropki normalac czy coś o podobnej nazwie, a w ostateczności lactuloza - ale to
      chyba tylko na receptę. Nam pomagała ALVIA. Idź do farmaceuty na pewno coś poradzi.
      • jotka_aa Lactulozum ... 27.02.07, 20:31
        Niestety u nas wogóle ten syrop nieskuteczny.....a tego Hippa, ja bym jednak
        spróbowała....
        • buzka262 Re: Lactulozum ... 27.02.07, 20:51
          Napiszcie mi dziewczyny jeszcze co zatwardza kupe , moze ja cos podaje nie tak i
          nie wiem ze to zatwardza??Prosze napiszcie mi.
    • zuziazosia Re: Moja corcia nie moze zrobic kupki.Pomocy!!!!! 27.02.07, 21:06
      Nie dawaj jej kleiku ryżowego dobry jest kukurydziany jako dodatek do owocu, ja
      mam ten sam problem z 12m-czną córką ale daje jej co drugi dzień słoiczek Gerber
      suszone śliwki, odstawiłam wszystkie te kaszki ryżowe bo ryż zatwardza,
      wyeliminowałam z zupek gotowaną marchewkę, do zupek dodaję 1 ł.oliwy z
      oliwek,soki jabłkowe,i buraczki czerwone do zupki którą sama gotuję.Efekt
      murowany!!!Powodzenia...
    • zona_mi Jedzenie a zatwardzenie u dziecka. Autor: buzka262 27.02.07, 21:55
      Napiszcie prosze co powoduje zatwardzenie u dziecka , jakie potrawy ,
      skladniki???Moja corka ma 7 miesiecy i zaczelam dawac jej sloiczki ale ma
      zatwardzeniesad((Pomozcie prosze , zaczynam wszystko od poczatku.

• zona_mi Jedzenie a zatwardzenie u dziecka. Autor:brises73 27.02.07, 21:56
        No to byś jeszcze musiała napisać co jej dajesz z tych słoiczków. A może spróbuj
        suszone śliwki?
        • zona_mi Jedzenie a zatwardzenie u dziecka. Autor: lidia23 27.02.07, 21:57
          Hm...Dziecko zatwardza to co dorosłego.
    • zona_mi Re: Moja corcia nie moze zrobic kupki.Pomocy!!!!! 27.02.07, 22:15
      kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,55000,3118272.html
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31793062&a=31993454
      • brajanb Re: Moja corcia nie moze zrobic kupki.Pomocy!!!!! 01.03.07, 19:19
        Mam nowy pomysł! Zaczęłam 4 dni temu dodawać do marchewki oliwę z oliwek. I
        okazało się że mały zaczął robić kupę (już 2 raz) z mniejszym problemem.
        Pierwszego dnia podałam 2 krople, a dziś było już pół łyżeczki. Wiec jeśli
        dziecko się męczy może warto spróbować.
    • tatiana222 Re: Moja corcia nie moze zrobic kupki.Pomocy!!!!! 01.03.07, 21:29
      własnie miałam dzis ten sam problem. było strasznie patrzec jak takie dziecko
      sie męczy, ale przetarłam jabłko a potem dałam jeszcze pare kropli espumisanu i
      termometr... nie wiem co pomogło ale efekt w koncu był. u mnie zdaje sie kleik
      ryzowy zatwardza, no i z tego co czytałam to gotowane zarówno jabłko jak i
      marchewka zatwardza, podobno lepiej surowe podac przetrzec. wczesniej tez ciągle
      ze słoiczków podaję ale chyba bede sama przecierac owoce, choc akurat po gruszce
      z gerbera było ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka