kakak8 06.06.05, 13:40 chciałabym aby synek przed żłobkiem (wrzesień) poprzebywał w większej grupie dzieci w podobnym wieku. czy znacie drogie mamy takie miejsca w wa-wie gdzie dziecko może pobyć jakiś czas pod fachową opieką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaap Re: socjalizowanie 06.06.05, 14:02 sa takie miejsca , ale najlepiej podaj jaka dzielnica Cie interesuje, albo zajrzyj na forum zlobki. Dotyczy to dzieci powyzej 1,5 roku. Mlodszych raczej nie przyjmuje sie "na godziny"-przynajmniej ja o takich punktach nie slyszalam pozdr asia Odpowiedz Link Zgłoś
amb25 Re: socjalizowanie 06.06.05, 14:05 Ale czy on się zsocjalizuje? Przeciez to Maluch. Lepiej chyba stopniowo przyzwyczajać go do żłobka, dla niego każde rozstanie to stres. Przyzywczai sie do nowego miejsca a potem od nowa będzie musiał przyzywczajac się do nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kakak8 Re: socjalizowanie 06.06.05, 14:21 hmm.. sama nie wiem możee dlatego się miotam ,bardzo bym chciała żeby mu się podobało w tym żłobku, dlatego ciągle wymyślam jak go przygotować.mieszkamy na woli. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaap Re: socjalizowanie 06.06.05, 15:03 a moze pochodz z nim na jakies zajecia-takie na ktorych mama jest z dzieckiem np: www.musicalbabies.pl/ albo do jakiejs sali zabaw zeby oswoil sie z dziecmi pozdr asia Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: socjalizowanie 06.06.05, 15:36 na Dzilnej sa spotkania co sobote chyba, w przedszkolu na Dzielnej 5 o ile dobrz pamiętam. Bylam raz, ale Kindziora miala dopiero 10 m-cy i nie bardzo ja cokolwiek i ktokolwiek interesowal. Fajna sprawa w każdym razie. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna72 Re: asiaap 06.06.05, 16:02 A moze masz jeszcze jakies ciekawe linki .Mieszkam zagranica ale w lipcu bede z moim synkiem w Polsce i chcialabym aby poglebil troche Polski ( bo kulawu jest bardzo niestety) .Myslisz ,ze takie kolka dla dzieci sa otwarte rowniez w okresie wakacyjnym?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiaap Re: asiaap 06.06.05, 20:24 a w jakim wieku jest synek? jesli chodzi o zajecia dla malych dzieci to w lipcu jest na ogol przerwa wakacyjna, ale sa miejsca gdzie organizowane sa zajecia w waakacje ale to dotyczy dzieci powyzej 2 lat pozdr asia Odpowiedz Link Zgłoś
marianna72 Re: asiaap 06.06.05, 23:14 Moj maly ma 2 lata i 3 miesiace bede bardzo wdzieczna za wszelkie informacje .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiaap Re: asiaap 07.06.05, 09:39 Podaje kilka stronek Lokalizacja W-wa Ursynow , gdyz tam mieszkam 1. www.cetr-emu.pl/zajecia_adaptacyjne.php -dowiedz sie czy czynne w wakacje bo nie jestem pewna, lopkalizacja Dunikowskiego 9 na Ursynowie. Jesli w wakacje nie ma tych zajec , to wiem ze w tym samym budynku jest organizowane letnie przedszkole tylko przez inna firne- Centrum Edukacyjne IQ, koszt 24 zl /dzien. Nie wiem czy Twoj synek nie jest za maly i czy mozna zostawic dziecko na godziny ale mysle ze tak 2Klub Gumisiow www.klubgumisiow.republika.pl/ Ul KEN 95 kolo stacji metra Stoklosy letnie przedszkole koszt 450zl /mc za 8 godz , mozna zzostawic dziecko na 2 godz (30zl) lub na 4 (50 zl) Sa jeszcze zajecia w prywatnych przedszkolach ale trezba sie dowiedziec czy w wakacje tez bo nie wiem www.zielona-ciuchcia.pl/ Pozdr Asia Odpowiedz Link Zgłoś
marianna72 Re: asiaap 07.06.05, 13:23 Dziekuje bardzo zabieram sie za przegladanie mieszkam Sluzew nad Dolinka wiec lokalizacja mi odpowiada .Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorria Re: socjalizowanie 08.06.05, 13:17 Też uważam, że to bez sensu przyzwyczajać go do jakiejś grupy przed żłobkiem. W żłobku i tak wszystko od nowa. Podwójny stres.Zacznij powoli ze żłobkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kakak8 Re: socjalizowanie 09.06.05, 11:57 no dobra,chyba macie rację. żłobek od września praca od pażdziernika więc może damy radę. dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś