magdakop 04.03.07, 17:45 W zeszłym tygodniu wyrabiałam dowód dla swojego 7miesięcznego synka i znalazłam się w kropce. Kiedy dziecko ma już swój kolor oczu? Bo mój ma jeszcze niebieskie ale na pewno się zmienią. Jak to jest u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vilemo1 Re: kolor oczu 04.03.07, 18:56 Wydaje mi się że w tym wieku dziecko już ma swój kolor oczu. dzieciom kolor oczu ustala się ok. 4 miesiąca. Cbyba że się mylę, ale takbyło w przypadku mojego synka. pozdrwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: kolor oczu 04.03.07, 18:59 Mylisz się Wiekszości dzieci zmienia się do roku, mojej córce zmienił się około 2 lat (na zielono-piwne z niebieskich). Oczywiście zmiana była stopniowa, ale w wieku 2 lat miała jeszcze bardziej niebieskie, teraz po niebieskim śladu nie zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: kolor oczu 04.03.07, 19:14 moga sie jeszcze zmienic ale nie musza. czesto jest tak, ze kolor oczu zmienia sie do drugiegi roku zycia. moja corka ma 8 miesiecy i ma ciemnoniebieskie oczka z brazowymi przeblyskami. lekarka powiedziala, ze zostana niebieskie a ja mam wrazenie, ze sie zmienia bo krotko po urodzeniu miala jasnoniebieskie... Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia69k Re: kolor oczu 08.03.07, 15:58 Widzę że moja wiedza wyczytana z książek nijak się ma do doświadczenia mam Ja sądziłąm że kolor oczu ustala się miedzy 3-6 miesiacem. A synuś ma cztery miesiące więc bedziemy patrzeć pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
asia0212 Re: kolor oczu 08.03.07, 16:35 Moja córka w wieku 7 miesięcy miała oczka błękitne.Mając 15 msc oczka są takie same.Jej starsza siostra też miała błękitne oczy jako niemowlę i tak pozostało,a ma 9 lat. img177.imageshack.us/img177/2894/czekoladowaoliwkabe6.jpg img158.imageshack.us/img158/608/144nh9.jpg Odpowiedz Link Zgłoś