Dodaj do ulubionych

Pieluchy z Rossmanna-wychodzi absorbent-ma ktoś?

20.03.07, 10:10
Kiedyś kupiłam polecane pieluchy bordowe z Rossmanna.I teraz zaczęłam ich
używać - okazało się że po 3 godzinach kiedy córcia miała ją zalożoną na pupie
pojawiły się granulki absorbent w miejscu gdzie zrobiła siku.Czy ktoś też ich
używa i też tak ma a może ja kupiłam jakąś trefną paczkę???Dzięki za odp.
Obserwuj wątek
    • gosik_26 Re: Pieluchy z Rossmanna-wychodzi absorbent-ma kt 20.03.07, 10:33
      hej smile
      moj synek od dawna nosi rossmanki i nigdy nam się to nie zdarzyło... może jakaś
      trefna paczka ???
      gosia
    • bammbi Re: Pieluchy z Rossmanna-wychodzi absorbent-ma kt 20.03.07, 10:41
      Tak ja też tak miałam i juz dawno ich nie używam, są do KITU !
      Wcześniej kupowałam jakiś mały rozmiar chyba ok 4-5 kg i były w miarę ale te
      wieksze rozmiary porażka. Juz lesze 100 % są bella happy, pieluszki DADA z
      Biedronki, albo cien z Lidla

• marcik171 Re: Pieluchy z Rossmanna-wychodzi absorbent-ma kt 20.03.07, 11:13
      Ja polecam z Lidl'a mają wskaźnik wilgotności nic się z nich nie wydostaje.
      Używałam pieluszek Cien i te polecam, Biedronkowych nie miałam ale ponoć dobre
      są Dadda?
    • bammbi Re: Pieluchy z Rossmanna-wychodzi absorbent-ma kt 20.03.07, 11:23
      jesli chodzi o te pieluchy bordowe z rossmana to ja się tak dałam wrobić chyba
      z 5 razy, bo pierwsze 2 paczki były ok, a potem jak zmienił nam się rozmiar to
      po godzinie cała zawartość pieluchy była u dzidzi na pupie cała obklejona żelem
      i granulkami, myślałam też jakaś trefna paczka a potem znowu takie same mi się
      trafiły i przeczytałam dopiero że wieksze rozmiary są produkowane w innej
      fabryce i są właśnie takie do niczego, juz ich nie kupuję, nie opłaca się
    • fiamma75 Re: Pieluchy z Rossmanna-wychodzi absorbent-ma kt 20.03.07, 11:30
      My używamy i jest ok.
    • zuziazosia Re: Pieluchy z Rossmanna-wychodzi absorbent-ma kt 20.03.07, 12:31
      a jeszcze dodam że używam rozmiar największy 5 dla rocznej Zosi (ma 11.5kg)
      • ewa_mewa Re: Pieluchy z Rossmanna-wychodzi absorbent-ma kt 20.03.07, 13:29
        Uzywam rosmanów 7-18 kg i to prawda, żel wychodzi. Przy mniejszych rozmiarach z
        tego co pamiętam nie wychodził. W pampersach (szczegolnie tych nowych z zielonym
        paskiem) też wychodził także nie wiem czy to aż taki problem. A Rosmany są
        według mnie najlepsze i przy tym najtańsze.
    • zuziazosia Re: Pieluchy z Rossmanna-wychodzi absorbent-ma kt 21.03.07, 08:21
      NIE kupujcie bordowych Rossmanów nr 5- po całej nocy koszmar!!!Pupa totalnie
      wszędzie obklejona żelowymi granulkami!!!
    • lemiwawa Re: Pieluchy z Rossmanna-wychodzi absorbent-ma kt 21.03.07, 11:39
      dlaczego nie kupujcie? Każdy ma prawo wypróbować. My używamy od dawna tych
      pieluch (od 7 m-cy), synek ma 13.5 m-ca. Takie granulki zdarzają się
      sporadycznie. Pieluchy są bardzo dobre - porównywalne z pampersami wg. mnie i
      najtańsze.
      • bammbi Re: Pieluchy z Rossmanna-wychodzi absorbent-ma kt 21.03.07, 11:53
        Ja też ich nie polecam, niezdrowo aby skóra dziecka miała kontakt z chemią ze
        srodka pieluchy, na noc w ogóle się nie nadają
        Nie są wcale takie tanie

Taniej wychodzą super najlepsze pieluchy moim zdaniem BELLA happy
        tańsze są też DADA z Biedronki, pieluchy fioletowe TESCO i z LIDLA, wszystkie
        wychodzą porównywalnie tanio.
        • ewa_mewa Re: Pieluchy z Rossmanna-wychodzi absorbent-ma kt 21.03.07, 12:11
          Nie wiem skąd sie bierze teoria że pieluchy Dada są najtańsze - przeliczcie
          sobie, wychodzą ponad 50 gr.za sztukę (szczególnie większe rozmiary) - to drożej
          od Pampersów w jumbo packach
        • lemiwawa ceny pieluch 21.03.07, 12:12
          co do ceny pieluch: im większe opakowanie, tym jest taniej, koszt jednego
          opakowania podzielić przez liczbę pieluch w tym opakowaniu i wychodzi cena 1
          szt. Podam przykład:ilość sztuk pieluch Doda z Biedronki w op. jest niewielka,
          kiedyś liczyłam, że cena jednej szt z Biedronki kosztuje prawie tyle samo co
          jeden pampers z wielkiej paczki Jambopack (tam jest ponad 70 czy 80 szt, zależy
          od rozmiaru) - bo im większe opakowanie powtarzam jeszcze raz, tym koszt jednej
          pieluchy jest mniejszy, ale porównując z op. Jambopack, bo jeśli będziemy
          porównywać z pampersami w mniejszym opakowaniu, to 1 szt pampersa wyjdzie
          droższy od 1 szt pieluch Doda. Doda są dobre, i wydają się tanie - bo jest ich
          mało w opakowaniu, a kiedy porównałam ceny kilku rodzajów m.in pampersy, doda,
          bordowe z Rossmanna, porównując ilość szt w op. (w każdym z tych rodzajów jest
          inna ilość) i cenę, to okazuje się, że z Rossmanna są najtańsze, a w paczkach
          gdzie jest mało pieluch zdecydowanie drożej, a czasami porównywalnie z pampersami.
    • zuziazosia Re: Pieluchy z Rossmanna-wychodzi absorbent-ma kt 21.03.07, 15:00
      To prawda Rosmanny są tanie ale DO KITU, a Dada z Biedronki największy rozmiar
      dość drogie (podobnie jak zielone Pampersy).Rossmannów już nigdy!!! NIE KUPIE.
    • lemiwawa Re: Pieluchy z Rossmanna-wychodzi absorbent-ma kt 21.03.07, 20:19
      u nas może raz lub dwa wyszedł absorbent, zmierzam w dalszym ciągu je kupować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka