Dodaj do ulubionych

ile sie ulewa?

04.04.07, 08:47
ile po jedzeniu ulewa sie waszym 2, 3 miesieczniakom? bo moj ostatnio zaczal
tak jakos wiecej nie ze cos mu poleci po brodce ale czasem az tak ze rekawek
zalany albo moja koszulka. i moze mi sie wydaje ale jakos ma ten problem po
karmieniu lewa piersia. a jak jest u waszych dzieci?
Obserwuj wątek
    • krzeslo79 Re: ile sie ulewa? 04.04.07, 09:55
      Mojemu synkowi ktory niedlugo konczy 3 miesiace tez mocno sie ulewa nie za
      kazdym razem ale czesto. I to tylko po karmieniu piersia, po herbatkach nic mu
      nie jest. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje
      • ismen76 Re: ile sie ulewa? 04.04.07, 12:40
        Też miałam podobną sytuację. Mała zaczęła jakoś więcej ulewać niż zwykle w
        połowie 2 miesiąca a była karmiona wyłącznie piersią. Na kontroli u pediatry
        zasugerowano mi alergię. Jeszcze zależy czy uleje się tzn. spłynie po kąciku ust
        czy gwałtownie wyskoczy z buzi spora ilość mleka. Po mojej dłuższej obserwacji
        potwierdziły się słowa lekarza a do tego doszły brzydkie kupki tzn. ze śluzem i
        wodniste. Odstawiłam cały nabiał ze swojej diety i nic to nie dało. Okazało się
        jednak, że nie tolerowała laktozy w moim pokarmie i taka była reakcja
        alergiczna. W związku z tym, że laktozy nie mogłam wyeliminować z diety bo to
        jeden ze składników kobiecego pokarmu, przeszłyśmy na Bebilon pepti i jest oki.
        Ale mam nadzieje, że u Was to nic takiego i samo przejdzie - pozdrawiam.
    • krzeslo79 Re: ile sie ulewa? 04.04.07, 12:34
      o a przed chwila zaraz po karmieniu ulal troszke mleka z czyms slomkowym, to
      chyba byla pozostalosc herbatki, ktora wypil godzine temu, no i nie wiem czy mam
      powod zeby sie martwic i biec do lekarza czy to normalne
    • monikaa13 Re: ile sie ulewa? 04.04.07, 12:38
      to normlne, w tym wieku, moja ma 5 miesiecy za kazdym razem ulewa ale je z butli
      • d.ziarkowska Re: ile sie ulewa? 04.04.07, 12:41
        moj tez ulewa a ma juz 5 miesiecy i zawsze tak bylo.. staram sie mu dawac
        jedzonko tak jak zawsze jae jak juz pusci cyca to daje na chwilke jeszcze i
        dosc bo potem oddaje calosc spowrotem a takie male ulewania to zawsze byly
    • krzeslo79 Re: ile sie ulewa? 04.04.07, 12:49
      no jak sobie beknie to razem z tym wylewa mu sie to mleko. to jest takie 2 w 1
      odbicie z ulaniem
    • lemiwawa Re: ile sie ulewa? 04.04.07, 13:30
      synek brał debridat przez 7 m-cy, a przestał ulewać kiedy zaczął sam siadać, po
      8 m-cu. Brał też inne leki na refluks, miał pokarm zagęszczany nutritonem, a
      potem kaszką ryżową.
      • krzeslo79 Re: ile sie ulewa? 04.04.07, 14:44
        no kurcze boje sie ze to alergia i to na mleko sad ale zeby tak nagle wczesniej
        wszystko bylo ok a pilam znacznie wiecej mleka. poki co odstawilam mleko sery i
        jogurty moze mu to przejdzie i za jakies 2 tygodnie zaczne znow powoli
        wprowadzac moze sie uda a jak nie to chyba mleczko modyfikowane w sumie bedzie
        to juz jego 4 miesiac wiec chyba nie najgorzej
        • kita_76 Re: ile sie ulewa? 04.04.07, 14:54
          U mnie to samo, do tego ostatnio malutko przybrala na wadze pewnie przez to
          ulewanie wlasnie, ale u nas to jest mega ulewanie, po kazdym posilku, 10 minut
          po, 15,20, pol godziny, godzine...i tak w kolko, poki co jeszcze na piersi,
          wlasnie zaczelysmy Debridat, zobaczymy, najgorzej ze absolutnie nie chce pic z
          butli, wiec nie wiem jak bedzie jak trzeba bedzie przejsc na specjalne mleko
          modyfikowane...
          pzdr
          • fortisa Re: ile sie ulewa? 05.04.07, 08:16
            no u mnie tak jakby mniej ulewania ale nie pije 2 dni mleka. i tu jeszcze
            pytanie czy w takim wypadku mleko sojowe i kozie moge pic?
    • acha111 Re: ile sie ulewa? 05.04.07, 09:08
      mój synek jest wprawdzie już starszy ale ulewanie było i jest (chociaż w
      mniejszym stopniu) moją zmorą.
      ulewało mu sie od samego początku, lekarze w szpitalu mówili żeby go karmić
      mniej - łatwo powiedzieć, ale jak to zrobić kiedy młody z zegarkiem w ręku
      musiał mieć cyca godzine (?!!) w buzi, bo jak nie to wrzask...
      z czasem zaczął jeść krócej ale ulewanie było nadal po każdym karmieniu - nie
      pomagało nawet "odbicie", zwykle jest to jakby "nieprzystosowanie do życia"
      żołądeczka i jego zwieraczy (czy jakoś tak) - jeśli tylko dobrze przybiera na
      wadze, nie jest zły, itp trzeba przetrzymać ten stan - zmniejsza się i
      przechodzi gdy dziecię zaczyna siadać - taktycznie teraz tylko czasem mu się
      uleje.
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka