justyna9986 22.04.07, 14:36 Dzis w nocy mój 2mies.strasznie sie denerwował, bo coś w nosku mu przeszkadzło.Popsikałam mu disne mar.A ca wy robicie aby pozbyć sie koziczki i nawilżyć nosek swoim maluszkom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deela koziczki? koziczki? 22.04.07, 14:43 aaaaaaaaaaa buhahahahahahahhahah posikalam sie koziczki o jezu czy to jakis grzyb ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_chm Deela!!! nie wprowadzaj w błąd czytających i... 22.04.07, 14:51 ...poszukujących odpowiedzi... Kozik to przecież taki mały nożyk...( który można wziąć ze soba na grzybobranie również ) ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
deela w reku rycha blysnal kozik 22.04.07, 15:14 tak pamietam z jednoego komiksu bo ja nie mialam kozika tylko FINKĘ hihihi ale kto sie dziecku ostrzem pozwolil bawic? Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 sól fizjologiczna i grucha 22.04.07, 15:00 ekskjzmi, a co to sa koziczki??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
mariola_76 Re: czym pielęgnujecie noski? 22.04.07, 15:32 mi też poradzono bym 4 miesiecznemu synkowi nosek czyściła uzywając "disne maru. " I jestem zadowolona. Bo synek faktycznie po tym spokojnie śpi i nic nie charczy w nosku.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_75 Re: i koziczek niet? 22.04.07, 19:03 rano, po kropelce soli fizjologicznej do dziurek, potem czyszcze nosek frida, pare razy dziennie psikam disemarem, dodatkowo przy wlaczonym kaloryferze, na noc dziala nawilzacz, poza tym czesto wietrze mieszkanie... Odpowiedz Link Zgłoś
draugdur Re: i koziczek niet? 22.04.07, 19:55 mnie sie widzi ze koziczki to po prostu male kozice(takie gorskie zwierzeta,jakby ktora nie wiedziala niech se w google wpisze) ale jakim cudem na litosc boska to dalo rade wlezc do nosa dziecku?????? Odpowiedz Link Zgłoś
marwiolek1 każdy wie o co chodzi!!! 22.04.07, 21:04 każdy wie o co chodzi!!! a zgrywa Greka. dziewczyna szuka porady a tu chyba złożylo się forum humoru. nie ma się co śmiać z czyjegoś nazewnictwa, bo każda z Nas ma pewnie takie słówko..to na tyle, żeby nie podsycać tematu. Ja używam soli fizjologicznej lub sterimaru. Przy katarku i ewentualnych koziczkach używam fridy-rewelacja!!! Pozdrawiam mama dziesięciomiesięcznej córeczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: każdy wie o co chodzi!!! 22.04.07, 21:33 Tak wiemy o co chodzi,ale czy nie mozna napisać normalnie bez tych udziwnionych zdrobnień co tylko pokazuje infantylizm. Przecież z reguły jesteśmy dorosłe kobiety. Owszem co chwila są zdrobnienia na forum np.ODBYTEK) Używam patyczka do wyciągania "kozy/gili/ z nosa",ale te które są w zasięgu i nie głęboko lub przy większym katarze fridy. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
draugdur Re: każdy wie o co chodzi!!! 22.04.07, 23:04 malgosiek-jak ostatnio mi baba w urzedzie powiedziala;"to jaki ma pani PROBLEMIK?"(ja uwazam ze PROBLEM byl i to dosc spory)to mam uczulenie na wszelkie zrobnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
deela jakto w czterech pokojach powiedziano 23.04.07, 12:29 ja nie mam problemu ja mam problemY liczba mnoga ale z koziczkami problem jak sie dowiem co to to natychmiast sobie stworze nowy :o Odpowiedz Link Zgłoś
monika01_2006 Re: czym pielęgnujecie noski? 23.04.07, 14:58 Ale się uhahałam.Ja do miesiąca zakraplałam solą fizjologiczną i tzw.kózki wyciągałam chusteczką.Teraz używam sterimaru gorzej z wyciągnięciem tych tzw.kózek bo uparte jak osiołki.Nie ustaję jednak w swoich poczynaniach i dwa razy dziennie zakrapiam a jak mam szczęście to i wyciągnę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Deela:)) 23.04.07, 20:45 no bez jaj)nie wiesz ze w nosie sa kozyyyyyyyyyy????????"To" w mojej czesci PL nazywa sie koza z nosa)ew.spiki lub gile)Ale koza jest raczej sucha natomiast spiki i gile sa mokre(np.powiedzenie " spiki lub gile do pasa" jak jest straszny katar.Teraz juz czaisz baze?) Odpowiedz Link Zgłoś