Dodaj do ulubionych

niemowlak w samochodzie

22.04.07, 17:44
wszystkie sposoby, żeby przetrwać kilkanaście godzin w samochodzie z ośmiomiesięcznym
niemowlakiem chętnie poznam
oczywiscie jazda podzielona na etapy (2 tury jazdy nocą)
ale jak juz sie rozbudzi to może robić afery-jak zabawiac, odwracac uwage
piszcie co wiecie
dzięki
Obserwuj wątek
    • sabko Re: niemowlak w samochodzie 22.04.07, 19:09
      hmmmmmm czy ja wiem czy jest sens na die raty. My jechaliśmy 10 godzin z 6
      miesięczną córeczką. Wyjechaliśmy o 1 w nocy więc pierwsze 5 godzin mała spała
      ciągiem. Potem zatrzymaliśmy się na 2 godzinki, mała się pobawiła, rozprostowała
      kości smile i znów w drogę. Jazda ją usypiała więc właściwe większość czasu
      drzemała. Budziła się na jedzenie, potem troszkę pogadała ze mną, pooglądała
      krajobrazy, pobawiła jakąś zabawką i znów zasypiała.
      Cała podróż przeszłą miło i bezproblemowo.
      Oczywiście dzieci są różne i różnie znoszą jazdę.
      • dragon_fruit Re: niemowlak w samochodzie 22.04.07, 19:59
        dwie raty, bo razem będzie jakies 19 godzin jazdy
        • sabko Re: niemowlak w samochodzie 22.04.07, 20:07
          Tak czy owak radzę podróż w nocy. Zdecydowanie łatwiej.
          • dragon_fruit Re: niemowlak w samochodzie 22.04.07, 20:11
            tak się domyślam
            pierwszy etap bedzie nieco krotszy, drugi moze sie przeciagnac do godzin przedpoludniowych
            mam nadzieje, ze nawet jak sie rozbudzi, to nie oszalejemy
            ostatnio coraz bardziej sie niecierpliwi uwieziona w foteliku
            chce chodzic
            jak miała 6 miesiecy jechalismy w dzien ok 400km i było w miare, teraz jest trudniej
            • olimpia_b81 Re: niemowlak w samochodzie 22.04.07, 20:29
              darcie gazet,jedzenie ciasteczek,ogladanie ksiazek z udawaniem odglosow zwierzat,wszelkie zabawki grajace itd.
              sprawdza sie tez umieszczenie(jesli mozna) foteliku obok kierowcy-wiecej widac a i mozna obserwowac mame robiaca glupie miny z tylu.
              • dragon_fruit Re: niemowlak w samochodzie 22.04.07, 20:38
                kurde z przodu nie mogę, bo mamt poduszkę
    • run_away83 Re: niemowlak w samochodzie 22.04.07, 23:13
      my sporo jeździmy z synkiem (5m), filip w podróży często śpi, a jak nie śpi to
      sprawdza się:
      -śpiewanie piosenek (repertuar mam taki, że chyba pójdę w jakiejś szansie na
      sukces czy innym idolu wystartować big_grin), jak też krótkie rymowane wierszyki
      -opowiadanie co widać za oknem, dokąd jedziemy, etc.
      -wesoła, skoczna, rytmiczna muzyczka z radia
      -"rozmawiające" pacynki (mamy takie maciupeńkie, z ikei)
      -podrzucenie, co jakiś czas, nowej zabawki (jak widzęże poprzednią się znudził)
      -oglądanie książeczki dla dzieci, albo ulotek reklamowych big_grin
      • asinek68 Re: niemowlak w samochodzie 23.04.07, 10:32
        dla starszych dzieci, które oglądają już bajki, dobrym rozwiązaniem na długą
        podróż jest zamontowanie w samochodzie DVD. Przed nami też długa podróż we
        wrześniu - ok. 20 godzin, podzielona na 2 dni i zastanawiamy się nad zakupem.
        Mała będzie miała 18 m-cy ale nie wiem czy będzie już coś kumać z TV. Na razie
        nic nie ogląda, bo ją to nie interesuje (sporadycznie zagapi sie na jakąś
        reklamę). Na razie jestem przerażona, bo jak jedziemy gdzieś pow. 1/2 h to się
        zaczyna afera mimo, że czasami wyłażę ze skóry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka