Dodaj do ulubionych

od kiedy niekapek?

26.04.07, 10:05
cześć dziewczyny, od kiedy wasze dzieci dostawały herbatkę w kubkach niekapkach, wszędzie piszą
żeby jak najprędzej. Moja Mała ma 4 miesiące z butelki pije mleczko bez problemu a innych płynów nie
chce, więc myślę o niekapku, mam taki z miękkim dzióbkiem, ale nie wiem czy ja bym nie chciała
wszystkiego za szybko,
Obserwuj wątek
    • yoggi87 Re: od kiedy niekapek? 26.04.07, 10:16
      Moja corka za tydzien konczy 4 miesiace i wcina kaszke lyzeczka. Oczywiscie jak
      ma dobry dzien, bo czasem jak marudzi no to daje przez butle, ale zazwyczaj
      ladnie jej to wychodzi. Sprobowac mozesz, nie uwazam zeby to bylo za szybko.
      Lepiej szybciej, oczywiscie w granicach rozsadku, niz pozniej miec dziecko
      uwieszone do 2 lat na butli ze smokiem. Ja napewno niedlugo zakupie niekapek,
      narazie jeszcze nie, bo skoro wprowadzilam raz dziennie jedzenie lyzeczka to
      nie chce tak wszystkiego naraz.
      • marta_st1 Za szybko 26.04.07, 10:19
        nie będzie wiedziała jak z niego pić. Mój mały ma 7 m-cy i pije, ale od
        niedawna.
      • magdalas Re: od kiedy niekapek? 26.04.07, 10:20
        moja niunia też je łyżeczką, aż jej się uszy trzęsą, tyle że deserki owocowe, uwielbia jabłko, ale niekapek
        to inna sprawa
    • iora Re: od kiedy niekapek? 26.04.07, 10:26
      Ja wprawdzie karmie piersia, ale z powodu powrotu do pracy "przyuczam" synka do
      picia z niekapka. I musze przyznać,że zaskoczył o co chodzi od pierwszego razu.
      Dodam ,ze ma skończone 3 miesiące i całkiem dobrze sobie radzi z piciem mleczka
      z niekapka, co prawda czasem nie nadąży połykac i pooblewa sie troche, ale to
      nic.
    • dzika41 Re: od kiedy niekapek? 26.04.07, 18:34
      są niekapki, z Aventu, z miękkim ustnikiem, specjalnie dla dzieci od 3 mca
      my po długim tygodniu będziemy próbować
      • katklos Re: od kiedy niekapek? 26.04.07, 19:02
        Moj syn pił z niekapka od 5 mca zycia - nie było zadnych trudności z
        'zaskoczeniem'smile
        • elfik31 Re: od kiedy niekapek? 26.04.07, 19:17
          moj ma 6 i pol miesiąca i nadal nie wie jak z tego pic, ciumka i ciumka a nic
          nie leci i sie zniechęca
    • monikaa13 Re: od kiedy niekapek? 26.04.07, 21:05
      amelka ma ponad 5 miesiecy probuje z niekapkiem tommee tippee od 4 miesiaca,
      ale nie wie o co chodzi, nie chce pic i placze jak go jej wkaldam do ust
      • ewa_mewa Re: od kiedy niekapek? 26.04.07, 21:57
        Córka koleżanki piła z niekapka Aventu jak miała 2 miesiące więc na pewno nie
        jest to za szybko. Ja swojemu dałam jak miał 6 m-cy i od razu trzymał sam w
        rączce i pił (Canpol Balonik)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka