07.05.07, 19:17
kiedy wasze dzidziulki usiadly same ?moja ma 7m i jeszcze nic a juz od 3
chyba sie podciaga a teraz to jest gorzej bo sie wkurza ze nie moze sama i
sie tak zastanawiam kiedy w koncu jej sie uda i czy juz nie powinna posiadac
tej umiejetnosci?
Obserwuj wątek
    • noovaa Re: siadanie 07.05.07, 19:21
      Nie martw się... Napewno niedługo się nauczy smile
      • agulwa1 Re: siadanie 07.05.07, 20:10
        Moja mała siedzi jak ją się posadzi od 6 miesiąca,a dopiero od 8 zaczeła się
        sama podnosić do siedzenia z leżącego.
    • aghatta1 Re: siadanie 07.05.07, 19:21
      mój siedzi sam odkąd skończył 6 mies i 3 tyg. to znaczy od tamtej pory sam
      siedzi, natomiast sam nie siada jeszcze.
    • kaeira Re: siadanie 07.05.07, 20:23
      Moja Z. w wieku 4 m zaczynała się podciągać. Samodzielnie zaczęła siedzieć przed
      skończeniem 6m - pierwszy raz złapała się za pałąk maty na która właśnie była
      kładziona, i za nic nie chciała się położyć.

Teraz (7m2t) siedzi sama, wygina się na boki, przychyla do przodu, kladzie,
      podnosi z powrotem do siadu, Natomiast samodzielne "usiądnięcie" z pozycji na
      plecach albo na brzuchu jeszcze jej w zasadzie nie wychodzi. Ale już tak prawie
      umie - z plecow, opierając się na jednej rece i przychaląj na bok.
      • mommy_b Re: siadanie 07.05.07, 20:47
        Wszystko w swoim czasie, jak dzidzia bedzie gotowa to na pewno zacznie sama
        siadac. Moja mala nie byla nawet sadzana a jak sie jej zachcialo siedziec to
        majac ok 6,5 m-ca sama siadala z pozycji do raczkowania, a wczesniej juz
        raczkowala.
        • madziak-24 Re: siadanie 07.05.07, 21:36
          Mój synek usiadł sam dokładnie na 7 miesięcy,przy tych próbach nie denerwował
          się, jednak strasznie się denerwował jak zaczynał pełzać że nie może się
          przemieszczać, aż wreszcie mu się udało także cierpliwości napewno niedługo
          usiadzie.
    • kumpel201 Re: siadanie 07.05.07, 21:38
      cześć moja Julia ma osiem miesięcy i już sama siada.
    • mama_frania Re: siadanie 08.05.07, 09:29
      Synek miał 11 miesięcy- wczesniej nie był zainteresowany siedzeniam i siadaniem-
      raczkował, chodził przy meblach i jak miał 11 miesięcy chodził samodzielnie.
      • nowamz Re: siadanie 08.05.07, 11:12
        Mój synek miał 8 miesięcy jak zaczął raczkować 8,5 miesiąca jak zaczoł siadać z
        czworaków teraz ma 10 i jeszcze z leżąca nie siada, w łóżeczku przy narożniku
        już chodzi
        Pozdrawiamy
        • kiro13 Re: siadanie 09.05.07, 19:00
          dziekuje za odpowiedzi podtrzymalyscie mnie na duchu bo juz myslalam ze ona
          taki leniuszek no nic czekamy zobaczymy ona jak sie ja posadzi to siedzi jak
          stara ale usiasc sie nie udaje prawie prawie ale jednak braknie a juz by
          chciala bo sie denerwuje a nawet z lezeniem na brzuchu ciezkoo bo dlugo to sie
          wkurza pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka