kasia48576 10.05.07, 08:04 Witajcie!!! Moj syneczek ma 7 miesiecy i siedem ząbków.Powiedzcie czy trzeba je przemywac gazikiem z wodą???? Dziękuje za rady i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: Pielęgnacja ząbków u 7 msc 10.05.07, 08:20 Przy tylu zębach zainwestowałabym w szczoteczkę Odpowiedz Link Zgłoś
luschka Re: Pielęgnacja ząbków u 7 msc 10.05.07, 08:59 gazikiem i wodą to się myje dziąsła niemowlaka, a jak ma już tyle zębów to jednak kup szczoteczkę, im wcześniej przyzwyczaisz malucha do mycia zębów tym lepiej dla niego i dla ciebie ) Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: Pielęgnacja ząbków u 7 msc 10.05.07, 09:19 Szczoteczkę, skoro już ma 7 ząbków, chyba że się nie udaje mycie szczoteczką, to lepszy już gazik niż nic. Odpowiedz Link Zgłoś
asta6265 Re: Pielęgnacja ząbków u 7 msc 10.05.07, 14:04 ja myję ząbki synkowi szczoteczką silikonową zakładaną na palec i bardzo dobrze się sprawdza. nie w samej wodzie tylko zaparzam rumianek (pod warunkiem że dziecko nie jest na rumianek uczulone) uważam że na zwykłą szczoteczkę jeszcze czas tym bardziej z pastą do zębów chociaż i takowe pasty dla maluszków są. synek przyzwyczaił się do tej szczoteczki i jak tylko ją zobaczy tak od razu sam otwiera bużkę a ma prawie 8mc i też 7 ząbków. zresztą ta szczoteczka świetnie się sprawdza w masowaniu dziąsełek, które jak wiadomo w tym wieku wariują. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia48576 Re: Pielęgnacja ząbków u 7 msc 10.05.07, 15:24 Jejka bo wlasnie zastanawialm sie jak myc zabki 7 miesiecznemu dziecku. Jak plukac po pascie do zebowAle super ten pomysl mi posunelac - mozesz mi jeszcze napisac gdzie moge to kupic i jak to sie konkrtenie nazywa.Dziekuje serdecznie Kasia_ai Odpowiedz Link Zgłoś
madziulak5 Re: Pielęgnacja ząbków u 7 msc 10.05.07, 16:14 można to kupić w sklepach Świat Dziecka, Smyk itp oraz prawie w każdej aptece. Kosztuje mniej niż 10 zł. Chyba około 6 zł o ile mnie pamięć nie myli. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik12121 podziwiam! 10.05.07, 18:17 u mnie rowno 7 miesiecy i ani jednego zeba!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia48576 Re: podziwiam! 11.05.07, 18:37 Niom było bardzo ciezko.Malego bolały dziselka juz od 2 miesiaca, darl sie w niebogłosy.Powodzenia- bedzie oki Odpowiedz Link Zgłoś
ados.ka mycie ząbków 11.05.07, 20:58 dokladnie dzisaj rozmawialam z dentystka o pielegnacji zabkow u niemowlaka.jak sie juz jakis pojawi to myc gazikiem z rumiankiem, mozna lekko tez dziaselka przetrzec. robic tak po jedzeniu kazdym i piciu (chyba ze pije wode). mleko, herbatki, soczki najwieksza szkode robia w ciagu 45 minut od podania, dlatego wazne jest by zaraz po jedzeniu to robic. jak juz dziecko bedzie mialo ok roku mozna mieciutka szczoteczke kupic i uczyc nawyku mycia, mozna mczac ta szczotke w rumianku. pasta to dopiero jak skonczy 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś