Dodaj do ulubionych

Pielęgnacja ząbków u 7 msc

10.05.07, 08:04
Witajcie!!!
Moj syneczek ma 7 miesiecy i siedem ząbków.Powiedzcie czy trzeba je przemywac
gazikiem z wodą????
Dziękuje za rady i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: Pielęgnacja ząbków u 7 msc 10.05.07, 08:20
      Przy tylu zębach zainwestowałabym w szczoteczkę smile
    • luschka Re: Pielęgnacja ząbków u 7 msc 10.05.07, 08:59
      gazikiem i wodą to się myje dziąsła niemowlaka, a jak ma już tyle zębów to
      jednak kup szczoteczkę, im wcześniej przyzwyczaisz malucha do mycia zębów tym
      lepiej dla niego i dla ciebie wink)
    • oli77 Re: Pielęgnacja ząbków u 7 msc 10.05.07, 09:19
      Szczoteczkę, skoro już ma 7 ząbków, chyba że się nie udaje mycie szczoteczką, to
      lepszy już gazik niż nic.
    • asta6265 Re: Pielęgnacja ząbków u 7 msc 10.05.07, 14:04
      ja myję ząbki synkowi szczoteczką silikonową zakładaną na palec i bardzo dobrze
      się sprawdza. nie w samej wodzie tylko zaparzam rumianek (pod warunkiem że
      dziecko nie jest na rumianek uczulone) uważam że na zwykłą szczoteczkę jeszcze
      czas tym bardziej z pastą do zębów chociaż i takowe pasty dla maluszków są.
      synek przyzwyczaił się do tej szczoteczki i jak tylko ją zobaczy tak od razu
      sam otwiera bużkę a ma prawie 8mc i też 7 ząbków. zresztą ta szczoteczka
      świetnie się sprawdza w masowaniu dziąsełek, które jak wiadomo w tym wieku
      wariują.
      • kasia48576 Re: Pielęgnacja ząbków u 7 msc 10.05.07, 15:24
        Jejka bo wlasnie zastanawialm sie jak myc zabki 7 miesiecznemu dziecku. Jak
        plukac po pascie do zebowsmileAle super ten pomysl mi posunelac - mozesz mi
        jeszcze napisac gdzie moge to kupic i jak to sie konkrtenie nazywa.Dziekuje
        serdecznie
        Kasia_ai
        • madziulak5 Re: Pielęgnacja ząbków u 7 msc 10.05.07, 16:14
          można to kupić w sklepach Świat Dziecka, Smyk itp oraz prawie w każdej aptece.
          Kosztuje mniej niż 10 zł. Chyba około 6 zł o ile mnie pamięć nie myli.
          • kasik12121 podziwiam! 10.05.07, 18:17
            u mnie rowno 7 miesiecy i ani jednego zeba!!!!
            • kasia48576 Re: podziwiam! 11.05.07, 18:37
              Niom było bardzo ciezko.Malego bolały dziselka juz od 2 miesiaca, darl sie w
              niebogłosy.Powodzenia- bedzie okismile
              • ados.ka mycie ząbków 11.05.07, 20:58
                dokladnie dzisaj rozmawialam z dentystka o pielegnacji zabkow u niemowlaka.jak
                sie juz jakis pojawi to myc gazikiem z rumiankiem, mozna lekko tez dziaselka
                przetrzec. robic tak po jedzeniu kazdym i piciu (chyba ze pije wode). mleko,
                herbatki, soczki najwieksza szkode robia w ciagu 45 minut od podania, dlatego
                wazne jest by zaraz po jedzeniu to robic. jak juz dziecko bedzie mialo ok roku
                mozna mieciutka szczoteczke kupic i uczyc nawyku mycia, mozna mczac ta
                szczotke w rumianku. pasta to dopiero jak skonczy 2 lata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka