Dodaj do ulubionych

nie chce jesc mleka

25.05.07, 10:30
Witajcie!
Mam nastepujacy problem: moj synek ma 7 miesiecy i od 2 tygodni nie chce pic
mleka (karmie go bebiko) ani jesc zadnych kaszek. Zmienilam juz mleko
(wczesniej jadl Nan), probowalam kaszek o roznych smakach i nic.... jestem
bezradna. Chetnie je zupki ze sloiczkow, desery, owoce i jugurty, pije soczki
i herbatki - a mleka ani tknie. Moze ktoras z was miala podobny problem????
Obserwuj wątek
    • asta6265 Re: nie chce jesc mleka 25.05.07, 11:00
      taki wątek niedawno pojawił się już na forum. skopiowałam Ci wypowiedzi mam
      więc poczytaj sobie

• Re: POMOCY nie chce pić mleka
      viktoria.s 06.03.07, 13:17 + odpowiedz

Ja mam z córeczką to samo od kilku dni nie chce jeść mleka i tylko jego. Była
      co prawda chora i jeszcze troche jest ale wszystko wcina tylko nie mleko a juz
      szczególnie na noc nie tknie nie wiem czy to choroba czy dziwny wymysł????

ala1110 06.03.07, 13:58 + odpowiedz

Ja też chciałabym wiedzieć dlaczego te maluszki nie chcą pić mleka. Moja ma 8
      miesięcy i taki problem mieliśmy miesiąc wcześniej. Wrzask, wykręcanie głowy,
      płacz, wszystko prócz butli. Wszystko inne jadła i stwierdziałam, że woli nowe
      smaki niż mleko. Teraz nie chce jeść obiadków, deserków - słowem łyżeczka to
      wróg, za to mleko przemycane na spółkę z herbatka łyknie. Już sama nie wiem co
      mam robić i kiedy to się skończy. Pozdrawiam

asta6265 06.03.07, 16:05 + odpowiedz

a mój mały właśnie na noc i tylko na noc wypija, ale taki rzadki budyń i około
      150ml i to jest wszystko a cały dzień nie chce pić mleka, jak dotychczas to
      dawałam mu jak już przysypiał i jakoś wypił ,a teraz nawet senność nie pomaga.

mamamilosza1 06.03.07, 16:30 + odpowiedz

nasz mały od miesiąca też nie chce pic mleka. w nocy wypije jakieś 150 ml i to
      wszystko. na śniadanie robie mu budyń a na kolacje kaszkę smakową . chociaż w
      ten sposób podaje mu mleko. widocznie te nasze dzieciaczki tak mają. ja się nie
      bardzo martwie tym, ponieważ moja mama mówiła mi że ja robiłam dokładnie tak
      samo w jego wieku. zresztą do dzisiaj nie znoszę mleka. pozdrawiam

hossa76 06.03.07, 17:14 + odpowiedz

Moja córka w wieku 5,5 m-ca również odmówiłą picie samego mleka (była na
      butelce). Dostaje kaszkę na mleku na śniadanie i kolację, a w ciągu dnia
      deserek jogutowy Hippa. Pediatra powiedziała, że to w zupełności wystarczy.
      Teraz ma ponad 11 m-cy mleka nie pije nadal;-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka