Dodaj do ulubionych

Jestem zbulwersowna!!

24.06.07, 22:17
Dziewczyny sluchajcie jacy w tym kraju pracuja nieodpowiedzialni ludzie.Tym
razem chodzi o farmaceutke.Moja miesieczna corcia ma problemy z robieniem
kupki no wiec poszlam do apteki i poprosilam o jakis sroden na wzdecia.Pani w
aptece bardzo mila sprzedala mi Bobotkic nie pomyslalam zeby zobaczyc inne i
pomyslalam ze ona sie na tym zna wiec kupilam.Prezyszlam do domu i zaczelam
malej dawac zgodnie z zaleceniami pani z apteki i napisem na
opakowaniu.Wzdecia minely jak reka odjal.Alez ja bylam szczesliwa ze moje
miesieczne malenstwo juz sie nie meczy smile) ale po okolo dwoch dniach
zauwazylam ze na buzce wyskakuja jej krostki.na poczatku myslalam ze to
potowki.Ale bylo ich coraz wiecej.Maz zaczal krzyczec na mnie,ze pewnie cos
zjadlam.No to zaczelam szukac w swojej diecie co zjadlam nie takiego co moglo
jej zaszkodzic ( karmie piersia ).Ale wszytsko co jadlam jadlam rowniez
wczesniej i Julci nic nie bylo.No i wkoncu malym drukiem na ulotce od leku
doczytalam ze to lek z dodatkiem skrobi z malin.No nie padlam jak
zamurowana.Jak ona mola mi sprzedac cos takiego myslalam wtedy - przeciez to
owoc jeden z czesciej uczulajac malutkie dzieci.Pojechalismy z mala do
pogotowia no i lekarz potwierdzil moje obawy,Malej lekarz przepisal calcium i
masc elocom oraz zalecil kompanie w kali przez 2 dni no i przeszlo smile) nie ma
ani jednej krostki smile) a do tej apteki to sie jutro wybieram na rozmowe z
kierowniczka.Co byscie zrobily na moim miejscu??Z gory dziekuje za odpowidzi.
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Jestem zbulwersowna!! 24.06.07, 22:26
      No.
      Cały nadzór farmaceutyczny, cała polpharma, wszyscy aptekarze w kraju i
      pediatrzy też, bo pozwalają stosowac takie świnstwo u miesięcznych dzieci!

Kobieto, weź się uspokój.
      Cytat z ulotki:
      "Przeciwwskazania
      Nadwrażliwość na simetikon i (lub) inne składniki leku,".

Nadwrażliwośc stwierdza się empirycznie. Nie ejsteś w stanie z góry stwierdzić,
      czy twoje dziecko ejst na coś uczulone, jak nie spróbujesz. Poza tym, nie każda
      alergia wychodzi od razu - objawy mogą się pojawić nawet po kilku tygodniach
      kontaktu z alergenem.
      • minia282 Re: Jestem zbulwersowna!! 24.06.07, 22:28
        zgadzam sie z przedmowczynia...
      • agulkins Re: Jestem zbulwersowna!! 01.07.07, 22:46
        zgadzam się absolutnie, poza tym po elocomie tak szybko minęła wysypka bo jest
        maścią sterydową, grunt to zachować zdrowy rozsądeksmile))
    • mineko1 Re: Jestem zbulwersowna!! 24.06.07, 22:28
      Bobotic jest przeznaczony dla dzieci od zdaje się 28 dnia życia. Na każdy lek ,
      lub ktorys ze skladników można byc uczulonym i nie dowie sie tego dopóki sie
      nie spróbuje. Skrobia, to nie to samo co caly owoc. Ja tu się nie doszukalam
      jakiegoś błędu w sztuce farmaceutki.Miałaś po prostu pecha, ze dziecko okazalo
      sie uczulone akurat na jakis skladnik leku. Równie dobrze, jak kiedys mialaby
      np. gorączkę i podalabys jakis syrop, tez mogłoby wystapic uczulenie, bo
      przecież do syropów typu Apap, Panadol są dodawane skladniki smakowe i
      barwniki.Jedno dziecko bedzie uczulone inne nie.
      • zuzalus Re: Jestem zbulwersowna!! 24.06.07, 22:35
        Pewnie nie spodoba Ci się to co napiszę ale chciałąś poznać opinie.
        A więc uważam że nie należy bezgranicznie ufać nikimou a już przede wszystkim
        nie wtedy kiedy chodzi o zdrowie Twojego dziecka. Sama powinnaś (ja tak robię)
        przeczytać bardzo dokładnie ulotkę. Ja nawet robie to z lekami które przepisze
        mi zaufana lekarka pediatra. Dodatkowo to powiem że na samym opakowaniu
        boboticu jest napisane że jest o smaku malinowym!- skąd ten smak miał się
        wziąść???!!!
        Zastanów się wieć czy słusznie Panią z apteki opier... i poskarżysz się na nią
        u kierowniczki. Moim zdaniem nie!!!
        Pozdrawiam i życzę zdrówka
        Ola
    • mooh Re: Jestem zbulwersowna!! 24.06.07, 22:45
      Zastanów się może jeszcze nad pozwaniem do sądu lekarza pogotowia, który na
      wysypkę zalecił jedną z najsilniejszych maści sterydowych, gdy być może
      wystarczyło smarować przez 3 dni bepanthenem, no może hydrokortyzonem.
      Dla Ciebie to cenne doświadczenie - wiesz już, że nic Cię nia zwalnia z
      obowiązku przeczytania ulotki, zanim podasz lek dziecku. Wiesz już też, że nie
      wszystko będziesz mogła przewidzieć i czeka Cię w Twojej macierzyńskiej
      karierze mnóstwo niespodzianek, nie tylko tych miłych.
      • phantomka Re: Jestem zbulwersowna!! 24.06.07, 22:58
        Dokladnie - masc elocom dla miesiecznej corki na krostki?? Moja miala potworna
        alergie, ale elocom szedl do uzycia dopiero, kiedy corka mocno sie drapala.
        No i na pogotowie z krostkami jezdzic?
    • olamad Re: Jestem zbulwersowna!! 24.06.07, 22:57
      A ja zapytam, co by było, gdybyś przeczytała tę ulotkę i dowiedziała byś się,
      że Bobotic zawiera te skrobię malin? Nie podałabyś?? Nie wierze. Twoje dziecko
      zwija sie z bólu, a Ty sie zastanawiasz, czy ją to uczuli??
      Dostałaś lek przeznaczony dla niemowląt od 28 dnia życia - Twoje dziecko
      spełnia to kryterium, wiec o co Ci chodzi?? Że farmaceutka nie poinformowała
      Cię, ze może wystąpic reakcja uczuleniowa na któryś ze składników leku?
      A Ty sama tego nie wiesz?
      I zgadzam sie z przedmówczynią, że elocom to bardzo silna sterydowa maść, którą
      sie daje, gdy już nic nie pomaga.
      Kretyn jakiś ten lekarz.
    • aga55jaga Re: Jestem zbulwersowna!! 24.06.07, 23:06
      ostygnij kisia82 - jeszcze mnóstwo takich wydarzeń przed wami. Jeżeli będziesz
      tak się przejmowała każdą duperelką to zbraknie ci "pary" na naprawdę duże
      problemy - czego oczywiście wam nie życzę.

A dziewczyny mają rację - tak silnych maści sterydowych nie przepisuje się
      niemowlętom z kilkoma krostkami. I na przyszłość - nigdy przenigdy nie smaruj
      twarzy maścią sterydową.
      • aga55jaga Re: Jestem zbulwersowna!! 24.06.07, 23:09
        z resztą w ulotce napisane jest jak wół

"Maści nie wolno stosować na twarz, pod pachami oraz w innych miejscach, gdzie
        skóra styka się ze skórą. Elocomu nie wolno stosować na otwarte rany lub na
        zainfekowane powierzchnie. Unikać zetknięcia maści z błonami śluzowymi,
        zwłaszcza oczu..."

a może zacznij dokładnie czytać?
        • mmala6 Re: Jestem zbulwersowna!! 24.06.07, 23:24
          eh, te młode mamy.....wink
          Musisz czytać WSZYSTKIE ulotki nieżależnie od tego jak mądry jest lekarz czy
          farmaceuta. A ten nieszczęsny elocom jest bardziej niebezpieczny dla dziecka niż
          jakaś skrobia z malin podana w ilości śladowej.
    • zebra211 Re: Jestem zbulwersowna!! 24.06.07, 23:21
      A czy farmaceutka wiedziała, że karmisz piersią? A nawet jeśli, to tak jak
      pisały wyżej koleżanki zawsze czytaj ulotkę, z alergią - nie dowiesz się, jeśli
      nie sprawdzisz, a lekarz w pogotowiu, zapewne specjalistą z pediatrii nie jest i
      nie musi wiedzieć jak postępować z krostkami na twarzy, jego zadaniem jest
      ratowania życia i zapobieganie ciężkim uszczerbkom na zdrowiu, zatem pretensje
      też będą nieuzasadnione (a swoją drogą sterydy w szczególnych przypadkach można
      stosować na twarz małych dzieci).
      • czarna_maruda Re: Jestem zbulwersowna!! 24.06.07, 23:23
        Przed podaniem leku, należy bezwzgędnie przeczytać ulotkę. Nie rozumiem, o co
        masz pretensje?
    • reninka72 Re: Jestem zbulwersowna!! 24.06.07, 23:28
      Jak szukasz diagnozy i leku to idz do lekarza a nie do apteki.
      • 3xmama Re: Jestem zbulwersowna!! 25.06.07, 06:42
        Ja też jestem zbulwersowana, ale Twoim zachwaniem. Mając miesięczne dziecko nie
        idzie sie po"pomoc" do apteki, ale do swojego pediatry. Może to ostro
        zabrzmiało, ale nie powinnaś szukać winy w innych tylko zastanowić się nad
        swoja lekkomyslnością. A to, że nie przeczytałas ulotki.... hm.... I wizyta na
        pogotowiu... A lekarz dał Ci dokaładne zalecenia jesli chodzi o elocom??? To
        baaardzo silna maśc sterydowa. Stosuję ja na miejscowe zmiany skórne u mojego
        12 letniego alergika. 1-2 razy gdy reakcja alergiczna jest wyjątkowo silna.
        Jestem w szoku! Zasuwaj dziewczyno z samego rana do pediatry!
    • salezja Re: Jestem zbulwersowna!! 25.06.07, 07:51
      Myślę, że to jest przesada całe to twoje oburzenie. Na twoim miejscu nie
      poszłabym do kierowniczki, bo cię może wyśmiać. To nie jej wina, że twoje
      maleństwo jest uczulone na Bobotic, równie dobrze mogło być uczulone na
      pozostałe leki p/kolkowe- espumisan czy inne. A ty skoro decydujesz się na kupno
      i podanie lekarstwa zasięgnij lepiej porady pediatry a nie farmaceuty, który i
      tak, żeby stwierdzić czy mały jest na coś uczulony musiał by mu to najpierw podać.
      • draugdur Re: Jestem zbulwersowna!! 25.06.07, 09:18
        a mnie zbulwersowala Twoja "pomyslowosc"!
        dzieciak sie meczy a Ty zamiast do pediatry(przeciez nie chodzi tu o 2
        latka,ale i wtedy najpierw poszlabym do pediatry)to do apteki idziesz!potem jak
        juz sie okazuje ze dziecko uczulone na lek lecisz na pogotowie bo ma krostki!a
        teraz chcesz zrobic awanture kierowniczce apteki!
        wez sie dziewczyno puknij w ta glowe,ale tak mocno,moze mozg Ci sie wlaczy,bo
        chyba po porodzie cos sie przytkalowink
        pretensje to owszem mozesz miec,ale do SIEBIE!
        a tekst o krzyczacym mezu"bo pewnie cos zjadlas!"pomine taktownym milczeniem,bo
        to ponizej krytyki jest...
    • ewa_mama_jasia Re: Jestem zbulwersowna!! 25.06.07, 10:26
      A ja jestem zbulwersowana, jakie to w tym kraju mamy nieodpowiedzialne matki. smile
      W życiu nie podałabym leku bez konsultacji z pediatrą mojego dziecka. Chociażby
      telefoniczną. Do tej pory nie podaję mu nic na własna reke. Nawet to, co w tej
      chwili podaje bez recepty (np. syrop na kaszel czy maść na ząbki) zostało
      wczesniej przekonsultowane z pediatrą.
      A awanture odradzam.
    • kropka.kreska a ja jestem zbulwersowana po co ktos to przypial 25.06.07, 10:36
      na gorze??
      czy to az takie ciekawe? czy takie wazne???
      • zona_mi Re: a ja jestem zbulwersowana po co ktos to przyp 25.06.07, 12:14
        Ciekawe.
        I ważne smile
        • aneteez1 Re: a ja jestem zbulwersowana po co ktos to przyp 25.06.07, 12:35
          przeciez na Boboticu jest napisane, ze jest o smaku malinowym ! to co myslalas
          ze skad ten smak wzieli? a po za tym to trzeba bylo kupic cos drozszego i
          lepszego.ja tez sie przejechalam na boboticu, a prawda jest taka ze niestety
          drozsze jest lepsze. a bobotic generalnie jest slaby i rzadko kiedy pomaga, a
          jak juz pomaga na wzdecia to uczula. a panie w aptekach tak jak w innych
          sklepach to wciskaja to czego nikt nie kupuje bo niby takie samo dzialanie. juz
          sie kilkakrotnie z tym spotkalam!!! poprostu w dzisiejszych czasach biznes to
          jest biznes i nawet w aptece!!!a z innej strony na to patrzac to skad ona mogla
          wiedziec, ze Twoje dziecko ma uczulenie na ktorys ze skladnikow? Cudow
          oczekujesz moim zdaniem od farmaceutki!!!
          • nadi25 Re: a ja jestem zbulwersowana po co ktos to przyp 25.06.07, 13:46
            ja też podpisuję się pod zdaniem dziewczyn. po 1 trzeba CZYTAC ulotki. ja tez
            ostatnio od pediatry dostałam dla malucha 4 mies. trilac, bo miał biegunki, i
            co? na ulotce pisze WYRAZNIE: nie podawac osobom z uczuleniem na białko mleka
            krowiego ( ma w składzie mleko w proszku). a przecież pediatra doskonale wie,
            że mały uczulony i kazała odstawic nabiał w mojej diecie, bo karmię. no i mam
            ją do sądu podac? po prostu, nie każdy jest doskonały, z tego wynika wniosek 2:
            nigdy za wiele przezorności i nie ufac każdemu lekarzowi, farmaceucie. trilacu
            rzecz jasan nie podałam, no ale forsa -poszła. może wypada czytac ulotki na
            miesjcu w aptece ( to taka sugestia dla mnie samej)
    • blueberry77 Re: Jestem zbulwersowna!! 25.06.07, 13:49
      Po pierwsze Bobotic to jest lek przeznaczony dla malutkich dzieci, więc jeżeli
      masz zastrzeżenia co do składu, to zwróć się do producenta.

Po drugie pierwsze słyszę, że maliny często uczulają. Przecież to jedne z
      pierwszych owoców, które można podawać dzieciom.
      • blueberry77 Re: Jestem zbulwersowna!! 25.06.07, 13:52
        Jeszcze jedno: Infacol zawiera esencję pomarańczową. Ta to dopiero uczula! wink
      • letica Re: Jestem zbulwersowna!! 25.06.07, 13:53
        Zwykła pomyłka,myślę,że nie ma co robić afery - co najwyżej ,lekcja na
        przyszłość,by samemu studiować ulotki.

Co się zaś tyczy malin - to prawda,to jedne z silniejszych alergenów,podaje się
        je od 10 miesiąca życia.Moje dziecko może jeśc wszystko oprócz własnie malin,
        wyskakują mu owe czerwone krostki na buźce.
        • blueberry77 Re: Jestem zbulwersowna!! 25.06.07, 13:58
          A te kaszki z malinami po 4 miesiącu? Np. Bobovita:
          www.nutricia.com.pl/produkty_marki.php?brand=BOBOVITA&id=194
          • draugdur Re: Jestem zbulwersowna!! 25.06.07, 14:16
            no jest sobie taka kaszka i co z tego?Jen ma 8 miesiecy a i tak go wysypalo po
            tej kaszcewinknie wiem,moze po prostu mu maliny nie wchodza?bo innych uczulen na
            razie nie odkrylam; a z malinami sprobuje jeszcze raz po 10 miesiacu
            • 24lena drau ;) 25.06.07, 16:23
              moj syn ma 11 miesiecy i tez go po malinach wysypalo,
              truskawki wpieprza a z malinami musi poczekac,
              ale tylko po swiezych malinach go wysypalo,
              bo kaszki je i nic sie niedzieje.
              • draugdur lena:) 25.06.07, 17:10
                ale swiezych malin jeszcze nie mawink
                a jesli sa to na bank nie sa to naturalne malinywink
                moze go chemia wysypala a nie maliny?
                • zona_mi Re: lena:) 25.06.07, 17:20
                  Jak to nie ma świeżych malin? Są i to niektóre gatunki już się kończą.
                  • draugdur Re: lena:) 25.06.07, 20:57
                    no dobra,to moze tylko u mnie maja jakies zapoznienie w warzywniakachwink
    • delfina77 Robisz z igły widły - moim zdaniem oczywiście 25.06.07, 16:49
      • 24lena u nas sa maliny :DDD 25.06.07, 17:24
        wiesz w uk inna pogoda i to sezonowe owoce
        sa wczesniej,ja kupuje od gospodarza,maliny,truskawki czy jaja,
        wiec watpie czy to chemia...a moze big_grin
        chyba popelnie watek big_grinDD
    • maxima13 Re: Jestem zbulwersowna!! 25.06.07, 19:25
      Nie nalezy wierzyc farmaceutom. Mojej 2 - miesiecznej coreczce kazała podac
      polopiryne S !!!!!Lekarz był zbulwersowany. Ja tez.
    • monikaa13 Re: Jestem zbulwersowna!! 25.06.07, 19:27
      przeczytala ulotke

nigdy nie podalabym nic dziecku wczesniej nie przeczytajac, niestety to twoja
      wina,
      mozesz isc na rozmowe ale nie wiem czy to cos da
    • akli1978 Re: Jestem zbulwersowna!! 25.06.07, 19:40
      "Co byscie zrobily na moim miejscu??"
      no przede wszystkim to przeczytały ulotkę zanim podały lek... a tak poza tym,
      to od stwierdzania co dziecku jest i proponowania leków jest pediatra a nie
      pani farmaceutka...
      tak jak w ciąży nie bierze się nawet paracetamolu bez konsultacji z lekarzem,
      tak dziecku nie podaje się nic bez konsultacji z pediatrą.
      takie jest moje zdanie.
      pozdrawiam
      • kaeira Re: Jestem zbulwersowna!! 25.06.07, 21:35
        akli1978 napisała:
        > tak jak w ciąży nie bierze się nawet paracetamolu bez konsultacji z lekarzem,
        > tak dziecku nie podaje się nic bez konsultacji z pediatrą.

Hmm, a tu sie nie zgodze, bo sa leki, o ktorych powszechnie wiadomo, ze moga byc
        stosowane w ciazy, albo podawane niemowletom, np wlasnie ten paracetamol
        (oczywiscie w innych dawkach), i konsultacja z lekarzem jest zbedna, jezeli
        powod bolu/goaczki jest znany. (np. korzonki "ciazowe", zabkowanie)
        • gosikc Re: Jestem zbulwersowna!! 25.06.07, 21:46
          Nie skonsultowałaś się z pediatrą w sprawie leku na wzdęcia, a z krostkami na
          pogotowie jeździsz. Myślę, że szukasz winnego tam gdzie go nie ma. Poszukaj
          jeszcze raz i zacznij od siebie. Pewnie masz awanturnicze usposobienie, ale
          zamiast robić aferę, powiedz pani aptekarce, że dziecko ma uczulenie od malin.
          Uprzejmie poproś, żeby sprzedając lek informowała mamy o tym, że w jego
          składzie jest silny alergen. Tyle. To moje zdanie. Pozdrawiam. Zdrówka i
          spokoju życzę.
    • ms_sylwia Re: Jestem zbulwersowna!! 25.06.07, 23:07
      Myślę, że przesadzasz. Tak jak już było napisane, nie można od razu stwierdzić,
      na co będzie uczulone dziecko. A twoim zadaniem zawsze jest przeczytać ulotkę -
      ja sama nic nie biorę i tym bardziej nie podaję dziecku (ma 5 miesięcy), póki
      nie przeczytam ulotki, bo farmaceuta jest tylko człowiekiem i może mu coś
      umknąć. Uważam, że szukasz dziury w całym i chcesz zrzucić odpowiedzialność na
      kogoś. Za swoje dziecko jesteś odpowiedzialna przede wszystkim ty sama. Pozdrawiam.
      • azza4 Re: Jestem zbulwersowna!! 26.06.07, 09:21
        Daj na luz kobieto.Usiadz,zrob sobie drika i przygotuj na bardziej intrygujace
        przygody z dzieckiem.Zostaw pania z apteki bo ona bogu ducha winna.
    • mrowka777 calcium nie mozna podawac miesiecznemu dziecku 26.06.07, 10:28
      czy to Cię nie bulwersuje, hę?

ja bym prędzej zastanowiła sie nad innym pediatrą niz miała pretensje do
      farmaceuty, który sprzedał Ci lek, który mozna podawac takiemu maleństwu i jak
      dla mnie nic złego nie zrobił.

Równie dobrze dziecko może źle tolerować wszystkie inne leki na wzdęcia.
      A odpowiedzialność za dziecko ponosisz Ty, bo to Ty podałaś bez konsultacji z
      lekarzem lek a nie farmaceuta!

• eszi a Elocom 26.06.07, 12:45
      to nie sterydy czasem??? takiemu dziecku - też się zastanawiam..... sama
      stosowałam różne maści (w tym tę) i do dziś mam odbarwienia więc... może i
      pediatrę trzebaby opier.....ć?smile))) żartuję - myślę, ze pani w aptece
      zachowała się OK....
      • adka213 Re: a Elocom 26.06.07, 14:45
        prawie wszystkie piszecie ze leki ktore podajecie konsultujecie z
        lekarzem.ciekawa jestem ze takie z was idealne mamusie.dziewczyna raptem
        popelnila blad a tu juz wszystkie po niej jada jaby same byly swiete.ja sie
        przyznam ze mojemu synkowi jak mial miesiac smarowalam aftinem buzke bo mial
        plesniawki i tez uprzednio sie nie konsultowalam z lekarzem.a co do rozmowy z
        p.farmaceutka to bym sie wstrzymala nikyt nie jest idealny
        • mmala6 Re: a Elocom 26.06.07, 15:27
          ja tak nie piszę, bo nie konsultujęwink
          ale ulotki czytam ZAWSZE.
      • buzka5 Re: a Elocom 26.06.07, 15:09
        Biedna pani farmaceutka trafiła na histeryczkę!!!!!!!!Chciała kobieta
        dobrze,poleciła lek dla niemowląt.Zastanów się lepiej nad pediatrą,który
        zapisuje tak małemu dziecku Elocom na twarz!!!!!To jest dopiero skandal.
    • drosophilka Re: Jestem zbulwersowna!! 26.06.07, 17:29
      A mi się wydaje, ze to nie chodzi o nadwrażliwość na simetikon, tylko te smakowe
      dodatki typu malina, truskawka, pomarańcza, banany itp. Sama mam w lodówce
      truskawkowe świństwo dla rzekomo miesięcznych dzieci. Spróbuj może Esputiconu,
      chociaż u nas nie podziałał niestety. Ale każde dziecko jest innesmile
    • a_dassuj Re: Jestem zbulwersowna!! 26.06.07, 17:32
      POdzielam zdanie na temat elocomu.to silny steryd i nie nalezy unikac stosowania
      na twarz a w dodatku smarowac buzke malego dziecka .Nie rozumiem jak lekarz mogl
      dac cos takiego , przeciez sa inne srodki.Sama te masc stosuje-ale dopiero jak
      lagodniejsze masci nie pomagaja(oczywiesnie na swoja skore a nie mojej dzidzi)
    • 11boaa11 Re: Jestem zbulwersowna!! 26.06.07, 22:32
      też jestem bardzo zdziwiona Waszą nieuprzejmością.... bez sensu .... ja miałam
      ostatnio sytuację że p. farmaceutka wydała mi błędnie szczepionkę dla mojej 3
      mc córci...!!! to dopiero pomyłka !!! Całe szczęście zorientowałam się w
      porę....
      • tatko1 Re: Jestem zbulwersowna!! 01.07.07, 22:34
        no tak, ale w twoim przypadku pani w aptece popełniła błąd, a w przypadku
        autorki wątku nie popełniła żadnego błędu, nie można jej obwiniać.
        • draugdur Re: Jestem zbulwersowna!! 01.07.07, 22:46
          wydanie innej niz trzeba szczepionki JEST bledem
          wydanie leku ktory zgodnie z ulotka jest dopuszczony do stosowania u
          miesiecznych dzieci matce miesiecznego dziecka bledem NIE JEST
          nie widzisz roznicy??
    • anka19761 Re: Jestem zbulwersowna!! 01.07.07, 23:21
      przy okazji jak bedziesz się pyszczyć w tej aptece to nie zapomnij podziekować,
      ze mimo wszystko małej te wzdęcia przeszły
      • janeczka79 Re: Jestem zbulwersowna!! 02.07.07, 08:44
        Nie mam czasu pisać więcej...ale chyba oszalałaś robiąc aferę z powodu
        malinowego smaku...a potem bez krępacji smarujesz dziecko ELOCOMEM...bez
        komentarza!!!
    • mama_frania Re: Jestem zbulwersowna!! 02.07.07, 11:00
      Jak przeczytałam o tym Elocomie to mi serce stanęło- przeciez to steryd!!! Ja
      kiedyś stosowałam u siebie i nabawiłam się powaznych problemów dermatologicznych
      (leczyłam się potem ponad pół roku). Mi kiedyś też lekarka przepisała steryd na
      buzię dla mojego roczniaka (zmiany skórne wywołane skazą białkową), ale nie
      zastosowałam tej maści- wystarczył zwykły alantan. Przyznam, że mnie zszokowało
      że denerwujesz się Boboticem a bez wahania stosujesz u dziecka sterydy.
    • ninaa5 Re: Jestem zbulwersowna!! 02.07.07, 11:31
      Moim zdaniem jeżeli już masz do kogoś prentensje to na początku powinnaś mieć
      do samej siebie za to że nie czytasz ulotek. A jeżeli masz problem z małą to
      lepiej- przynajmniej na początku- skonsulkować się z pediatrą niż lecieć do
      apteki. Nie napisałaś na czym polegają problemy twojej córki- dzieci karmione
      piersią mogą nawet tydzień kupki nie robić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka