minia282 27.06.07, 10:57 Przed chwila zauwazylam w cipce sluz lekko zielony czy wiecie co to moze znaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sidek3 Re: Śluz w pipce.... pomocy 27.06.07, 11:09 hej a ile ma twoja mala bo na poczatku u takich maluszkow to normalne u nas tez tak bylo to przez nasze hormony Odpowiedz Link Zgłoś
malwa85 Re: Śluz w pipce.... pomocy 27.06.07, 11:31 Nam położna też mówiła że to przez hormony tylko że to było zaraz po porodzie wtedy w ciele dziecka mogą znajdować się jeszcze hormony matki na wszelki wypadek może lepiej skontaktuj się z lekarzem żeby mieć pewność pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunka82 Re: Śluz w pipce.... pomocy 27.06.07, 11:37 A może do środka dostało się troszkę kupy(mogłaś np nie zauważyć) i w ten sposób następuje oczyszczenie. moja mała ma też 7 miesięcy i czasami jest włąśnie śluz ale to normalne. A może warto podejść do pediatry, albo nawet skontaktować się telefonicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
regina1978 Re: Śluz w pipce.... pomocy 27.06.07, 11:39 Często ZIELONY śluz oznacza infekcję bakteryjną. Czy mała ma czerwone krocze, ujście pochwy lub cewkę moczową? Można na początek smarować gentamycyną, a jak nie przejdzie lepiej isć do ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
galela Re: Śluz w pipce.... pomocy 27.06.07, 12:10 To może być zakażenie. Powinnaś iść do ginekologa dziecięcego i zrobić dziecku posiew. Nie lecz tego na własną rękę. Przewlekłe zakażenia moga prowadzić do wielu chorób w tym do niepłodności. Zastanów się co byś zrobiła gdybyś znalazła taki zielony śluz u siebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka11333 Re: Śluz w pipce.... pomocy 28.06.07, 07:56 Hej! ja tez ostatnio zwracalam sie z tym problemam na forum, odpisala 1 dziewczyna, ktorej dziewczynka tez to miala, śluz jest bezwonny? lekko zabarwiony na zielono? To prawdopodobnie śluzówka sie złuszcza, trwa to ok 5 dni i nie jest groźne, jak bardzo sie martwisz to idź do lekarza. Mojej przeszlo po 3 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka11333 Re: Śluz w pipce.... pomocy 28.06.07, 07:57 Acha, napisz co sie okazało Odpowiedz Link Zgłoś
minia282 Re: Śluz w pipce.... pomocy 28.06.07, 21:47 Bylam u pediatry i tak naprawde nic konkretnego nie powiedzila... Kazała obserwowac... a i że to mocz sie krystalizuje i to napewno to... Dla mnie to totalna bzdura... i jak będę się bardzo martwiła to mogę iść do ginekologa. Na sczzescie nie powtorzylo sie to pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lilka11333 Re: Śluz w pipce.... pomocy 28.06.07, 22:39 Może to faktycznie nic poważnego, Mojej Niuni tez juz sie nie powtórzyło, ale jakby co to tez pójdę, lepiej takich rzeczy nie bagatelizować, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś