Dodaj do ulubionych

Jaka kaszka.

27.06.07, 21:45

Obserwuj wątek
    • martusss1 Re: Jaka kaszka. 27.06.07, 21:48
      Za szybko enter.
      Nie wiem jaka kaszke podawac ,bo za duzo tego jest,narazie kupilam sinlac i
      daje,ale mysle,ze nie ma takiej potrzeby ,bo nie jest alergiczka.Dziecko na
      piersi i nie wiem czy mam podawac kaszke na mleku modyfikowanym,ryzowa,czy
      ryzowa-mleczna,bo podawalam tez z bobowity z jablkiem,ale trzeba ja rozrabiac z
      mlekiem,a ja rozrabialam z woda i chodze w markecie w ta i z powrotem i nie
      wiem co mam kupic.
      • k.chomik Re: Jaka kaszka. 27.06.07, 21:51
        Moja tez jest na piersi.Wcina kaszki mleczno-ryzowe smakowe do rozrabiania z
        wodą. Po co sobie roboty dodawac.. Musisz sprobowac co Twojej smakuje, a wybor
        jest ogromny.
      • monikaa13 Re: Jaka kaszka. 27.06.07, 21:54
        jak na piersi to proponuje kaszki ktore nie zawieraja mleka, czyli te na wodzie
        a najlepiej kleiki, sa o wiele lepsze
        najlepszy bylby kleik ryzowy na wodzie
        • monikaa13 Re: Jaka kaszka. 27.06.07, 21:55
          aha do tego jakis owoc jak lubi jak najbardziej
          • martusss1 Re: Jaka kaszka. 27.06.07, 22:37
            a ktore to sa kaszki bez mleka do zrobienia na wodzie,bo ja takich nie
            widzialam,jak na wodzie to zawieraja mleko,a kleik ryzowy nie jest za
            cienki,tzn nie traktowac go jako posilek tylko jako deser,bo tak cos chyba
            gdzie wyczytalam, stresuja mnie te nowosci,
            wogole to jak jadlospis wyglada
            rano piers,potem kaszka z deserkiem (sinlac lub bobowita na wodzie)potem zupka
            z miesem,potem znowu kaszka,a wieczorem piers i w miedzyczasie piers i w nocy
            piers
            • monikaa13 Re: Jaka kaszka. 27.06.07, 23:00
              a napisz czym sie rozni kleik od kaszki w sensie kalorycznosci, kaszka sie na
              je a kleikiem nie????????????????

kelik dla dziecka jest lepszy bo nie jest slodki, moze i zawiera mleko nie wiem
              ale wiem ze robi sie je na wodzie i nie musisz podawac wtedy mleka sztucznego
            • monikaa13 Re: Jaka kaszka. 27.06.07, 23:02
              moja ma 7msc i je tak
              8-9 mleko 180
              12-13 zupka z mieskiem
              15-16 deserek, malo pare lyzeczek lub wcale
              17-18 mleko 150-180
              20-21 mleko 210

jak widzisz kaszki i kleikow nie podaje bo nei ma takiej potrzeby

twoj jadlospis wydsaje mi sie idealny
      • puszlandia Re: Jaka kaszka. 27.06.07, 23:33
        Mój synek ma 6 m. Karmię piersią i jak wprowadziłam kleik zaczęły się zaparcia
        (mimo że był kukurydziany, bo ryżowy bardziej zapiera) więc spróbowałam
        poleconej przez koleżankę kaszki ryżowo-kukurydzianej BIFIDUS z Nestle. Jest to
        kaszka po jakiejś hydrolizie enzymatycznej zbóż przez co dzieci dobrze ją
        trawią. Poza tym jest bardzo smaczna i robię ją z dodatkiem mleka
        modyfikowanego. Kosztuje ok 6 zł opakowanie i bardzo Ci ją polecam. Poczytaj na
        stronie www.nestle.pl/dziecko/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka