hanalui 03.07.07, 10:30 Od kiedy mozna "moczyc" uszka niemowlaka? Mam tu na mysli kapiel bez szczegolnej uwagi ze uszka sie zachlapia, naleje sie odrobina wody. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 A moze najpierw zajrzyj do "Najczęściej zadawane 03.07.07, 10:39 pytania",bo temat ciągle "modny" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=31793062&a=40000853 Odpowiedz Link Zgłoś
toskaa Re: "moczenie" uszek 03.07.07, 10:39 witam temat wałkowany był ze 100 razy na forum ale mnie tez nie zawsze chce się szukać ... A tak w odpowiedzi na pytanie. uszka moczymy czyli myjemy od urodzenia.w brzuchu dziecko w wodzie pływało więc nie bardzo wiadomo skąd pochodzi mit niemoczenia ich. po kąpieli wytrzyj uszka ręcznikiem ewentualnie dla pewności patyczkiem ( tylko takim z ogranicznikiem) a jak boisz się zawiania ( cóz za kolejny wymysł !) to okno w pokoju gdzie spi dziecko zamknij. oOczywiście tylko na czas j\kiedymaluch dosycha nie na całą noc. pozdrawiam ja - wyrodna matka co nie zakłada dziecku czapki i uszy moczy Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: "moczenie" uszek 03.07.07, 11:07 Bardzo dziekuje za odpowiedz . Tez wyrodna jestem bo czapki nie ubieram. Nie boje sie zawiania, bardziej zeby woskowina nie zostala pchnieta przez wode dalej. Sama mam z tym problem od dziecka bo mam male kanaly i co jakis czas jestem u laryngologa na czyszczeniu. Do przyjemnoscie to nie nalezy. Dziekuje wszystkim za odpowiedz i cierpliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: "moczenie" uszek 03.07.07, 10:39 Od początku. Wystarczy potem dokładnie osuszyć i nie trzymać w przeciągu. Odpowiedz Link Zgłoś