mamuska87 05.07.07, 14:18 Moja 6 miesięczna Zuzia śpi po 20 minut czasem po 30, co 3 godziny... Czy to normalne? Słyszałam że większość dzieci śpi po godzinie-dwie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamuska87 Re: Spanie po 20min. ? 05.07.07, 15:09 W nocy budzi się co 3-4 godziny na jedzenie ale to normalne... Ale ten dzień mnie niepokoi... Jestem cicho jak śpi, tv nie gra głośno ... A śpi jedyne 20 minut... Odpowiedz Link Zgłoś
kumpel201 Re: Spanie po 20min. ? 05.07.07, 21:37 oj napewno nie jesteś sama moja córa jak śpi godzine w salym dniu to jest naprawde sukces, ale za to noc przesypia oczywiście z trzema pobudkami na cyca, ma 10 miesięcy. trzymam za ciebie kciuki naprawde wiem jakie to jest stresujące dla ciebie, ale ile twój bobas ma miesięcy? Odpowiedz Link Zgłoś
ulcia261 Re: Spanie po 20min. ? 06.07.07, 14:18 hej mój Tomcio ma skończone 5 miesięcy i tez tak sypia po 20-30 minut.czasem zdarza sie godzina lub dwie.To taki zając pod miedzą także nie martw sie Ty tez masz takiego zajączka Odpowiedz Link Zgłoś
sara2103 Re: Spanie po 20min. ? 11.07.07, 14:17 z tego co wiem wcale nie większość śpi. A ztym cicho odkryłam, że nie gra roli. Odkurzałam pod łóżeczkiem i spała, aw zupełnej ciszy się budzi po 15-20 min. Odpowiedz Link Zgłoś
moninios Re: Spanie po 20min. ? 05.07.07, 16:09 Mój czteromiesięczny syn śpi po 40min co 2h, i tak jest już chyba od 1,5 miesiąca. Na początku faktycznie sypiał po 2h, później nagle zaczął się wybudzać po 20 lub 30 min, a teraz śpi jednorazowo te 40 min - można wg niego zegarek nastawiać Cóż taki jest jego urok A w nocy faktycznie śpi od 20:00 do 6:30, z 2 lub 3 przerwami na jedzonko ... Odpowiedz Link Zgłoś
cziorna Re: Spanie po 20min. ? 05.07.07, 16:30 Mój synek ma dokładnie tak samo. Trwa to już ok.4 miesięcy. Z tym, że on nigdy nie sypiał po 2-3 godziny, tylko 1,5. Musisz się po prostu przyzwyczaić. Mój na szczęście chociaż w nocy dobrze sypia Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska87 Re: Spanie po 20min. ? 05.07.07, 16:46 Według Zuzi też można zegarek nastawiać Chociaż wolałabym żeby sypiała po 40 min niż 20 Bo nawet pozmywać nie zdążę... A ona strasznie na ręce chce więc nic nie mogę zrobić bo ciąglę krzyk i wrzask i marudzenie "mmmmmm..." eh;/ Odpowiedz Link Zgłoś
martynkat Re: Spanie po 20min. ? 05.07.07, 22:44 moja Martynka od 2 miesiecy spi 2 razy po 30 minut a ma skonczone 6 miesiecy, wtedy latam jak torpeda po domu by choc ziemniaki obrac, oczywiscie cichutko ale ona z zegarkiem w reku po 30 min sie wybudza i po 20 min zabawy znow jest zmeczona ale nie chce zasnac i tak sie męczymy, ale nocki przesypia , czasem sie obudzi 2 razy na jedzenie, zasypia kolo 20 i simy razem do 9 rana, kiedys to spala po 3- 4 godz ...to byly czasy, teraz ten typ tak ma i nie chce sie przestawic...nawet na spacerze spi 30 min Odpowiedz Link Zgłoś
kind27 Re: Spanie po 20min. ? 05.07.07, 22:52 No o ja tez witam w klubie niespiochow.Moja mala spi po 30min z zegarkiem w reku.Co 2.5 godziny.TAK jak i wy nic nie moge zrobic,nawet chwile odsapnac.Bo moje drugie dziecko domaga sie zainteresowania.Dopiero jak jest 20.00 i moja 5.5 miesieczna cora spi i 20 miesieczny syn.To mam chwile wytchnienia.Chociaz nie na dlugo bo mala co 3 godziny wstaje na jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ms_sylwia Re: Spanie po 20min. ? 05.07.07, 22:59 Dzieci są różne, synek mojej (5,5 msc)koleżanki śpi po 3 godz., ale tylko w swoim łóżeczku. Moja Hania, jego rówieśniczka, jeszcze do niedawna ucinała sobie tylko 30-minutówki, ale spała, gdziekolwiek ją położyłam. Teraz zdaża jej się 'pociągnąć' nawet 1,5 h, ale bardzo lubi krótkie drzemki. Także z twoją córeczką wszystko jest w porządku. Takie krótki drzemki są męczące dla mamy, bo nic nie można praktycznie zrobić w tym czasie, ale można się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia07 Re: Spanie po 20min. ? 05.07.07, 23:20 moja corcia w dzien sypia co 2-3 godzinki od 30 minut do 1 godziny w nocy budzi sie 2 razy na cycuszka-dodam ze ma 5 miesiecy.tyle ile jest dzieci na swiecie kazde jest inne. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska87 Re: Spanie po 20min. ? 06.07.07, 10:48 Moja córa ma 6 miesięcy... Cóż będę musiała się przyzwyczaić... Odpowiedz Link Zgłoś
dorkor33 Re: Spanie po 20min. ? 06.07.07, 20:43 moje dziecko od urodzenia nie sypiało dłużej niż 30 minut - co do minuty. Jakiś wewnętrzny budzik jej nie pozwalał dłużej. Za to noce od 21 do 6 rano z dwukrotną pobudką póki karmiłam piersią. Dopiero jak zaczęła raczkować, a potem chodzic - powoli zapotrzebowanie na sen zaczęło wzrastać - najpierw do 45 minut, później do 1,5 godz., a zdażają sie, choć nieczęsto i 3-godzinne drzemki w ciągu dnia. Więc idzie ku dobremu - jeszcze trochę cierpliwości - niedługo Wasze pociechy zaczną sie bardziej męczyć i tym samym więcej spać Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
baska2222 Re: Spanie po 20min. ? 09.07.07, 21:21 Podnosze watek, bo mam ten sam problem z tym,że moja Wiktoria jest dużo młodsza i wydaje mi się,że jednak powinna spać dłużej w dzien. Ma skonczone 2 miesiace, w nocy spi od 21 do 6 (bez przerwy -jest karmiona butelka),za to w dzien spi po 20 gora 30 minut -pare razy dziennie powiedzialabym ze 4/ 5 razy (wliczajac spanie na spacerze). W dzien nie ma mowy by zasnela sama np w wozku czy lozeczku, (tylko w wozku na spacerze), zasypia na rekach, na kanapie jak siedze obok, jak przenosze ja do lozeczka to budzi sie po 10 minutach i razem wychodzi tego wlasnie 20-30 minut. Ale nawet jak jest na rekach caly czas to tez dosc szybko sie budzi. W sumie jak sie to wszystko doda to wychodzi pewnie ilosc snu jaka byc powinna, ale jest to niezmiernie meczace bo NIC nie mozna zrobic w domu. Czy jest jakis sposob by spala chcociaz RAZ dziennie te 2 h. Marze o tym i jesli ktos zna na to sposob to bede wdzieczna A moze trzeba po prostu poczekac. Zapomnialam dodac ze na noc zasypia sama, po kapieli i buteleczce mleka - z usmiechem na buzi Tylko te dni... pozdrawiam i prosze o rady Wiktoria Odpowiedz Link Zgłoś
alexhome Re: Spanie po 20min. ? 10.07.07, 22:41 Moje maleństwo ma 2,5mc i w dzień nie śpi prawie wcale...Jak zaśnie przy cycusiu to pośpi 5-10min i się budzi...Jak go ululam jest to samo...Rewelaja jak czasem pośpi do 30min.Ostatnio na działce spał ponad 4h i to był wyczyn!!! W nocy różnie ale nie jest źle.Zasypia koło 21 i budzi się między 1-3 potem koło 4.30 i właściwie już koło 5,3-6 już jest pobudka.Ma też takie dni,że razem sobie śpimy i do 11!On co jakiś czas tylko kwęka a ja daję mu cycusia i śpimy sobie dalej,ale to nie za często bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
margo-86 Re: Spanie po 20min. ? 11.07.07, 14:34 normalne, normalne. Przechodzi fazy, mój syn tez tak miał. allegro.pl/item214810106_malutki_chlopczyk_firmowki_oraz_nowe_gratisy.html Odpowiedz Link Zgłoś