naaka 21.06.03, 14:25 przede mna pierwszy zakup kosmetykow typu puder, oliwka itp wlasciwie sama nie wiem co powinnam kupic, licze na Wasza pomoc czy macie jakies swoje typy np nivea albo j&j? przy okazji: ktore pieluszki sa lepsze huggies beginning czy pampersy newborn? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naaka Re: kosmetyki dla noworodka 21.06.03, 15:03 ojoj przeoczylam, ze taki post byl chwile wczesniej, zostane wiec przy pytaniu o pieluszki Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynad29 Re: kosmetyki dla noworodka 21.06.03, 21:14 Dla naszego synka lepsze były pampersy, po huggisach miał czerwoną pupkę. Ale wiem,że dzieci różnie reagują, będziesz musiałą sama wypróbować. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamamama Re: kosmetyki dla noworodka 21.06.03, 22:04 Witam! Dla mojej Esterki najlepsze byly Pampers Newborn!!!! Zero zaczerwienienia , zero odparzenia! Po prostu rewelacja! Pozdrawiam! Karola+Estera(08.05.03) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: kosmetyki dla noworodka 21.06.03, 22:26 Cześć! Mimo,że z zasady oręduję Huggiesom muszę przyznać,że w przypadku noworodków sprawdziły się Pampersy Newborn z powodu siateczki Ale potem już tylko Huggiesy Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
malwina18 Re: kosmetyki dla noworodka 02.07.03, 18:53 dla naszej dzidzi najlepsze okazały sie pieluszki fixies dla noworodków, lepsze niz pampersy i Huggies( w Warszawie do kupienia w Smyku). teraz ma 2 mies. i używamy Huggies. Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re: kosmetyki dla noworodka 03.07.03, 00:13 Do smarowania dzidzi jest najlepsza oliwa z oliwek/olej slonecnikowy/ olej z pestek winogron. Jest on naturalny, nie wywoluje uczulen i jak sie dostanie do ukladu pokarmowego to nic nie zaszkodzi - bo jest jadalny. Jako zasypka - maka ziemniaczana lub kukurydziana. Ostatnio pojawia sie sporo artykulow na temat niebezpieczenstwa uzywania pudrow dla niemowlat. Moga bowiem wystapic powiklania w razie dostanie sie drobinek syntetyczneo pudru do pluc. np. poprzez jego wdechniecie. Pozdrawiam Sugar Odpowiedz Link Zgłoś