31.07.07, 22:46
co sądzicie o chodzikach. ja jestem przeciwniczką do czasu gdy dziecko nie
zacznie samo chodzić.
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: chodzik 31.07.07, 22:55
      Czy jesteś również przeciwniczką wyszukiwarki?
      • gosikc zona_mi 01.08.07, 15:15
        A czy Ty jesteś przeciwniczką mniej złośliwego zwracania komuś uwagi?
        • mha1 Re: zona_mi 01.08.07, 15:34
          a czy Ty nie jesteś przewrażliwiona? w którym miejscu widzisz złośliwość? jak
          najbardziej popieram korzystanie z wyszukiwarki i zwracanie uwagi na te same
          wątki rozpoczynane średnio co dwa dni, a czasem i po dwa razy dziennie.
          • gosikc Re: zona_mi 01.08.07, 21:18
            Masz rację, często zdarzają się takie same wątki. Mnie również zdarzylo się nie
            korzystać z wyszukiwarki, chociaż powinnam. Ale nic prostszego, nie klikaj na
            takie posty. Po co tu zaglądasz?
            • mha1 Re: zona_mi 02.08.07, 13:47
              bo mam ochotę poczytać i porozmawiać o czymś ciekawym, a nie w kółko to samo. i
              będę klikać w takie posty i upominać, bo tak i już.
              • gosikc mh1 02.08.07, 17:16
                Na znany już i oklepany temat zawsze można mieć nowy pogląd lub mogą się nań
                wypowiedzieć osoby, które wcześniej nie brały udziału w dyskusji. Dodatkowo
                opinie mogą się tak skrajnie zmieniać, że wręcz nie jesteśmy w stanie za nimi
                nadążyć. Oczywiście jeśli temat pojawia się dwa razy dziennie, jak piszesz, to
                jest to gruba przesada. Nie mniej jednak wciąż uważam, że jeśli Cię coś nie
                interesuje lub też wiesz już wszystko na jego temat, to po prostu nie czytaj
                takich postów. Jeśli chcesz porozmawiać o czymś ciekawym, to otwieraj inne
                wątki, takie które Cię interesują. Twoja odpowiedź "bo tak i już" jest
                charakterystyczna dla wieku przedszkolnego.
                • mha1 Re: mh1 02.08.07, 17:42
                  po pierwsze: jak bardzo mogą się różnić opinie w wątku założonym dziś i w wątku
                  założonym przed tygodniem?
                  po drugie: po to jest wyszukiwarka, aby z niej korzystać
                  po trzecie: skąd mogę wiedzieć, czy mnie nie zainteresuje wątek zanim do niego
                  nie zajrzę?
                  po czwarte: jeśli będę miała ciekawy temat do dyskusji, to założę taki wątek.
                  tymczasem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania znajduję w wyszukiwarce. a
                  bardzo chętnie czytam o problemach, które mnie nie dotyczą, bo być może za
                  tydzień czy miesiąc będą i mnie dotyczyć. no ale nawet najbardziej interesujący
                  temat po raz drugi już nie jest taki interesujący
                  po piąte: sięganie po argumenty w stylu "Twoja odpowiedź jest na poziomie wieku
                  przedszkolnego" wcale nie świadczy o wysokim poziomie dyskutanta smile
                  po szóste: będę wdzięczna za nieprzekręcanie mojego nicka
                  • gosikc Re: mh1 02.08.07, 20:12
                    Ad 1 - na wątek założony dziś mogą odpowiedzieć inne osoby niż na ten sam wątek
                    założony przed tygodniem; inne osoby - być może inny pogląd
                    Ad 2 - zgadzam się, nie widzę innej przyczyny istnienia wyszukiwarki
                    Ad 3 - jeśli temat wątku brzmi "chodzik", a twierdzisz, że to już tak wiele
                    razy było i nie wierzysz, że opinie mogą się tak bardzo różnić po upływie
                    tygodnia, to moje pytanie wciąż brzmi - po co tam zaglądasz?
                    Ad 4 - na pewno z chęcią przeczytam taki ciekawy post
                    Ad 5 - odpowiedź "bo tak" jest na poziomie przedszkolaka i wcale nie
                    stwierdziłam, że Ty reprezentujesz taki poziom tylko Twoja odpowiedź w tym
                    konkretnym przypadku (wystarczyło skupić się na tym co czytasz, a nie na tym co
                    by tu mi odpisać, żeby być niemiłym).
                    Ad 6 - oczywiście przepraszam za przekręcenie nick'u, nie zrobiłam tego celowo,
                    mam nadzieję więcej go nie używać
                    • mha1 mogłybyśmy tak w kółko 02.08.07, 20:15
                      tylko po co?
                      • gosikc Re: mogłybyśmy tak w kółko 02.08.07, 21:14
                        Tak, w tym się zgadzamy, ja też nie widzę sensu.
    • wandzia24 Re: chodzik 31.07.07, 23:39
      chodzikow nie nalezy uzywac wcale!!zabuzaja one prawidlowa postawe poprzez zle
      obciazanie partii miesniowych-ktorych normalnie czlowiek przy chodzeniu nie
      uzywa
      • chudziolka Re: chodzik 31.07.07, 23:54
        dziękuje.moj synek ma 7 mcy i nie chce siedziec,(bo tę sztukę ma opanowaną)
        próbuje raczkować a uwielbia gdy sie go prowadza pod paszki i próbuje stawiac
        pierwsze kroki.cała rodzina uwaza ze chodzik jest idealnym rozwiązaniem bo po
        co się męczyc, ja jednak wolę sie "meczyć". i jeszcze bardziej mnie
        utwierdziłas w moim przekonaniu.dzięki.pozdrawiam.
        • kalina911 Re: chodzik 01.08.07, 13:15
          ja tez jestem przeciwniczka,tym bardziej jesli dziecko miala klopoty z
          bioderkami.
    • zona_mi Re: chodzik 01.08.07, 00:16
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=28848508&a=28850792
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=50185478&a=50201122
    • mmagda34 Re: chodzik 01.08.07, 06:18
      Chodzik nie uczy dziecka chodzic tylko go pionizuje. To jest urządzenie dla
      wygodnych rodziców ale niestety nie dla dziecka. Przecież to jest oczywiste że w
      chodziku dziecko nie chodzi tylko jeżdzi i gdzie tu mowa o chodzeniu.
    • cora73 Re: chodzik 01.08.07, 08:36
      Ortopedzi zdecydowanie odradzaja chodzik poniewaz wyksztalca on nieprawidlowy
      wzorzec ruchu i przedewszystkim uniemozliwia nauke bezpiecznego upadania!Mozesz
      jednak uzywac tzn twoje dziecko moze smile tzw chodzika pchacza (autko, wozek )
      trzyma sie ale chodzi samodzielnie!! Pozdrawiam
      • kumpel201 Re: chodzik 01.08.07, 13:47
        też się zgadzamz wami!!!!
        • cocco_33 Re: chodzik 01.08.07, 15:51
          Witam!
          Zgadzam sie z Wami, chodzik robi wiecej szkod niz sie wielu rodzicom wydaje.
          Warto sluchac ortopedow i specjalistow, moja starsza pociecha nie miala chodzika
          i Zosia tez na pewno nie bedzie z niego korzystala. Tu jeszcze podaje link to
          tematu o chodziku, gdyz rzeczywiscie to juz chyba wyczerpany watek uncertain
          smyk.com/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=&func=view&id=882&catid=26
    • monikaa13 Re: chodzik 02.08.07, 13:53
      wszelkim chodzikom mowie - nie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka