Dodaj do ulubionych

spacerówka

01.08.07, 19:20
dziewczyny, mam pytanie.niebawem rodze i zastanawiam sie nad wozkiem,a
dokladnie nad spacerowka, od ktorego momentu jest tak naprawde potrzebna
dziecku zeby nie stala bezuzytecznie w kacie? wydaje mi sie ze na poczatku
maluszek korzysta z fotelika samochdowego i gondoli. myslicie ze moge
poczekac pol roku z jej zakupem, jakie sa wasze doswiadczenia? czekam na
rady. czy moge sie narazie spokojnie wstrzymac z zakupem spacerowki czy
potrzebujemy jej od razu?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: spacerówka 01.08.07, 19:25
      Spokojnie możesz się wstrzymać pół roku smile Teraz wystarczy gondola i fotelik.
      • e-pola Re: spacerówka 01.08.07, 19:37
        Ja kupiłam spacerówkę i zaczęłam jej używać gdy synek miał pięć miesięcy i mógł
        być wożony w pozycji pół leżącej. Z gondoli najzwyczajniej wyrósł, a i leżeć
        nie chciał kiedy taki kawał śiata do podziwiania.
        Jeżeli mogę coś zasugerować to kup spacerówkę rozkładana do pozycji leżącej bo
        dziecko nie ważne ile ma i tak będzie usypiać w czasie spacerów, a nie ma nic
        gorszego jak śpiące dziecko z wiszącą w pół-siadzie główką.
    • malgosiek2 Re: spacerówka 01.08.07, 20:23
      • Re: spacerówka
      nebs 01.08.07, 19:38 + odpowiedz

Wiesz, że zastanawiałam się niedawno nad tym samym. Ja rodze w listopadzie i
      zastanawiałam się nad tym, czy jest sens kupowania wózka głębokiego, no bo
      najpierw fotelik samochodowy, poza tym jakoś niespecjalnie widze się na spacerze
      z wózkiem w zaspach w zimie...
      Z błędu wyprowadzono mnie w sklepie z wózkami (-nie wiem jeszcze tego dokładnie
      nie spradzałam, ale mozliwe, że sprzedawca po porstu chciał zarobić i dlatego
      namawiał najpierw na wózek wielofunkcyjny)... Otóż ponoć czasami bywa tak, że
      zaraz po porodzie dziecko nie może być w pozycji w jakiej jest w nosidełku, czy
      foteliczku samochodowym. A nawet jak wszystko z dzieckiem ok, to podobno taka
      pozycja dobra jest tylko na sam transport, potem, jak wchodzimy do np znajomych
      dobrze jest przełożyć dziecko tak, by mogło leżeć płasko (chodzi o kręgosłup w
      pierwszych miesiącach życia).
      Wózki wielofunkcyjne mają często takie "leżące" nosidełka, które można przypiąć
      pasami i przewozić dziecko w pozycji8 leżącej, dlatego ja chyba zdecyduję się na
      taki wózek.

Ciekawa jestem, czy to wszystko prawda? Zawsze mi się wydawało, że nawet lepiej
      dla dziecka, jak jest lekko podniesione, ale teraz to już sama nie wiem?

magda120975 01.08.07, 19:42 + odpowiedz

Myslę,ze gondola w Waszym przypadku bardziej sie sprawdzi bo przed Wami zima i
      nie ma co maleństwa za szybko w spacerówke wsadzać.Ja rodziłam we wrześniu ub
      roku i mielismy zamiar kupic sama gondolę ale akurat była promocja na x-landery
      i kupiliśmy 2 w 1.Mała w spacerówke przesiadła sie dopiero w połowie kwietnia.

mom6 01.08.07, 19:58 + odpowiedz

Ja również kupiłam gondolę i nosidełko, spacerówkę kupie jak maleństwo skończy
      pół roku.

ania2613 01.08.07, 19:57 + odpowiedz

ja urodzilam w listoapdzie i mialam podobny dylemat,okazalo soie jednak ze
      wozek gleboki byl ppotrzebny,zima nie zima dziecko musie sie przewietrzyc, moja
      byla codziennie na spacerku odkad skonczyla 10 dni,w foteliku nie powinno
      dziecko spedzac duzo czasu,ze wzgledu na kregoslup,kt moze sobie skrzywic,mam
      wozek 2 w jednym i przerobilam go na spacerowy w czerwcu,i to na pollezaca,a na
      calkiem siedzaca jak sama pewnie siedziala,w lipcu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka