Dodaj do ulubionych

Thalassa Sousse

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.12, 20:39
Witam.
Bardzo proszę o opinię na temat w/w hotelu (proszę osoby, które były tam w ostatnim czasie)
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Thalassa Sousse IP: 82.160.56.* 09.06.12, 14:12
      co chcesz wiedziec?
      • Gość: gość.1 Re: Thalassa Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 17:00
        Witam.
        ogólnie interesuje mnie wszystko:)
        -o jakie pokoje najlepiej się postarać,
        -jak obsługa hotelu (na holidaycheck pojawiły się okropne opinie na ten temat)
        -jak gastronomia
        Dodam, że lecimy z dwójką dzieci więc ogólnie wszystkie dobre rady mile widziane.
        • Gość: justyna Re: Thalassa Sousse IP: *.master.pl 09.06.12, 21:18
          My też jedziemy z dwójką dzieci. Wylot mamy już 13.06. z Wrocławia. A Wy kiedy lecicie i skąd? Czy jest faktycznie aż tak źle jak mówią o tym ostatnie opinie? Do tej pory opinie na temat jedzenia były dobre. Czy Polacy z góry mają przewidziane późne kolacje? Trochę późna pora na jedzenie dla małych dzieci. WiFi jest dostępne bezpłatnie w holu głównym? Czy w pokoju jest sejf?
          • Gość: gość.1 Re: Thalassa Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 22:06
            My lecimy 20.06. z Warszawy.
            Właśnie te nowe opinie spowodowały, że mam dużo wątpliwości co do tego wyjazdu:(
            • Gość: kasia Re: Thalassa Sousse IP: 82.160.56.* 15.06.12, 11:05
              hotel fajnie polozony ladna sprzatana plaza .klima dziala roznie,zalezy jak trafisz .pokoje tez rozne ale za drobna oplata mozna wymienic .jedzenie dobre .duzy wybor.czasem troche tloczno na stolowce ale nie ma tragedii.woda butelkowana na kartki ale wystarcza bez problemu,ogolnie przyjemny wypoczynek moze te 4* troche zawyzone bo bylismy w 3* i nie odbiegaly od tego hotelu roznica byla tylko taka ze nie bylo tv.milego wypoczynku .bedzie ok.
              • Gość: gość.1 Re: Thalassa Sousse IP: *.home.aster.pl 15.06.12, 12:08
                Bardzo dziękuję za odpowiedź.
          • Gość: tete Re: Thalassa Sousse IP: *.tvgawex.pl 24.06.12, 14:43
            Witam
            Byliśmy w tym hotelu w drugiej połowie września 2010. Lunch i dinner były w dwóch turach, dostaje się kartki z numerem zmiany. My przy check-in dostaliśmy drugą zmianę, ale poprosiłem o pierwszą i nie było najmniejszego problemu. Hotel ogólnie OK, choć bez szczególnych rewelacji. Czystość nie na najwyższym poziomie, w tym w restauracji. Dużo Francuzów. Aha, przy meldunku wsadziłem w paszport dolce z prośbą o miejsce w bungalowie gdzieś w centralnej części, ale facet twierdził, że nie ma wolnych i USD nie wziął. Dostaliśmy bungalow trochę na uboczu, ale w sumie w niczym to nie przeszkadzało.
    • Gość: tyrion Re: Thalassa Sousse IP: *.master.pl 28.06.12, 10:19
      wróciliśmy właśnie z 2-tygodniowego pobytu z dwójką 15-latków.
      Plusy:
      - duży zadbany kompleks hotelowy w fajnym ogrodzie
      - czysta i estetyczna część główna
      - czysta, codziennie sprzątana plaża
      - animacje trwające niemal cały dzień, wieczorem tańce przy muzyce na żywo w patio, showtime wieczorem - poolparty, beachparty, pokaz fakira itp.
      - bez problemu można dogadać się po angielsku i niemiecku
      - duży basen
      Minusy
      - przeraźliwie rozwodnione drinki (byłam na paru AI, ale w takim stopniu się nigdy nie spotkałam), kelnerzy dolewali wody do butelek z alkoholami, co widziałam sama. pijąc cały dzień drinki - efekt był taki jakby się piło wodę. obojętnie czy do szklanki nalano 1 cm ginu czy 5 cm - smak był taki sam. to znaczy sam tonic:-)
      - podział na tury w czasie obiadu i kolacji. widok czasami jak w prl gdy rzucili papier toaletowy - tak samo tutaj tłumy czekały już na 15 min przed otwarciem drzwi i następoywał zmasowany atak i masakryczne kolejki przy bufecie.
      - nam akurat jedzenie nie podeszło - było nijakie w smaku, a dania z mięsem to w ogóle nieporozumienie. skrawki mięsa tłuste, bez smaku. w wołowinie w warzywach jak głosił napis była ona i owszem ale tylko w formie podrobów. za to naprawdę duży wybór i smaczne ciastka, torty, ciasta. owoce - twarde niedojrzałe śliwki, brzoskwinie, czasem coś w postaci lilipucich gruszeczek, z których po odkrojeniu skórki wypełzły mikroskopijne robaki. za to dobre arbuzy i melony, których jednak nie było codziennie. dzieciaki tradycyjnie przetrwały na jajkach sadzonych na śniadanie, spaghetti, frytkach i pizzy. pieczone ryby były twarde jak podeszwa i suche. śniadania raczej na słodko - mnóstwo rodzajów croissantów. ostatnie 4 dni to problemy hmmm... również żołądkowe różnej maści. ale nie wiem czy to wina jedzenia czy dolewanej kranówy do butelek z alkoholem
      - o ile część główna to faktycznie 4 *, to pokoje już nie. a wanny w łazience masakra - popękane z zaciekami, ze śladami jakiś grzybów czy pleśni w miejscu łączenia ze ścianą, brudne z zaciekami zasłonki. w pokoju chłopaków mrówki, gdzieniegdzie można było się natknąć na 5-centymetrowego karalucha
      - sprzątanie też nie rzucało na kolana, ale dało się przeżyć
      - niekompetentna rezydentka Oasis Tours. Ale o tym było i w innych wątkach nt . tego biura. mnie wkurzyło rozpowszechnianie bzdur, że obowiązkowe ubezpieczenie wykupione przy kupnie wycieczki obowiązuje tylko na fakultetach z Oasis Tours. będąc jednak w wakacyjnym nastroju nie spytałam o to czy jak wyjdę z hotelu bez Pani Kasi i złamię nogę to ubezpieczenie też jest nieważne.

ale generalnie było fajnie - urlop, morze, inna kultura, basen, 2-dniowa wycieczka na Saharę (z innym biurem i kompetentnym przewodnikiem), wypady do mediny w Sousse, do Portu El Kantoui.
      • Gość: Ridick26 Re: Thalassa Sousse IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 08.07.12, 19:51

Moja opinia poniżej(pobyt czerwiec/lipiec)
        Hotel
        Hotel posiada bardzo dużo pokoi usytuowanych w bungalowach jak i budynku głównym.Hotel jest czysty i zadbany i eksploatowany bardzo mocno więc normą są niektóre niedociągnięcia tak jak brudna ściana, ale nie stanowi to problemu.
        Ogólnie hotel w stanie dobrym nie budzących większych zastrzeżeń.

Położenie
        Odległość od lotniska w Monastir- ok 30 min.
        Odległość od lotniska w Enfidha - ok 40 min.
        W okolicy znajdują się z 4 sklepy w których można kupić praktycznie wszystko (poza alkoholem) oraz pamiątki. Najbliższy sklep z mocnymi trunkami znajduje się w Port El Kantoui.
        Okolica nie jest zbyt "piękna" ale to przecież Afryka :)

Serwis
        Obsługa jest bardzo mocną stroną hotelu. Pomimo wielu opinii że wszyscy z obsługi oczekują napiwków nie zgadzam się z tym. My dawaliśmy dziennie 1 lub 2 dinary napiwków obsłudze przy barze i nie byliśmy do tego "zmuszani" rozwodnionymi drinkami albo złą obsługą. Wystarczy ludzkie podejście, rozmowa z obsługą i uśmiech na twarzy. A dawanie 1 lub 2 dinary dziennie napiwku chyba jest normalną sprawą...
        Zrozumcie że obsługa nie rozróżnia turystów po opaskach bo jak mówią w każdym kraju są dobrzy i źli ludzie.Na marginesie kelnerzy się dziwią zwyczajom jakie wprowadzają niektórzy Polacy w kwestii odwracania opasek na białą stronę...

Zamiana pokoju odbyła się po negocjacjach finansowych ale bungalow jaki otrzymaliśmy był rewelacyjny.

Sprzątanie OK

Gastronomia
        Jedzenie urozmaicone choć codziennie zdarzały się potrawy które były codziennie(pizza, makarony). W porównaniu z Turcją wypadają niestety gorzej.

Sport i rozrywka
        Animatorzy przez cały dzień "rozbawiają" turystów
        Na basenach: piłka wodna dla dzieci jaki i dorosłych, aerobik, tańce
        Przy plaży: siatkówka

Wieczorem animacje dla dzieci jak i dorosłych

W hotelu jest polski animator Tomek.

Leżaków bardzo dużo choć trzeba sobie ok 9 max je "zarezerwować" aby mieć idealne miejsce :)

Pokój
        Bungalow z widokiem na drugi basen oraz blisko morza.
        W pokoju znajduje się wszystko poza lodówką(płatna 10 dinarów/dzień)
      • Gość: Artur Re: Thalassa Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 02:34
        Jezeli chodzi o kolejki do restauracji i wspomniane czasy PRL to identycznie w Thalassa Village Skanes.Tez tłum czekał az Pan opuści sznurkowy "szlaban " :)
      • Gość: Artur Re: Thalassa Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 02:38
        Rezydentka po której jadą(niesłusznie) w innym watku dot Thalassa Village Skanes to chyba nie ta sama osoba.W Thall.Vill.Skanes była to Aldona a nie żadna Kasia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka