niuch84 07.10.07, 10:47 kiedy zaczełyście podawać do picia kubki niekapki i z jakich firm polecacie??moja córeczka ma 6 i pół miesięcy i czy to nie za wcześnie na naukę?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adrianeczek2702 Re: te niekapki 07.10.07, 11:48 Próbować zawsze można ale wydaje mi sie ze za wcześnie! Mój mały ma skończone 7 miesięcy i dopiero próbujemy z niekapkiem ale ciężko idzie!! Ale moze twój maluszek załapie wcześniej! Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
alkara Re: te niekapki 07.10.07, 12:34 Moja Madzia ma 10 miesięcy a od 3 miesiąca życia pije z niekapka AVENTU 3+.Nauka trwała trzy dni, i było mi o tyle łatwiej że piła z cycka i jak nie chciała z niekapka herbatki to nie musiałam nic jej innego dawać bo obyła się i bez tej herbatki.Wiadomo, że na początku to jej troszkę ciekło po brodzie, ale nawet teraz zdarza jej się że pijąc coś tam jej cieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka371 Re: te niekapki 07.10.07, 21:56 A czy to prawda że niekapki są niebezpieczne dla zgryzu? bo takie słuchy mnie ostatnio doszły... Dodam że moje dziecko nie chce ani niekapka ani butelki, pije łyżeczką... Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: te niekapki 08.10.07, 11:09 ostanio to ja slysze ze wszystko jest niezdrowe co do niekapka to corka pije z niego odkad skonczyla 4 miesiace. najpeirw miala aventu 3 m+ ale cieklo spod nakretki wiec dokupilam do butelek balonik canpol ustniki 6 m+ i bardzo ladnie pije. teraz ma 9 miesiecy, wiec fachowiec juz z niej w tej kwestii i zaczyna podpijac ze zwyklego kubeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
migotunia Re: te niekapki 08.10.07, 12:23 Moj synek pije z niekapka odkad skonczyl 4.5 miesiaca (wg producenta niekapek jest dla dzieci od 6 miesiecy). Maly od pierwszego lyczku zaraz zaskoczyl i pije herbatki, soczki bez problemu. Wczesniej wisial tylko na cycu bo nie znosil butelki. Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: te niekapki 08.10.07, 21:17 mały ma 5 m-cy i pije os tygodnia z niekapka avent 6+. idzie lepiej niz z butli. tommee tippee odradzam - trudny jest. Odpowiedz Link Zgłoś
leoti Re: te niekapki 09.10.07, 05:21 maly nigdy nie pil z butli, pije z niekapka od ok.5 m-ca, aventu nie lubi za to swietnie sobie radzi z tommee pippee Odpowiedz Link Zgłoś
szczesciara001 Re: te niekapki 08.10.07, 23:09 A moje szczęście ma 9 miesięcy i pije z niekapka Gerbera aż miło. Jest to trzeci niekapek, który zakupiliśmy (a właściwie ten dostalismy)i dopiero ten przypadl małemu do gustu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdunia83 Re: te niekapki 09.10.07, 21:05 mojemu dziecku tez jakoś Gerber najbardziej odpowiadał - wygodnie się go trzyma w rączkach i naprawde nie przecieka. w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
zaisa Re: te niekapki 10.10.07, 04:06 Przez gapiostwo (znaczy skoncentrowanie na miękkim ustniku, bo synek niezębaty był kupiliśmy kubeczek z miękkim ustnikiem, ale zwykły "kapek". I jesteśmy z tego zadowoleni Na początku to było po 2-3 łyki wody i tyle, nawet niecodziennie. Jeśli karmisz piersią - córka może w ogóle nie chcieć dopajania. Odpowiedz Link Zgłoś
pata100 Re: te niekapki 10.10.07, 10:56 U nas świetnie sie sprawdził kubek NUBA ze słomka silikonową, dziewczynki zalapały natychmiast o co chodzi. Polecam bardzo dla dzieci siedzących. pata i spółka Odpowiedz Link Zgłoś