misinka81 15.10.07, 13:38 Jak wleci ten mocz do woreczka, to w woreczku zawieźć czy przelać do pojemnika? Bo nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliak9 Re: badanie moczu niemowlę -pyt. techniczne 15.10.07, 13:42 ja albo odkażonymi nozyczkami przecinam worek i wlewam do pojemnika albo niose worek w pojemniku bo w samym worku nie przyjmują. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: badanie moczu niemowlę -pyt. techniczne 15.10.07, 13:42 Musisz zapytać w laboratorium, ja korzytsam z dwóch, w jednym w woreczku nie przyjmą, muszę przelewać, w drugim bez problemu biorą woreczek. Koleżanka w swoim natomiast zawozi zawsze w woreczku do pojemnika wsadzonym. Odpowiedz Link Zgłoś
papiki Re: badanie moczu niemowlę -pyt. techniczne 15.10.07, 13:56 ja nie używam woreczków, bo wychodzą przecudaczne wyniki (np. kilkakrotnie przekroczona norma leukocytów i bakterie przy całkiem zdrowym dziecku). Córka siada na wyparzonym, wychłodzonym głębokim talerzu, po natychmiastowej reakcji mocz przelewam do pojemnika, a w laboratorium każą jeszcze przelac do fiolki, a tychże fiolek nie da się kupic w żadnej aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
tobi00000 Re: badanie moczu niemowlę -pyt. techniczne 15.10.07, 14:08 Ja wkładam woreczek z siuskami do pojemniczka na mocz. Inaczej nie przyjmują a i przewieżć łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodziutka_zoneczka Re: badanie moczu niemowlę -pyt. techniczne 15.10.07, 14:58 Ja zawożę zawsze w woreczku... Odpowiedz Link Zgłoś