zoey7 26.10.07, 15:34 Witam. W 4. tyg. idę z córeczką na USG bioder i mam pytanie - czy dziecko będzie całkowicie nagie do tego badania? Bo nie wiem czy brać pampersa ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justbe86 Re: usg bioderek noworodka 26.10.07, 16:05 Dziecko rozbierasz od pasa w dół łącznie z pieluchą. Pozdrawiam -- Amelka Odpowiedz Link Zgłoś
kaisa25 Re: usg bioderek noworodka 26.10.07, 16:06 Nagie nie bedzie calkowicie. U mnie lekarz tylko odsunal papmpersa z jednej strony i potem z drugiej. Nawet malemu nie bylo widac siusiaka tzn lekarz nawet nie widzial. A pampersa wez na wszelki wypadek, jakby Ci sie dzidzia zlala, no i pieluszke tetrowa, zeby malucha na czyms polozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
late2 Re: usg bioderek noworodka 26.10.07, 16:06 Cześć, a jesteś pewna,że od razu będzie USG? Z tego co wiem i tak było z moją córką 3 tyg temu, najpierw ogląda dziecko ortopeda (lub chirurg dziecięcy)i dopiero on wysyła na USG w razie potrzeby.. No ale może Ty masz inne zalecenia. Co do Twojego pytania to pampers przydatny jest zawsze, dziecko oglądane jest bez pieluszki i może obsiusiać co nieco albo jeszcze lepiej... Także weź zapas. Pozdrawiam late Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: usg bioderek noworodka 26.10.07, 17:36 W wypisie ze szpitala i po rozmowie z pediatrą usłyszałam, że aby być na 100% pewnym, że wszystko jest ok standardowo teraz robi się USG. "Na oko" z Małą wszystko jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś