urtica2 26.10.07, 21:00 Witam. Mam pytanie odnośnie nauki pływania maluchów.Od którego miesiąca życia dziecka najlepiej rozpocząć naukę pływania i czy są jakieś specjalne pieluchy w których dziecko może pływać, jeśli tak to gdzie je można dostać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alkara Re: basen 26.10.07, 21:08 na basen można pójść już z 2 miesiecznym maluszkiem, najlepiej zacząć do 6 miesiąca bo dziecko jeszcze ma naturalny odruch "pływania".Pieluszki są specjalne huggies i ja zawsze kupuje w Kauflandzie za 15 zł a gdzie idziej kosztują od 21 zł w górę Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: basen 26.10.07, 21:16 potwierdzam wszystko, absolutnie z corka zaczelam chodzic na basen jak miala 5 miesiecy, chodzilam 3 miesiace, teraz ma 11 msc i na razie mamy przerwe, ale juz mysle, zeby sie zapisac co do pieluszek, to tak sa specjalne, swimmersy firmy huggies kosztuja normalnie ok 27zl np. u mnie w hurtowani, powtarzam HURTOWNI, a w kauflandzie kosztuja 17zl i jakos tez im sie oplaca sprzedawac??? to mnie ciekawi bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
gazunia Re: basen 26.10.07, 22:04 Z moją zaczęłam chodzić na zajęcia jak skończyła 3 miesiące, w wodzie jest ekstra, natomiast po wyjściu wieeeelki ryk, ale podobnie jest w domu po kapieli więc jakoś przestałam się tym przejmować Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: basen 26.10.07, 22:17 Chodzimy od początku czwartego miesiąca, Ben jest mega-poważny ale jednocześnie bardzo ugodowy, bo w wodzie pozwala z sobą zrobić wszystko - chlapać na siebie, oblewać wodą, podrzucać itp. Super wyglądają takie pisklaki w wodzie Zanim pójdziesz pierwszy raz na basem potrenuj w wannie - spróbuj delikatnie chlapnąć na buzię, polać główkę, połóż na brzuszku i na pleckach, zamocz uszy, używając przy tym jakichś zabawek, konewek i pojemniczków. Bardzo polecam basen dla niemowlaków, bo widzę, że przynosi mu mnóstwo radości. Pani Wąż Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: basen 26.10.07, 23:37 Zapraszam do lektury: www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79406,4436911.html Odpowiedz Link Zgłoś
florka72 igor od 3 m-ca 27.10.07, 00:56 mój młody miał skończone 3 m-ce jak poszliśmy pierwszy raz do szkoły dla niemowlaków. i bardzo mu się podobało teraz ma 4,5 i chodzimy regularnie POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agawikk Re: basen 27.10.07, 11:34 Poszłam jak córeczka miała 6 miesiecy. Teraz po 2 miesięcach nauki nurkuje. Zabawa w wodzie i kontakt z rówieśnikami na basenie daje jej wiele radości. Odpowiedz Link Zgłoś
nullik Re: basen 27.10.07, 23:33 My chodzimy z małym odkąd skończył 4,5 miesiąca. Pieluszki zabezpieczyli nam instruktorzy, płacilismy za nie w cenie kursu. Mały na początku był spiety, ale zaczyna sie rozkrecac. Odpowiedz Link Zgłoś
mart94 Re: basen 27.10.07, 19:43 Pieluszki do pływania NIEJEDNORAZOWE (!): www.pieluszkarnia.pl www.pieluchy.com.pl chrońmy środowisko, jak się tylko da! Pozdr i powodzenia w nauce pływania My zaczniemy jak nasza pociecha skończy pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.zc Re: basen 28.10.07, 07:57 A czy jest jakaś prawda w tym, że dziewczynki lepiej na basen wcześnie nie zapisywać, bo łatwiej można ją czymś zarazić? Razem z dziećmi kąpią się matki a z ich zdrowiem może być różnie... Odpowiedz Link Zgłoś