go74 24.11.07, 16:12 Jak myjecie narządy u swoich mluszków. Ostatnio pielęgniarka zaleciła mi lekkie poruszanie napletka???Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haja197222 Re: higiena u maluszka 24.11.07, 18:52 Co lekarz to inne zdanie na ten temat. Mój synek ma 13 miesięcy. Zawsze w kąpieli delikatnie, tak aby nie sprawiać bólu ściągam napletek i myję siusiaczka. Czasami jest tam odrobina mastki, czasami jest czyściutki. Jak do tej pory nie mieliśmy żadnych kłopotów z jego męskością Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: higiena u maluszka 24.11.07, 22:31 chirurdzy aktualnie zabraniają jakiegokolwiek ściagania napletka do u chłopców... Odpowiedz Link Zgłoś
madz-ia30 Re: higiena u maluszka 25.11.07, 16:06 Witam. Ja mam tylko córeczkę ale wiem, że moja koleżanka ściąga napletek mocno i tam czyści- uważam, że tak nie należy robic , ponieważ można sprawić ból i zrobić jakąś krzywdę Odpowiedz Link Zgłoś
madz-ia30 Re: higiena u maluszka 25.11.07, 19:02 Dziewczynce wycieram za każdym razem po sikaniu pupę nawilżoną chusteczką, po kopce tym bardziej to wiadomo. Delikatnie co dwa ,trzy dni czyszcę białą maż wokół warg sromowych ale jak była malutka , przez ok miesiąc może to nie ruszałam-tylko tak powierzchownie, A dziecko kąpie codziennie. Skończyła 5 mies. i nie wykąpałam jej zaledwie z pięć razy..W rezultacie nigdy nie miała odparzonej pupki- nawet w upały.Aha i oczywiście Sudocrem,pięknie łagodzi wszelkie zaczerwienienia Odpowiedz Link Zgłoś