Dodaj do ulubionych

Ból przy ząbkowaniu

15.12.07, 14:35
Jak sądzicie do kiedy dziecko odczuwa ból przy ząbkowaniu? Jeśli ząbek przebije już dziąsło to czy dziecko jeszcze cierpi? Mojej małej przebiła się już jedna dolna jedynka a druga lada dzień wyjdzie i zastanawiam się jak długo jeszcze będzie trwało to marudzenie przy tych ząbkach zanim zaczną wychodzić następne.
Obserwuj wątek
    • edit38 Re: Ból przy ząbkowaniu 15.12.07, 16:15
      I jeszcze jedno pytanie. Czy przy bolesnym ząbkowaniu (bez gorączki) podajecie
      panadol lub inne środki tego typu. Ja już dzisiaj poważnie się zastanawiam nad
      taką możliwością ponieważ przez 3 godziny już próbujemy z mężem bezskutecznie
      uśpić małą która non stop płacze, usypia z płaczem ze zmęczenia i po około 2
      minutach znów zaczyna płakać przez sen co ją oczywiście wybudza. Zele na dziąsła
      nie pomagają, mała przestaje płakać tylko w momencie gdy jej smaruję dziąsła a
      gdy tylko wyjmę palec znowu płacz.
      • gku25 Re: Ból przy ząbkowaniu 15.12.07, 18:54
        Możesz spokojnie dać coś przeciwbólowego.
      • annalalik Re: Ból przy ząbkowaniu 15.12.07, 19:25
        Jesli mala tak boli to ja bym podala cos przeciwbolowego. Po co ma
        sie bidulka meczyc?
      • aneta78c Re: Ból przy ząbkowaniu 15.12.07, 20:56
        My póki co mieliśmy jedną akcje z dolną jedynką- Kubuś płakał niemiłosiernie więc dałam mu przeciwbólowy syrop i oczywiście smarowałam dziąsełka, niestety skończyło się na nocnym wymiotowaniu i po około dwóch tygodniach przebił się ząbek. Od wczoraj coś marudzi i spodziewam się kolejnego ząbka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka