Dodaj do ulubionych

Śluz w kupce

14.08.03, 18:34
Nie moge znaleźć postu dotyczącego tej sprawy, dlatego zapytuję: czy śluz w
kupce o coś złego? Nie ma tam krwi, tylko taka żółta galaretka...dlaczego i
skąd to? Dziecko czuje się dobrze jest wesoła , nie płacze.
Wypowiedzcie się droie e-mamy.
Obserwuj wątek
    • aniahrabi Re: Śluz w kupce 14.08.03, 19:13
      Pediatra powiedziła mi, ze śluz w kupce to objaw infekcji. Nie bagatelizowała
      tego. Poobserwuj dzidziusia.Ania
      • gyokuro Re: Śluz w kupce 14.08.03, 22:06
        Może to też być alergia. I jeśli to aż galaretka, to znaczy że jest sporo
        śluzu. Czasem są tylko nitki. Poobserwuj dziecko i pogadaj z lekarzem.
        Kasia
        • kssia Re: Śluz w kupce 14.08.03, 23:23
          Galaretkowata kupka to nie musi byc nic grożnego, taka kupka pojawi sie gdy np
          zjadłaś śliwki zwłaszcza wegierki

pozdrawiam Kasia
    • osica Re: Śluz w kupce 15.08.03, 18:59
      Nie bagatelizuj tego. Sluz w kupce moze oznaczac zakazenie Salmonella. To
      powazna sprawa. Powodzenia!!!
      Anka
      • aga173 Re: Śluz w kupce 16.08.03, 18:57
        własnie dzisiaj wróciłam ze szpitala z moim 6 m-cznym synkiem.powód to biegunka
        i sluzx w kupce
    • wlekliczka Re: Śluz w kupce 18.08.03, 21:23
      Hej, dziewczyny.
      Mój synek miał to samo dopiero co. Ma 4 mies. Zauważyłam kupkę z paskami śluzu
      przy przejściu na sztuczne mleko NAN 1. Może to była wina upału. Bakterie w
      butelce szybko się namnażają.
      • alineczka Re: Śluz w kupce 19.08.03, 08:58
        Przede wszystkim nie panikujcie ! Może się zdarzyć, że w czasie przejścia z
        piersi na butlę (czyli sztuczne mleko) pojawia się śluz - jest to podrażnienie
        jelita - organizm maluszka musi się przyzwyczaić do trawienia zupełnie innego
        pokarmu. Może też oznaczać biegunkę. Później śluz powienien minąć - moja mała
        miała go przez dobry miesiąc - na szczęście nie codziennie tylko czasami,
        lekarz kazał podawać LAKCID i w sumie przeszło...
        • basha Re: Śluz w kupce 19.08.03, 14:16
          Kurcze, jakiś czas temu wysłałam też posta na ten temat i prawie bez odzewu a
          tu? Mam pytanie do autorki posta. Jak wygląda ten śluz, bo u moja mała też ma
          coś podobnego i wydaje mi się że kupki są trochę śluzowate, ale nie jest on
          biały. Czy coś takiego to objaw choroby?
          Basia
          • alineczka Re: Śluz w kupce 19.08.03, 14:32
            Śluz nie jest biały, ma kolor kupki, jest ciągnący się i jakby śliski (coś
            jakby surowe białko kurze, tylko w innym kolorze).
            • basha Re: Śluz w kupce 19.08.03, 16:15
              Hej!
              To jednak niedobrze. Moja Maja ma cały czas takie wodnisto śluzowe kupki, ale
              czuje się znakomicie. Czasami tylko wybrzydza i nie chce cyca, ale na ogół je
              wzorowo. Ja mam dietę bardzo urozmaiconą. Myślicie, żeby iść z tym do pediatry?
              Basia
              • alineczka Re: Śluz w kupce 20.08.03, 09:30
                Nigdy nie zaszkodzi pójść do lekarza, chociażby dla samego Twojego lepszego
                samopoczucia, że nic nie jest dziecku ...
                • agent11 Re: Śluz w kupce-Dziękuję 20.08.03, 11:34
                  Dziękuje za odzew i rady. Na razie nie zauważyłam, żeby znowu był śluz, wydaje
                  mi się,że wszystko jest ok. Dodam, że karmię piersią i zaczynam pomału
                  wprowadzać inne produkty, ale bardzo ostrożnie(oczywiście te dozwolone).
                  Mała za dwa dni kończy 3 miesiące.
                  pozdrawiam
                  mama Oli
                  • basha Re: Śluz w kupce-Dziękuję 20.08.03, 17:24
                    Hej!
                    A jeakie produkty wprowadzasz i czy do diety dziecka czy swojej?
                    Basia
                    • agent11 Re: Śluz w kupce-Dziękuję 21.08.03, 21:05
                      basha napisała:

> Hej!
                      > A jeakie produkty wprowadzasz i czy do diety dziecka czy swojej?
                      > Basia
                      witaj
                      oczywiście do swojej, córeczka ma dopiero 3 miesiące, więc chyba stanowczo za
                      wcześnie na coś innego prócz cyca. Ja przez 3 mies. jadłam chleb z szynka z
                      indyka, na obiad gotowany kurczak, albo indyk z ziemniakami, ryzem, bądź
                      makaron + marchew, buraki.Teraz próbuję pieczone kurczaki, dżem z czarnej
                      porzeczki, jabłko, żółty ser. Stąd było moje pytanie o śluz, bo akurat ukazał
                      się po zjedzeniu pieczonego kurczaka...może to był tylko przypadek ?
                      Pozdrawiam
                      Joanna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka