kamisa7 19.01.08, 13:48 Witajcie. Moja mała duzo czasu spedza na podłodze,ma 8,5 miesiaca i sama siedzi i raczkuje. Niestety (pomimo zabezpieczeń poduszkami) czasem gruchnie do tyłu głowa o podłoge. Odgłos jest okropny. Czy to niebezpieczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiolka007 Re: Pobyt na podłodze 19.01.08, 14:58 Niestety ale tak to już musi być - no chyba, że uwięzisz maluszka w kojcu.. Nasza bardzo często upada i raczej nic nie jestem w stanie poradzic.. Jak zaczną chodzić to sie dopiero zacznie.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
apolonina13 Re: Pobyt na podłodze 19.01.08, 15:00 schowaj poduszki-dziecko musi sie nauczyć ostrożności a jesli ciągle będzie asekurowane(poduszki itp) to będzie to dłużej trwało niestety tego etapu się nie ominie Odpowiedz Link Zgłoś
papiki Re: Pobyt na podłodze 19.01.08, 15:05 moja córka ma czasami takie dni pod hasłem "głową bęc o wszystko", ale - tfu tfu - poważnieszych urazów jak zaczerwienienie jeszcze nie miała. I myślę, że po to jest czaszka, żeby chronic mózg (oczywiście w granicach rozsądku), więc najczęsciej obie śmiejemy się z tych bęcków Odpowiedz Link Zgłoś
kamisa7 Re: Pobyt na podłodze 19.01.08, 17:27 Nawet gdybym chciała to i tak jej nie zabezpieczę, chyba że będe za nią latać z poduszkami. Ona przemieszcza się po całym pokoju. Ale ten odgłos czachy o podłogę.. Odpowiedz Link Zgłoś
chicoria Re: Pobyt na podłodze 19.01.08, 21:35 Mam to samo! 8,5 miesiaca...staram sie corcie asekurowac gdy widze ze usiadzie bez podbarcia albo staje na kolankach. Ale kilka razy juz sie nie udalo Mam jednak wrazenie ze nie bola jej te upadki jakos szczegolnie, placze bo sie wystraszy i szybko sie uspokaja bawiac dalej. Odpowiedz Link Zgłoś