cathy13 23.01.08, 15:11 Czy możecie polecić termometr elektroniczny konkretnej firmy? A co z termometrem do wody - jaki warto? A który na pewno sie nie nadaje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kathrinn Re: TERMometry - który warto kupić? 23.01.08, 22:52 Ja szczerze polecam elektorniczny BRAUN do mierzenia w uszku, natomiast do wody mieliśmy BabyOno i na początku się sprawdzal, ale potem zaczął pleśniecć od środka (ale w momencie kiedy już mneij więcej wiedzieliśmy jaka woda ma być,więc drugiego nie kupiłam). POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cathy13 Re: TERMometry - który warto kupić? 24.01.08, 17:40 Doczytałam, że w tym term. Braun są wymienne kapturki - czy wymienia się je po każdym użyciu? Czy można ewentualnie wyparzać? Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: TERMometry - który warto kupić? 24.01.08, 22:16 nie mozna wypazac, sa tylko jednorazowe. Mam tego brauna (absolutne badziewie, sorry). w zaleznosci pod jakim katem trzyma sie go w uchu, podaje rozbiezne do 2° temp. Absolutnie odradzam. Kupilam teraz normalny, elektroniczny z displayem i jestem bardzo zadowolona. Do wody mam marki bébé jou, jest super (jak rowniez inne produkty tej marki) Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: TERMometry - który warto kupić? 24.01.08, 23:03 Mam termometr Brauna i uważam, ze jest genialny. Zmierzenie temperatury w uchu trzykrotnie wykazuje minimalne różnice do 0,2 stopni i większa rozbieżność może oznaczać wadliwy sprzęt. Najważniejsze, że mierzenie temp. zajmuje sekundę a faktem jest, że jak dziecko ma wysoką temperaturę, to po pierwsze jest to widoczne gołym okiem i nie ma znaczenia, czy jest to 38, 5 czy 38,7 bo przy obydwu należy sie natychmiast zainteresować problemem. A termometrów kąpielowych nie używałam, bo uważam, że to strata czasu. Łokieć jest nieomylny, a termometry jak pisze musam nie zawsze. Pani Wąż Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: TERMometry - który warto kupić? 24.01.08, 23:13 poczytaj sobie opini innych "zwollenniczek" tego "cuda" pt. Braun forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=74686446 polecam Odpowiedz Link Zgłoś
bodusia Re: TERMometry - który warto kupić? 25.01.08, 09:59 a może ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi termometrami: www.sklep4u.com/pokaz_produkt.php?idprod=7 www.sklep4u.com/pokaz_produkt.php?idprod=40 www.sklep4u.com/pokaz_produkt.php?idprod=43 proszę o opinie który warto kupić_ Odpowiedz Link Zgłoś
mamka20071 Re: TERMometry - który warto kupić? 25.01.08, 23:22 Polecam do ucha -mam Brauna, sprawdza sie w 100%, jesli trzeba dziecku czesto mierzyc temperature. My musimy, Rafi ma refluks moczowy, wiec codzienne wkladanie mu termometra do pupy bylo bardzo klopotliwe. Ten do ucha mierzy temp. w 2-3 sek. Polecam jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: TERMometry - który warto kupić? 26.01.08, 00:47 ja odradzam absolutnie, moj braun zakuzony lezy w kacie , kup lepiej na czolo ale nie do ucha, jest bardzo niedokladny. Odpowiedz Link Zgłoś
mila_m4 Re: TERMometry - który warto kupić? 30.01.08, 12:41 a co sądzicie o termometrze elktronicznym z canpolu??zastanawiam się czy kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: TERMometry - który warto kupić? 08.02.08, 15:00 ja mam taki, kosztował 24zł, według mnie niczego mu nie brakuje, córka ma już 14 miesięcy i jakoś nadal go używamy i się sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
0betty842 Re: TERMometry - który warto kupić? 08.02.08, 11:08 Ja rowniez zawiodłam się na termometrze elektr.do ucha.Nie wątpie ze większosc tych termometrow wskazuje prawidłowo ale ja akurat trafilam na badziewie,na szczęscie zwrocono mi kase.Kupilam wkoncu zwykly elektroniczny,ale nie mierze w pupci tylko pod paszką (biore malego na rece,wkladam pod paszke i przytrzymuję mu rączke przy ciele).Nie zawsze jest to latwe bo maly jest ruchliwy(obecnie ma 7 miesięcy).Ale jestem pewniejsza za ten termometr niz ten do ucha. Odpowiedz Link Zgłoś
kama755 Re: TERMometry - który warto kupić? 08.02.08, 14:54 termometr do ucha u nas się nie sprawdził, elektroniczny canpola bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
amelia_s Re: TERMometry - który warto kupić? 08.02.08, 18:51 Mi w dwóch aptekach powiedziano, żeby nie zawracać sobie głowy termometrami elektronicznymi, bo są nie dokałdne i mierzenie temperatury wcale nie trwa kilka sekund. Kupiłam zwykły termometr rtęciowy i nim bez problemu mierzę temperaturę synkowi (ma 8 miesięcy), mierzymy pod paszką. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: TERMometry - który warto kupić? 07.03.08, 10:37 A co sądzicie o tym termometrze z BabyOno: www.allegro.pl/item323456088__termometr_4_w_jednym_do_ucha_czola_babyono_.html Odpowiedz Link Zgłoś
roneczka Re: TERMometry - który warto kupić? 07.03.08, 11:37 agat78 napisała: > A co sądzicie o tym termometrze z BabyOno Ja mam taki, ale hmmm.... temperature w pokoju może i mierzy dobrze, zegare sie spóźnia, nie pika jak skończy mierzyć, na czole mierzenie jest bez sensu, bo za każdym razem jest inna, rózna temperatura, mimo, ze przykładam w tym amym miejscu. W uchu niby ok, nie ma rozbierzności (0.01 max) ale nie mieliśmy jeszcze w domu gorączki więc nie wiem czy nie oszukuje i ile tam trzeba odjąc Myślałam, że może bateria jest be..., kupiłam nową i bez zmian(( Zegar nadal mocno sie spóxnia, nby nic.... Kupiłam na allegro i nie mogę sie zebrać żeby go zareklamować. Ogólnie produkty BabyOno elektroniczne są be... Mam jeszcze ninie, ale nie rozpakowaną bo nie było potrzeby, przeraża mnie myśl, że mogła też być beee... Kup elektroniczny pod paszkę z miekką końcówką, ja żałuję że takiego nie kupilam(( Odpowiedz Link Zgłoś
habina Re: TERMometry - który warto kupić? 07.03.08, 12:38 roneczka napisała: > > Kup elektroniczny pod paszkę z miekką końcówką, ja żałuję że takiego > nie kupilam(( Oj nie! Bardzo niewygodnie mierzyc kiedy dziecko choruje. Synek ostatnio wysoko goraczkowal (angina) , mierzylismy ciagle temperature, synek sie denerwowal... Ja taki jak podajesz chce kupic (na podczerwien), ale firmy BRAUN, nie mam zaufania do firmy Baby Ono Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: TERMometry - który warto kupić? 07.03.08, 11:13 Ja mam Baruna do uch - mierzymy nim temperaturę wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: TERMometry - który warto kupić? 07.03.08, 12:23 Dzięki za odp. Zalezy mi na termometrze, który szybko mierzy temp. Póki dziecko jest małe to może wytrzyma 5 min., ale starszy synek jak choruje to nie da sobie zmierzyc tak goraczki Samej mi się dłuzy te 5 min. Miałam elektroniczny pod paszke a teraz uzywam rtęciowy no i zastanawiam się czy zainwestowac w jakiś lepszy i jesli tak to w jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
habina Re: TERMometry - który warto kupić? 07.03.08, 12:32 Po ostatnim goraczkowaniu synka juz na 100% kupujemy termometr na podczerwien, ktory mierzy temperature w momencie, zadnego innego, tylko taki! Mozna mierzyc kiedy dziecko spi. Termometr "poznalam" w szpitalu i od razu chcialam takie cudo miec! Odpowiedz Link Zgłoś
0betty842 do habina 07.03.08, 14:02 Ja tez po szpitalu zachorowałam taki termometr.Niestety rozczarowałam sie bo zle wskazywał.Moze akurat trafił mi sie wadliwy ale obiecałam sobie ze juz nigdy wiecej nie kupie termometru do ucha.Zycze ci zeby tobie trafił sie dobry termometr. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1237 Re: TERMometry - który warto kupić? 07.03.08, 14:45 Ja mam elektroniczny brauna do ucha i nie mogę go rozgryść. Temperatura jest jakby zaniżona. U mnie zawsze ok 35,9 st., u córki podobnie. Nie wiem czy mogę na nim polegać bo jak dziecku wrośnie do 39 to nie będę wiedziała ile faktycznie jest. Czy wy też tak macie, czy mam felerny termometr a może źle mierzę. W jakieś gazecie kiedyś czytałam, że w dousznych normalna temp. wynosi ok 37,5 stopnia. I jeszce jedno pytanie, czy faktycznie po każdym pomiarze trzeba wymienić kapuretk? Odpowiedz Link Zgłoś
0betty842 do magda1237 07.03.08, 16:10 Wydaje mi sie ze trafiłas ne felerny.Moj tez pokazywał tylko ok 35st a w rzeczywistości temp. była wyższa.Najlepiej zmierz sobie temp. rtęciowym a potem tym do ucha i juz bedziesz wiedziała napewno.Być moze w uchu jest temp.37,5 ale wydaje mi się ze wszystkie tremometry do ucha "przerabiają" ją na temp."pod pachą".Sprawdz swoj termometr bo jak mała bedzie miała gorączkę to moze zanizyć i nie bedziesz wiedziała czy faktycznie ją ma. Odpowiedz Link Zgłoś
zilka9 termometr 07.03.08, 16:25 U nas niestety również termometry do ucha i do czoła się nie sprawdziły.Zawsze wskazyują 2'-1.5' mniej niż jest w rzeczywistości. Polecam zwykły termometrrtęciowy,alkoholowy lub elektroniczny z miękką końcówką-mierzyć albo pod paszką albo w pupie(ja tak robie a synek ma już 10msc).Nigdy nie miałam z takim mierzeniem problemu. Za to do ucha nie chciał dać włożyć choćby na sekunkę,nie mówiąc o czole.Wyrywał się,złościł. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
asia875 Re:agat78 07.03.08, 22:25 ja mam identyczny jak ten baby ono tylko firmy famidoc,niczym sie nie rozni bo spradzalam w sklepie,a jest tanszy jak dla mnie super i dokladnie mierzy.jak widac kazdy ma inne zdanie trzeba samemu wyprobowac.mam tez zwykly elektroniczny z miekka koncówką i za nic nieweim jak mierzyc zeby bylo dobrze zawszle zaniza pokazuje nop 36 jak rteciowy pokazuje 38.wogole to bylam zadowolona z rteciowego ale mi sie rozbil i teraz niemoge kupic bo sa same alkoholowe a te juz nie sa takie dobre,wiec uzywam tego do ucha i czola i tez jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś