foczka782 01.02.08, 17:34 dziewczyny od kiedy dziecko w foteliku przewozi sie przodem do kierunku jazdy? pytanie pewnie glupie ale naprawde nie mam pojecia,dodam ze corcia ma skonczone 2m-ce. dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oliwia5000 Re: fotelik samochodowy a jazda przodem 01.02.08, 17:44 jak zmienisz fotelik na taki siedzacy Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda34 Re: fotelik samochodowy a jazda przodem 01.02.08, 17:51 Gdy dziecko samo juz siedzi i zmieniasz fotelik na większy. Moja ma 6 miesięcy jeszcze sama nie siedzi i wozimy ja w foteliku tyłem do kierunku jazdy. Obecnie fotelik ma do 9 kg. Juz za niedługo chcemy kupic taki 9 - 25 kg i ten jest juz przodem do kierunku jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: fotelik samochodowy a jazda przodem 01.02.08, 18:47 nie wcześniej niz gdy ma 9kg. w tych 0-13 nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: fotelik samochodowy a jazda przodem 01.02.08, 19:22 Zalecenia są takie, że dziecko musi osiągnąć rok życia oraz jednocześnie ważyć co najmniej 9-10 kg. Natomiast im dłużej tym lepiej - bo to najbezpieczniej dla dziecka. Najlepiej wozić w foteliku skierowanym do tyłu (tzn w foteliku który jest przeznaczony do montowania w ten sposób) tak długo, jak tylko się da (tzn jak długo dziecko się do niego wygodnie mieści) Zobacz tu: fotelik.info/pl/art/od_kiedy_fotelik_przodem_do_kierunku_ruchu,12.html fotelik.info/pl/art/fotelik_samochodowy_tylem_do_kierunku_jazdy,10.html Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: fotelik samochodowy a jazda przodem 01.02.08, 19:23 Gdy dziecko ma roczek lub osiągnie wagę 10 kg i samodzielnie siedzi. U nas roczek i waga zbiegły się w czasie, wtedy zmieniliśmy fotelik i od tego czasu młody jeździ przodem. ------------ Aniołek Platek ma braciszka Skorpka Odpowiedz Link Zgłoś
foczka782 Re: fotelik samochodowy a jazda przodem 01.02.08, 21:18 dzieki dziewczyny.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szamalka Re: fotelik samochodowy a jazda przodem 01.02.08, 23:30 No tak, z tymi 9kg to racja ale mój słoń ma 6 miesięcy i waży 9,500, do tego tyłem montowanego go jakoś wciskam. No właśnie-jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
zilka9 Re: fotelik samochodowy a jazda przodem 02.02.08, 10:59 My zmieniliśmy fotelik jak mały miał 8.5miesiąca.Dobrze siedział i ważył 9kg. Pozdrawiam Zosia Odpowiedz Link Zgłoś