matylda906 14.03.08, 13:40 martwię sie bo synek nie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aannaa6 Re: kiedy dzidzia zaczęła chodzić 14.03.08, 14:09 Jak do 16 miesiąca dzidzia nie będzie chodzić to możesz się zacząć martwić, albo najlepiej udać sie do lekarza. A ile Twoje szczecie ma miesięcy? Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Dziecko!!!!!!!! - nie dzidzia 14.03.08, 15:21 matki ludzkie maja dzieci, jak mnie wkurza jak ktoś mówi dzidzia ... moja 12 letnia kuzynka tak mówi dzidzia dzidzia dzidzia.....sridzia dziecko zaczyna chodzić jak przyjdzie na to jego czas. moja córka ma 15 miesięcy i ledwo chodzi za reke-samodzielnie jeszcze nie,zaczynam sie martwic dlaczego tak długo... Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 niech kazdy mówi sobie jak chce! 14.03.08, 15:30 nic ci do tego,niech sobie nazywa jak chce. Mam wrazenie ze niektórzy ludzie nie maja problemów i czepiaja sie szczegółów,nie masz co robic to zajmij sie dzieckiem swoim panienko! Moja DZIDZIA ma 10 miesiecy własnie zaczeła chodzic Odpowiedz Link Zgłoś
emilka371 Re: niech kazdy mówi sobie jak chce! 14.03.08, 17:15 Moja zaczęła chodzić 3 dni przed 14mcem, wcześniej kilka kroczków robiła ale długie dystanse tylko za palec. Też się martwiłam bo wydawało mi się że ok 12 mca powinna już sama ładnie chodzić, ale jak widać każde dziecko jest inne i do wszystkiego trzeba czasu. Nie denerwuj się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asia875 Re: niech kazdy mówi sobie jak chce! 14.03.08, 20:16 10.5mc ale norma jest do 18 wiec dopiero wtedy nalezy sie martwic.wiem ze sie czeka na te pierwsze kroki ale jeszcze bedziesz chciala wrócić do tych czasów kiedy to niemusisz biegac za dzieckiem po calym mieszkaniu Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja25.live Re: Dziecko!!!!!!!! - nie dzidzia 14.03.08, 21:54 Śmieszna jesteś, co ci do tego jakich zdrobnien uzywa ktos w stosunku do swojego dziecka, do głowy by mi nie przyszlo zeby taki tekst napisac > matki ludzkie maja dzieci, > jak mnie wkurza jak ktoś mówi dzidzia ... moja 12 letnia kuzynka > tak mówi > dzidzia dzidzia dzidzia.....sridzia Do czego wy sie super mamusie doczepicie jeszcze co??? Moja DZIDZIA ma 10 m-cy i jeszcze nie chodzi. Wszystko nadejdzie w swoim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
exylia Re: Dziecko!!!!!!!! - nie dzidzia 15.03.08, 08:42 Dzidzia - moje tak dziecko mówi na niemowlęta, więc mnie tak bardzo to już nie wkurza, bo się przyzwyczaiłam. Za to trzęsie mnie, jak ktoś z "niunią" wylatuje - brrrrrr - niunia to do królika pasuje, a nie do dziecka;P. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_synka_2007 Re: Dziecko!!!!!!!! - nie dzidzia 14.03.08, 22:09 dziecko bedziemy miec przez cale zycie, a narazie mamy slodziutkie dzidzie,dzidziusie, dzidziulki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamagutka Re: kiedy dzidzia zaczęła chodzić 14.03.08, 22:20 Nie martw się, jeśli nie ma ochoty na samodzielne kroczki to nie popędzaj przypadkiem, na pewno załapie, ale musi przyjść dla niego właściwa chwila. Nie sugeruj się wiekiem innych dzieciaczków, każdy ma swój rytm Moja ma 11 mies. i właśnie zacząła Odpowiedz Link Zgłoś