pawelola 25.03.08, 19:15 Witam czy ktoś stosował. Czy jest ezpieczny moja córka 2 miesiące dostała właśnie ale czytałam gdzieś że działa niekorzystnie na układ nerwowy. Proszę o opinie jak wasze dzieci tolerowały Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blankak1 Re: debridat opinie 25.03.08, 20:42 ja małemu podawałam jak skonczyl 4 tygodnie i bardzo mu pomogl; stal sie mniej nerwowy i spokojny; teraz ma 5 miesiecy i podaje mu sporadycznie (ale juz na co innego) od czasu do czasu; aha przy dluzszym podawaniu maly dostal wysypki ale szybko minela. Odpowiedz Link Zgłoś
mocpytan Re: debridat opinie 25.03.08, 23:39 blankak1 - jak 'sporadycznie' podajesz? z tego, co czytałam w ulotce jedna butelka ma ważność 1 miesiąca - kupujesz nową czy używasz dłużej tego samego? ja właśnie dziś kupiłam nowe opakowanie, mojej córeczce pomaga, jest spokojniejsza po nim Odpowiedz Link Zgłoś
mechanik77 Re: debridat opinie 26.03.08, 09:54 moja córka dostała to lekarstwo gdy miała 4 tygodnie ( od lekarza), bo nie mogła zrobić kupki, wypiła cała butelkę i bardzo pomogło, teraz ma 11 miesięcy i kupkę robi codziennie bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
blankak1 Re: debridat opinie 26.03.08, 14:26 do mocpytan kupuje co miesiąc nowa buteleczke; Odpowiedz Link Zgłoś
agata688 Re: debridat opinie 26.03.08, 09:54 nam lekarz przepisal jak maly mial kolki ok.4 tyg, uzywalismy go przez ok.2 mies. ale nie widzialam zadnej poprawy.(pozniej stosowalismy gdy maly ulewal). rzeczywiscie lek po rozrobieniu jest wazny tylko 4 tygodnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
witalisas Re: debridat opinie 26.03.08, 10:26 My też podawaliśmy naszej Kuli jak była mała i zaczęły się kolki, tak około dwóch miesięcy nam pomógł najbardziej przy robieniu kupki! Odpowiedz Link Zgłoś
agata688 Re: debridat opinie 26.03.08, 11:05 na poczatku widzialam niewielka poprawe,ale zeby jakos bardzo to nie-chociaz nie wiem jak by bylo gdybym mu nie podawala)) wiadomo probuje sie wszystkiego! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.4 Re: debridat opinie 26.03.08, 22:10 słuchaj kochana. Moje maleńki miał kolki prawie od samego urodzenia, nasiliły się w 3 miesięcu. Najpierw podawałam infacol, średnio pomagał (chociaz moim znajomym maleństwu pomógł). Jest wiele odpowiedników infacolu, musisz szukać, może któryś pomoże. Potem sam simplex, tez średnio pomagał. Podczas stosowania tych wszystkich kropli lekarka kazała mi dodatkowo podawać debridat. Niestety po dłuzszym stosowaniu nie widziałam różnicy. Odstawiłam wszystko jak Szymek miał około 6 miesiecy, bo nie dawało podawanie efektu. Szymek po 2 -3 tygodniach przestał miec kolki. Więc mtrzeba przeczekać, albo probować znależć dobry srodek. nie słyszałam negatywnych opini na tamat debridatu! Ale jto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
asiulek1978 Re: debridat opinie 26.03.08, 10:56 Stosowałam Debridat, ponieważ synek miał od początku problemy z brzuszkiem. Dużo jadł a niedojrzałe jelita nie dawały sobie z tym rady. Były też problemy z gromadzącymi sie w brzuszku gazami. Wszelkie kropelki na kolki nie pomagały. Po regularnym stosowaniu Debridatu wszystkie problemy zniknęły. Dla mnie to numer jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
agata688 Re: debridat opinie 26.03.08, 11:07 mojej sasiadce tez pomogl tylko debridat-a nam wogule zalezy od dzieciaczka Odpowiedz Link Zgłoś
fammpirella Re: debridat opinie 26.03.08, 23:35 debridat to lek na recepte, regulujacy prace jelit. przyspiesza to, co jest spowlnione, spowalnia to, co dzieje sie za szybko. podaje sie go na kolki, zapracia. na ulewanie - nie wiem. ale nam na to nie pomogl. tzn. corcia dostala debridat w zwiazku z koszmarnym odbijaniem, ale nadal ulewala (przyczyna tego bylo mleko modyf., ktore zmienilismy i jest ok). znam mamy, ktore stosowaly debridat na kolki i sa zachwycone. my kolek nie mialysmy, wiec trudno mi sie osobiscie ustosunkowac. raczej bezpieczny, ale do stosowania scisle wg wskazan lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia.0 Re: debridat opinie 27.03.08, 08:31 ja malemu podaje od samego poczatku. dwa razy dziennie po 2.5ml. probowalam odstawic ale zauwazylam ze maly stal sie bardziej marudny. wiec dalej mu go podaje. lekarka kazala dawac go do czasu az synowi przestanie sie ulewac. butelka moze byc otwarta przez miesiac. pilnuje tego i zawsze wymieniam na nowa. to w koncu maluszki wiec lepiej nie ryzykowac choc jest dosc drogi i na recepte. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nika_grudzien Re: debridat opinie 28.03.08, 15:54 Ja podawałąm mojemu Szymkowi od 7 tygodnia na kolki i na kupkę i baaardzo Nam pomógł. Codziłam do gastrologa do Instytutu Matki i Dziecka i on mi go polecił. Podawałam minimalną dawkę - 2,5 ml raz dziennie i lekarz powiedział, ze to prawie tak jakbym wogóle mu nie podawała a i tak pomogło. Stosowałam przez 6 tygodni i wszytsko minęło. Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: debridat opinie 28.03.08, 16:12 Czy debridat podawałyscie strzykawką? Przed jedzeniem? Czy to nie ma znaczenia? I czy mozna spokojnie go podawać razem z Sab Simplex? Chyba mozna, ale skąd ja potem będę wiedziała, który to lek pomaga? (o ile którys pomoże-na kolki+ulewanie)... Odpowiedz Link Zgłoś