joasija 27.03.08, 19:59 Czy możliwe żeby mój synuś z powodu ząbkowania robił 5 kupek dziennie?? Kupek w zasadzie rzadkich i malutkich (nie wygląda to na jakieś czyszczenie)... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ebielo Moze byc 27.03.08, 20:03 Czesto sie zdarza, ze dzieci zabkujace dostaja cos na ksztalt rozwolnienia. Kupka jest rzadsza i czesto tez jasniejsza. Latwo wtedy tez o odparzenia. Tak ma wlasnie nasz synek. Kiedys czytalam, ze slina i wydzielina z konca przewodu pokarmowego to ten sam uklad i stad, jak dziec zabkuje, to niestety i na kupie i pupie sie to odbija. Niektore dzieci maja tez goraczke i sa generalnie podatne na choroby podczas zabkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
edmer Re: ząbkowanie i częste kupki?? 27.03.08, 20:14 Moja córka tez w czasie ząbkowania robiła nawet 7 kupek dziennie.Wyglądały jak takie kleksy,żołte i czasami wodniste.Trwało to 3-4 dni i zaniepokojona poszłam do pediatry.Powiedziała, że to może być od ząbków (wyrosły jej od razu 2)ale przepisała tez Nifuroksazyd.po 2 dniach przeszło i sama nie wiem ,czy po prostu samo czy na dzięki lekowi. Odpowiedz Link Zgłoś