mariolkka 21.04.08, 07:21 Mam pytanie czy mozna wychodzic na spacer gdy dziecko ma katarek? bo maz sie upiera zeby mala siedziala teraz w domu... dodam ze katarek trwa juz prawie tydzien I druga sprawa a co z kapaniem maluszka przy katarku??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kacia84 Re: Katarek a spacerek ??? 21.04.08, 07:28 Można wychodzić, tak powiedziala pediatra mojego synka,ale jesli to tylko katarek bez gorączki.Również kąpaliśmy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lena216 Re: Katarek a spacerek ??? 21.04.08, 07:34 jesli to tylko katar to mozna wychodzic a co do kapania to jak najbardziej nam pediatra mowil ze nawet przy zapaleniu pluc jak moja mala miala to mozna normalnie kapac Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka_ba Re: Katarek a spacerek ??? 21.04.08, 21:48 Należy wychodzić na spacer. Chłodne, świeże powietrze obkurcza śluzówki i ułatwia oddychanie. Poza tym powietrze na dworze jest wilgotniejsze niż w domu, a przeziębionym śluzówkom nawilżanie jest potrzebne. Przy gorączce, nie powinno się wychodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
epreis Re: Katarek a spacerek ??? 21.04.08, 22:38 a ja wychodziłam i jak miał katarek i leciutką gorączkę- no i oczywiście pogoda musiała być idealna- i NIGDY się nie rozchorował, wręcz przeciwnie- takie wiosenno-letnie przeziębienia trwały 2-3 dni...gdy miał katarek i goraczkę, zimą, jesienią gdy pogoda była beznadziejnai siedzieliśmy w domku - męczył się ok tygopdnia Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Katarek a spacerek ??? 22.04.08, 09:49 wczoraj byłam u lekarki z zakatarzoną córcią (5m.) Lekarka: i żadnych spacerków, rozumie pani? Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: Katarek a spacerek ??? 22.04.08, 10:00 Zaraz wlasnie jedziemy do innego lekarza i zobaczymy co nam powie Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Katarek a spacerek ??? 22.04.08, 10:32 Należy wręcz spacerować, jeśli jest tylko katar. I kąpać też trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
adzia_p Re: Katarek a spacerek ??? 22.04.08, 15:51 byłam wczoraj u lekarza - cora prawie 8 miesiecy z katarem i lekkim pokasływaniem,nie ma goraczki.mozemy wychodzic na dwor przy ładnej pogodzie. swieze powietrze dobrze robi,a chlodniejsze obkurczy sluzuwke i bedzie łatwiej. to nie dobrze tak przetrzymywac dziecko długo w domu-potem po wyleczeniu wyjdziesz na dwor i dziecko szybko złapie kolejny katar.no i przeciez te spacery podczas kataru nie msuza byc baaardzo długie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: Katarek a spacerek ??? 22.04.08, 18:08 Dziekuje wam wszystkim za pomocne odpowiedzi dzis bylysmy u pediatry i potwierdzila to co piszecie, ze bez problemu mozemy wychodzic na spacerek zwlaszcza, ze teraz jest taka ladna pogoda Odpowiedz Link Zgłoś
renik78 Re: Katarek a spacerek ??? 22.04.08, 19:04 Ja z moim maluszkiem wychodzę na dwór gdy ma katar.Na dworze lepiej mu się oddycha i lepiej śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Katarek a spacerek ??? 22.04.08, 19:13 no u mnie pogoda jest ohydna, zimno i ciągle mży, a katar też mocny, córka mi całą noc przeryczała, zamiast spać, choć nawet nie była tak strasznie zatkana. I jeszcze jedno. To moje drugie dziecko, przy pierwszej córce też przy najmniejszym katarze było ograniczenie wychodzenia na dwór. Teraz starsza córka ma 5 lat, nigdy ciężko nie chorowała, parę angin ropnych na początku przedszkola, dwa razy wirusowe zapalenie ucha, sądzę, że to wynika z moich środków zapobiegawczo-uodparniających, a do nich należy natychmiastowe zmniejszenie wychodzenia na dwór. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka_ba Re: Katarek a spacerek ??? 23.04.08, 17:45 Dla mnie dziecko, które miało parę angin ropnych i dwa zapalenia ucha w ciągu pierwszych 5 lat życia, to sporo chorujące... Ale może to wynika z tego, ze pochodzę z rodziny, gdzie naprawdę sporadycznie się choruje (ja miałam anginę ropną 1 raz w ciągu całego mojego życia, to nie żart) i mam nadzieję, że tak będzie z moim synkiem. Odpowiedz Link Zgłoś